1 yaşına kadar verilmemeli. * Vitaminlerini kaybetmemesi açısından tüm sebze ve meyveler haşlandıktan sonra sıvılaştırılmalı. Kabak, patates gibi sebzeler çorba yapılarak altıncı aydan itibaren çay kaşığıyla içirilmeli.
Pişmiş Meyve Karışımı Hazırlanışı
Tercihen bir teflon tencere içine elma, armut ve çubuk tarçını yerleştirin. Tenceredeki meyvelerin üzerini kapatacak kadar suyu tencereye ekleyin. Ocağın altını açın ve kaynayana kadar bekleyin. Su kaynadıktan sonra karışımı 10 – 12 dakika boyunca pişirin.
Kaşık mamasına ve ek gıda takviyelerine başlangıç yapılan 6. aydan itibaren meyve tüketimine başlanabilir. Elma, muz, armut, şeftali ve kayısı gibi meyveler, ezilmeye veya rendelenmeye uygun oldukları için birinci aşama döneminde tercih edilmeye son derece uygundur.
Meyvelerin kabuklarını soyup, (muz hariç) minik minik doğrayalım. Tencerede üzerini geçene kadar su ekleyip, 10 dakika haşlayalım. Son olarak muzu ve irmiği ekleyip, 1 dakika sonra tencereyi ocaktan alalım. Rondodan geçirip minik kavanozlarda dinlendirip, bebeklerinize yedirebilirsiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Süzgeçimizin boyutlarına göre bir tencereye su koyuyoruz üzerine de meyvelerimizi koyduğumuz süzgeci. Burada amaç buharda pişirmek ve suyun meyvelere değmemesini sağlamak. Meyvelerin üzerine de kapak koyuyoruz ki buhar ile vitaminler hapsolsun.
Ek gıdaya ilk başlandığında havuç, kabak, patates, elma, armut, muz gibi mevsime özgü sebze ve meyvelerin püreleri ya da yoğurt verilebilir. İlerleyen zamanlarda sebze çorbası, kabak dolması, yoğurtlu meyve ve sebze karışımları gibi birden çok besin içeren yemekler tercih edilebilir.
Muz hariç meyveleri bir tencereye alıp, üzerlerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlamaya bırakın. 10 dakika sonra muzu ve irmiği de tencereye ekleyin ve 1 dakika daha kaynatın. Ocaktan aldığınız sebzeleri blender'dan geçirin ve kavanozlara bölün. Saklama süresi buzdolabı için yaklaşık 4 gündür.
Doktor aksini söylemediği sürece ek gıdaya geçiş döneminde muz en erken 4. ayda verilebilir olmakla birlikte 6. aydan sonra tüketimi daha uygundur.
Malzemeler: 1 adet elma, 1 adet portakal, 10 adet çilek, 100 ml. su. Hazırlanışı: Temizlediğiniz elmayı ve çilekleri blendera atın. Üzerine bir adet portakalın suyunu sıkın. Son olarak suyu ekleyip blenderdan geçirin. 300 ml'lik bir bardakta servis edin.
Meyveleri küp küp doğrayarak bir tencereye alın. Üzerine 2-3 su bardağı kadar su ilave edip ocağın altını açın ve meyveler yumuşayana dek pişirin. Meyveler yumuşamaya başlayınca içine şekeri de ilave edin ve güzelce karıştırarak şekerin erimesini sağlayın ve ocaktan alın.
Üzerini geçecek şekilde su ilave edilir. Ocağa koyulur. Kaynadıktan sonra 15 dakika sonra ocaktan alınır.
Sebze ve meyveler mümkün olduğunca kısa sürede ve diriliğini koruyacak şeklide pişirilmelidir. Çünkü B ve C vitamini gibi vitaminler ısıyla kolayca kayba uğrar.
Ev Yapımı Karışık Meyve Suyu Tarifi Nasıl Yapılır? Meyveler irice doğranıp bir tencereye alınır. Üzerine çıkacak kadar su eklenir ve kaynamaya bırakılır. İyice kaynayıp meyveler dağılmaya başladığında ocaktan alınır ve süzgeçten geçirilir.
Kabukları soyulmuş elmanın çekirdeklerini ayıklayıp küpler halinde doğrayın. Tencereye elmaları ilave edip üzerine su çıkacak kadar kaynatıp suyu çekene kadar kaynatmaya devam edin. Sonrasında çatal ile yada blenderla ezin. Tat vermek için pekmez kullanılabilir.
Tencereye elmaların üzerini örtecek kadar su ekleyin ve kapağını kapatın. Elmalar yumuşayana kadar suyu kaynatın. Bu yaklaşık 6-8 dakikalık bir kaynama süresine karşılık gelir.
Hazırlanışı: Elma yıkanır, soyulur ve cam rendeden geçirilerek bebeğe ara öğünde yedirilir. Bebeğinizin hazmetmede ya da yemede bir problemi olduğunu hissederseniz elmayı soyduktan sonra doğrayıp 10 dk. kadar az miktarda su ile pişirip sonra çatalla ezebilirsiniz.
Anne sütü, yumurta sarısı, yarım muz ve biraz lor peyniri kahvaltısında olmalıdır. Çok az miktarda tereyağı, biraz ceviz ezmesi de temin edilerek tüm malzemeler püre haline getirilebilir. Bir diğer kahvaltı alternatifi ise pekmez, yumurta sarısı, peynir ve bebe bisküvisinden oluşan bir püredir.
Mango, erik, elma, armut, şeftali, kavun, çekirdeksiz karpuz, muz veya diğer çok olgun soyulmuş ve çekirdeksiz küçük meyve parçaları İyi pişirilmiş makarna, küçük parçalar halinde kesilmiş olmalı Çok küçük yumuşak peynir parçaları Doğranmış haşlanmış yumurta.
Yönergeler. İlk 6 ay sadece anne sütü tüketilmelidir. Anne sütü bebekler için en uygun besindir. Doktorunuza danıştıktan sonra anne sütünün yetmediği durumlarda 4. aydan itibaren ek gıda olarak Eti Cicibebe Bisküvisi tüketmeye başlayabilirsiniz.
Adı üzerinde ek gıdaya geçerken uygulanan bir kuraldır. Yani bebek anne sütü ya da formül mama ile beslenirken uygulanan bir kuraldır. Bebeğinizi yeni bir gıdayla tanıştırdığınızda 3 gün boyunca başka bir gıda vermemelisiniz. Bir de ilk verilen gıda 1-2 tatlı kaşığı kadar az olmalı, daha fazla verilmemelidir.
Ek gıdalar hiçbir zaman anne sütünün yerini almamalı, anne sütünün tamamlayıcısı olmalıdır. 6-12 aylık dönemde ek gıda öğün sayısı giderek artırılmalıdır. 6-8 ay arasında 2-3 öğün, 9-11 ay arasında 3-4 öğün, 12 aydan sonra 3-4 öğün ve 1-2 ara öğün şeklinde olmalıdır.
6 aylık bir bebek 2 ya da 3 ara öğün ile beslenir. 6.ayında mide kapasitesi 180 ml olan bebeğiniz, ek gıdaları küçük miktarlarda tüketebilir. 1 çay kaşığı ölçüsünde tek bir ek gıda vermeye başlayabilirsiniz. 3 gün kuralına uyarak, aynı gıdayı 3 gün boyunca aynı miktarda vermelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri