Merkür, Güneş'e en yakın gezegen olduğu için, gezegenin yüzey sıcaklığı 170 ila 400 derece arasında değişiyor. Bu yüzden Merkür'ün sık sık ziyaret edilmesi mümkün olmadı.
Merkür, Güneş Sistemi'ndeki en küçük ve Güneş'e en yakın gezegen. Yaklaşık 88 Dünya gününe eşit yörünge süresi ile yörüngesinde Güneş Sistemi'ndeki diğer tüm gezegenlerden daha hızlı devinir. Kendi ekseni çevresindeki dönüşünü yaklaşık 59 günde tamamlar. Bilinen hiç doğal uydusu yoktur.
Yer çekimi oranı dünyanın yüzde 38'i kadardır. Güneşle de yakın olduğu için yüksek bir sıcaklığı bulunur. Bu da Merkür'de yaşamın mümkün olmadığına işarettir. Merkür'de bulunan en düşük sıcaklık değerinin – 180 derece olduğu ifade edilir.
En uzun yolculuk 198 gün yani 6,5 ay sürer. Ortalama yolculuk süresi ise 120 ile 130 gün arasındadır ki bu da yaklaşık 4 aydır. Şurada Paylaş! İlk Merkür uçuşumuzu 1970'lerde yaptık ve oraya varmak yaklaşık 147 gün sürdü.
Bu yüzden bir gün Merkür'de daha uzun sürer. Merkür'ün bir günü Dünya'nın yaklaşık 59 gününe eşittir.
İlgili 15 soru bulundu
Güneşe yakınlığına göre gezegenlerin sıralaması;
Gezegenlerin büyükten küçüğe doğru sıralaması ise; Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün, Dünya, Venüs, Mars, Merkür'dür.
Merkür, her yıl üç kez gerilemeden geçer. Gerileme döneminden önce yavaşladığı için biz buna durağanlaşma diyoruz. Merkür o zaman güç kaybetmeye başlar ve bu nedenle yeni girişimler bu dönemde iyi sonuç veremez. Merkür gerilemesi döneminde, herhangi bir yeni işe girmemeniz veya olduğunuz yerde kalmanız en iyisidir.
Venüs gezegeni 465 derecelik yüzey sıcaklığı, 2 km okyanus suyuna denk 90 atmosfer basıncı ve sülfürik asit yağmurlarıyla kesinlikle bugün hayata elverişli değil.
Merkür gerilemesinde kaçınılması gereken şey tekrarlamaktan ziyade yeni şeyler yapmaktır. Yeni bir işe veya ilişkiye başlamak, yeni bir anlaşma imzalamak, yeni bir araba satın almak gibi. Bu türde olaylarda engellenmelerle veya gecikmelerle karşılaşılabilir.
Şu an için hayatın olduğu bilinen tek gezegen Dünya.
Hâlihazırda dünya dışında basit bakteri formunda yaşam olabileceği yönünde hipotezler bulunmakla birlikte, günümüze kadar gözlemlenebilen herhangi bir dünya dışı yaşam bulunmamaktadır. Dünya dışı yaşamın varlığı hakkında araştırmalar yapan bilim dalına astrobiyoloji denir.
JÜPİTER'DE YAŞAM İHTİMALİ
Güneş sisteminin en büyük gezegeninde yaşam mümkün demek için henüz erken. Ancak gezegenin bulutlarında yeterli su aktivitesi ve doğru atmosfer koşullarının olduğu belirtiliyor.
Venüs, kendi ekseni etrafında, Güneş Sistemi'ndeki diğer tüm gezegenlerin aksi istikametinde döner. Güneş etrafındaki dönüşünü 224,7 Dünya gününde tamamlar. Büyüklüğü açısından Dünya ile benzerlik gösterdiğinden Dünya ile kardeş gezegen veya dünyanın ikizi olarak da bilinmektedir.
Yüzey sıcaklığı en fazla gezegen olan Merkür'ün diğer isimleri Utarit ve Arzıtilektir.
Güneş'e en yakın gezegen kabul edilen Merkür'ün M.Ö. 3000 senesinde Sümerler tarafından ilk kez gözlemlendiği düşünülmektedir.
Mars'taki antik mikroplar da güçlü bir sera gazı olan hidrojeni tüketiyor, metan üretiyordu. Dolayısıyla mikroplar, yavaş yavaş gezegenin ısı hapseden battaniyesi olarak görev yapan tabakayı tükettiler. En sonunda Mars o kadar soğuk hale geldi ki gelişmiş yaşam formları meydana gelemedi.
Graham, NASA'nın Youtube kanalındaki kısa bir videoda, Mars'ta yaşamın geçmişte var olmuş olabileceğini, ancak gezegenin mevcut durumunun herhangi bir canlı organizma için neredeyse hiç şans bırakmadığını açıkladı. Ancak, Mars'ta yaşamın imkansızlığından bahsederken, aslında Mars'ın yüzeyindeki yaşam kastediliyor.
Ay'da yaşamın olmamasının birincil nedeni, Dünya'daki gibi bir manyetik alana sahip olmamasıdır.
2023 MERÜR RETROSU TARİHLERİ
2023 yılında ilk retro 20 Nisan-15 Mayıs arasında gerçekleşti. Bu dönemde Merkür Boğa burcunda geri hareket etti. Yılın ikinci retrosu ise 23 Ağustos-15 Eylül arasında olacak. Bu kez de Merkür Başak burcunda gerileyecek.
Merkür burcu, astrolojide zeka, iletişim, öğrenme ve analitik düşünme yeteneklerini temsil eder. İkizler ve Başak burçlarının yöneticisi olarak bu özellikler bu burçlarda daha belirgin olarak görülür. Merkür retrosu gibi dönemler, özellikle iletişim ve teknoloji ile ilgili zorlukları beraberinde getirebilir.
Bu nedenle herhangi bir çatışmaya veya kavgaya girmeden duygularınızı kontrol etmek dikkatli olmak zorundasınız. En son Mars retro döngüsü 30 Ekim 2022'de başladı 12 Ocak 2023'e kadar devam edecek ve gölge sonrası dönem 15 Mart 2023'te sona erecek .
Dahası Dünya deniz seviyesinin binde 6'sı kadar basınca sahip olan Mars atmosferinde nefes almak da imkansız (pratikte uzay boşluğu sayılır) ve atmosferde oksijen yerine yüzde 95 oranında zehirli karbondioksit gazı bulunuyor. Ayrıca Mars yüzeyinde sıvı su, akarsular, göller, denizler ve içme suyu da bulunmuyor.
Mayıs 2022'de Kızıl Gezegen'de şiddetli bir deprem meydana geldi. 4,7 büyüklüğündeki bu deprem Dünya'da olsa, çok da büyük bir olay sayılmazdı. Ancak jeolojik açıdan çok daha sakin bir gezegen olan Mars'taki bu deprem, gezegen bilimcilerin görmeyi beklediklerinden çok daha büyüktü.
Ortalama güneş zamanı 12 saatlik ortalama Güneş'in saat açısıdır. Günümüzde, diğer gözlemler ve diğer galaksilerde konumlanan ışın kaynaklarının günlük hareketinin çok uzun temel alan interferometresinden matematiksel olarak oluşturulan UT1 zaman skalasıyla farkına varılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri