Roman Nişantaşı'ndaki Merhamet Apartmanı'nda geçiyordu. Müze ise Cihangir'de.
Masumiyet Müzesi Füsun ile Kemal karakterleri arasında geçen bir ilişkiyi anlatır. Müze de bu ilişki düzleminden çıkılarak kurulmuştur. Romanda Kemal, Füsun'un ayakkabı, küpe gibi eşyalarını toplar. Müze de Orhan Pamuk'un olayın geçtiği yıllara ait benzeri parçaları alması fikrinden doğar.
1975 yılında başlayan hikâye, tekstil zengini Basmacı ailesinin okumuş 30 yaşındaki oğulları Kemal ile uzak akrabaları, yoksul Keskin ailesinin 18 yaşındaki güzel kızı, tezgahtarlık yapan Füsun arasındaki aşkı anlatmaktadır.
Nobel Ödüllü yazar Orhan Pamuk'un kitabı Masumuyet Müzesi, 2008 yılında yayımlanmıştır. Orhan Pamuk, kitabı kızı Rüya'ya ithaf etmiştir. Yazar bu kitabı on yıllık çalışma sonucunda oluşturduğu bilinmektedir. Kitap New York Times tarafından “2009 Yılının En İyi Kitapları” listesinde yer almaktadır.
Bilet yetişkin 30₺ öğrenci 20₺ kitabınızla gelirseniz de bedava.
İlgili 40 soru bulundu
Masumiyet Müzesi isimli kitap yayın tarihinden sonra 2012 yılında bir hayal olarak gerçeğe dönüştü.
Nobel Ödülüne sahip tek Türk yazar olan Pamuk'un Kırmızı Saçlı Kadın eseri de diğer romanları gibi tarihi motiflerle ve merak unsurları ile dolu bir roman. Romandaki kahramanımız Cem'in, eczacı babası siyasi nedenlerden dolayı bir gün ortadan kayboluyor.
Müzede ziyaretçileri, romanın kahramanı Füsun'un içtiği 4.213 sigaranın etkileyici yerleştirmesi karşılıyor.
Satın aldığınız ilk günden itibaren bir yıl boyunca geçerli olan MüzeKart'ın fiyatı Türk vatandaşları için 60 TL'dir. MüzeKart'ınız ile tarihte bir yolculuğa çıkmak için MüzeKart satış noktalarına ulaşmak için tıklayınız. MüzeKart ile gezebileceğiniz T.C.
Masumiyet Müzesi İstanbul'da, Çukurcuma'da, İstiklal Caddesi ile Tophane arasındadır. Yürüyüş mesafesi olarak: Taksim'den 12, Galatasaray'dan 8, Tophane'den 8, İstanbul Modern'den 10, Cihangir'den 10 dakika uzaklıktadır.
Müzenin açık adresi ise şu şekildedir: Çukurcuma Caddesi, Dalgıç Çıkmazı, 2, 34425, Beyoğlu, İstanbul, Türkiye.
Hatıraların Masumiyeti Film Konusu
Nobel Ödüllü yazar Orhan Pamuk'un 2009'da yayımlanan Masumiyet Müzesi eserinden yola çıkarak İstanbul Çukurcuma'da açtığı müze, İngiliz belgeselci Grant Gee'nin kamerasıyla bir sinema filmine uyarlandı.
Babaeski'de Edirne yoluna bakan bir otelde dinlendikleri gecenin sabahında Füsun'un kullandığı ve Kemal'in de bulunduğu araç kaza yapar. Füsun ölür, Kemal ise ağır yaralanır. Kemal iyileştikten sonra, yıllar boyunca topladığı eşyayı sergileyeceği bir müze açmaya karar verir.
Daha sonra katılımcıların sorularını cevaplayan Pamuk, dinleyicilerden gelen, “Masumiyet Müzesi”nin kapağındaki fotoğrafla ilgili soru üzerine de kapağı yapan kişinin adının “Ahmet Işıkçı” olduğunun yazdığı ama aslında bu ismin ilk romanındaki hayali bir karakter olduğunu, kapağı kendisinin yaptığını anlattı.
Cuma günleri hariç her gün 10.00- 18.00 saatleri arasında açıktır. Cuma günleri ise 10.00-21.00 saatleri arasında açıktır. Müzeyi gezmek isteyen kişilerin girişte 15 TL ücret ödemeleri gerekir. Öğrenciler için ise giriş ücreti 10 TL'dir.
Müze giriş ücreti 3 yaş ve üzeri 1 TL'dir.
Flaşsiz olmak kaydıyla fotograf ve video çekilebiliyor.
Orhan Pamuk, 12 Ekim 2006 tarihinde Nobel Edebiyat Ödülünü kazanarak Nobel Ödülü kazanan ilk Türk olarak tarihe geçti.
1952 yılında İstanbul'da doğan Orhan Pamuk, 2006 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'ne lâyık görülmüştür. Romanlan sahip olduğu post-modernist eğilimler sebebiyle daima gündemde olmuştur. Genel anlamda Doğu-Batı kavramlarını kültürel kodlarıyla ve felsefi boyutlarıyla değerlendirmek Pamuk'un romanının özünü oluşturmaktadır.
Bu müzede de belki aynı şeyi yapıyoruz. Buradaki özel durum şu; hayali bir hikayenin gerçek nesneleri var. Bir yandan bu hakiki eşyaların ima ettiği güçlü bir gerçeklik duygusu var müzede. Bir yandan da roman kahramanı olan Füsun'la Kemal'in aşkının hayali yani var ama bu ikisi yavaş yavaş birbirine içine geçiyor.
Orhan Kemal Müzesi
Cihangir taraflarına geldiğinizde ünlü yazarın eşyalarını ve kitaplarını görebileceğiniz müzeyi ziyaret edebilirsiniz. Müze hafta içi ücretsiz gezilebiliyor.
Eski eşyalar ve hatıralarla dolu tozlu odalarda buluşurlar. Füsun bir başkasıyla evlenince Kemal onu bugün müzeye çevrilmiş olan bu binada sekiz yıl ziyaret eder. Her gelişinde Füsun'u hatırlatan bir eşyayı alıp saklamaktadır. Bu eşyalar Masumiyet Müzesi'nin koleksiyonunu oluşturur.
Masumiyet Müzesi adlı Orhan Pamuk romanı, roman olma sebebiyle kurmaca bir eserdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri