Türkiye'de Hindistan cevizi yetiştirmek için uygun bir ortam bulunmamaktadır. Hindistan Cevizi Türkiye'de Nerede Yetişir ve Yetiştirilir? Hindistan cevizi yetiştiriciliği ülkemizde yapılamamaktadır. Ülkemiz tropikal iklim kuşağında bulunmaz.
Ne yazık ki Hindistan cevizi ağacı Türkiye'de yetişmemektedir.
Hindistan Cevizi Hangi İklimde Yetişir? Hindistan cevizi tropikal iklim kuşağını sever. Kış ayları kurak, yaz ayları ise yağışlı olan yerlerde yetişir.
Hint cevizi ya da bebe cevizi olarak da bilinen ve tropik bir ağaçta yetişen muskat meyvesinin anavatanı, Endonezya'daki Banda Adaları ve diğer Güney Pasifik ülkeleridir.
Hindistan cevizi (Cocos nucifera), palmiyegiller (Arecaceae) familyasından tropik bölgelerde yetişen meyvesi yenen bir palmiye türü.
İlgili 32 soru bulundu
Türkiye'de Hindistan cevizi yetiştirmek için uygun bir ortam bulunmamaktadır. Hindistan Cevizi Türkiye'de Nerede Yetişir ve Yetiştirilir? Hindistan cevizi yetiştiriciliği ülkemizde yapılamamaktadır. Ülkemiz tropikal iklim kuşağında bulunmaz.
Hindistan Cevizi Sıkça Sorulan Sorular
%10 indirimle Aktar Diyarı Kuru Hindistan Cevizi 1 Kg 230 TL'ye, %29 indirimle Hindistan Cevizi 1000 gr - 1kg 131 TL'ye, %18 indirimle Aktarmarka Rende Hindistan Cevizi Kuru 1 kg 150 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Soyulan meyvenin üzerine sıcak su dökün ve cevizin yarısını su ile kaplayın. Cevizi ılık bir yere koyun ve orada bırakın, hep sıcakta olsun. Az bir şansla bitki yaklaşık iki ay içinde çimlenecektir. Sonra da toprağa ekilebilir.
Hindistan cevizi ağacının Latince ismi Arecaceae şeklindedir. Yaklaşık olarak 25 metre kadar boyu olabilen bir ağaçtır. Yenilebilen sert meyveye sahiptir. Genel olarak ılıman iklimlerde yetişmekte olan bir ağaç türüdür.
Hindistan cevizi mevsimi tüm yıl sürmektedir; ancak kış ayları kurak ve yaz ayları yağışlı olan bir ortamda yetişebilir.
Kokonat, ülkemizde Hindistan cevizi olarak bilinen “coconut”ın Türkçe okunuşudur. Hindistan cevizi, Tropikal bölgelerde yetişir. Meyvesi yenir. Hindistan cevizi lifi elde edilir.
Bunun yanı sıra Pikan cevizinin soğuk iklimlere dayanıklı olan kuzey Pikan Cevizleri ve soğuk iklim Pikan Cevizi türleri de vardır. 800 metreye kadar önerdiğimiz sıcak iklim pikanları (Western,Choctaw,Wichita ve Mahan ), ilk baharda şiddetli don olaylarınının (geç bahar donları) olmadığı her bölgede yetiştirmek için ...
Kaman cevizi dünya çapında bir üne sahiptir. Yapılan araştırmalarla Kaman cevizinin kalitesi daha da artırılmaya çalışılmıştır. Yapılan seleksiyon çalışmaları ile en iyi özelliklere sahip 5 farklı ceviz çeşidi elde edilmiştir. Bunlar Kaman 1, Kaman 2, Kaman 3, Kaman 4, Kaman 5 olarak isimlendirilmiştir.
Pikan cevizi iklim isteği ile uyumlu olan Akdeniz ve Ege bölgelerinde sıklıkla yetişir. Soğuk iklimler ile uyum sağlaması zor olduğundan bu tür bölgelerde yetişmez.
Ilıman iklimde yetişebilen pikan ceviz fidanı ülkemizde Adana, Antalya, Mersin gibi sıcak bölgelere uyum sağlamaktadır.
Hindistan cevizinin kabuğunu hiç kırmadan ve ellemeden saklamak istiyorsan güneş görmeyen serin bir yerde 4 ay kadar saklayabilirsin. Hindistan cevizini kırdıktan sonra beyaz kısımlarını rendeleyebilir ve bu kısımları buzdolabı poşetlerine paylaştırabilir ve derin dondurucuda 6 ay kadar saklayabilirsin.
1 adet orta boy Hindistan cevizi meyvesi 397 gramdır ve 1.405 kaloridir. Pasta ve tatlıların yapımında sıklıkla tercih edilen rendelenmiş Hindistan cevizi tozunun 50 gramı 306 kalori bulundurur.
Bunun için 200 derece ısıttığınız fırına Hindistan cevizini yerleştirerek 15 dakika bekletmeniz gerekir. Fırından çıkarıldıktan sonra kabuğu muhtemelen yumuşayacak kırma işlemine hazır olacaktır.
Palmiyelerin iki çeşidi bulunur. Bunlar; hurma çeşidi olan ve Hindistan cevizi olan türlerdir. Palmiye ağaçlarının meyvesi, Hindistan cevizidir.
Hindistan cevizinin bilinen faydaları da şu şekilde sıralanabilir: Hindistan cevizi, bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde Hindistan cevizi, vücudu hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir. Hindistan cevizini çiğ şekilde tüketmek boğaz enfeksiyonlarına ve bronşite iyi gelir.
Çok hızlı büyüyen ve uzun boylu bir ağaçtır. Pikan cevizi, Carya illinoinensis, Amerika Kıtası kökenli bir bitki türüdür. Türkiye'de de Güney Ege ve Akdeniz Bölgesi'nin sahile yakın kesimlerinde yetişir.
Seçenekler: 250 ml107,80 TL/lt. 1 lt63,95 TL/lt.
Hindistan cevizi vitaminlerin bağırsakta emilimini kolaylaştırır. Sindirim problemleri, hazımsızlık, kolit, mide ülseri, ishal, kusma, gaz, dizanteri gibi rahatsızlıklara karşı da oldukça değerli bir besindir.
- Öncelikle fırın 177 santigrat dereceye getirilmelidir. - Daha sonra bir matkap vasıtasıyla gözleri arasında Hindistan cevizi delinmelidir. - Hindistan cevizi ardından fırın ızgarasında yerleştirilmelidir. - Son olarak ise 177 santigrat derece altında Hindistan cevizi 20 dakika kadar pişirilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri