Meyve Sularının Besin Değeri Fazla Değildir: Meyve suyu, taze bile sıkılmış olsa bol miktarda fruktoz içerir ve tıpkı diğer meşrubatlardaki gibi zararlı bir etki yapar. Ancak %100 doğal içerikleri varsa C vitamini, B1, folik asit ve potasyum içereceklerinden faydaları da yok değildir.
Çok fazla meyveyi karıştırarak elde edilen meyve suları faydanın aksine zarar sağlar. Meyveler vitamin ve minerallerle dolu olsalar da vücudunuzu bol miktarda fruktoza yani şekere maruz bırakırlar. Özellikle şeker ve mantar hastalığı ile mücadele edenler bundan daha fazla etkilenebilir.
Yüzde 100 meyve suyunda koruyucu ve katkı maddesi, şeker ve sitrik asit de yoktur” diyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Ahmet Aydın ise “Paketlenmiş meyve sularına yüzde 100 karşı olduğunu belirtiyor ve “Isıl işlemler meyve sularında bulunan enzimleri ve faydalı bakterileri tahrip ediyor.
En sağlıklı meyve suları arasında yer alan elma suyu, beyin hücrelerindeki toksik maddelerin sebep olduğu stres ve yaşlanmanın etkilerini de azaltıyor.
İçerisinde toz arama olanlar başta olmak üzere meyve oranı olmayan, direkt olarak sadece su ve aromadan elde edilmiş olan tüm içecekler zararlı olabilir. Bunların içerisinde özellikle renklendirici ve renk koruyucu bulunmaktadır.
İlgili 29 soru bulundu
Hazır meyve suları çok miktarda glukozu, yani şeker içerirler. Bu kadar yüksek miktardaki glukoz en başta metabolizmayı olumsuz yönde etkiler. Bunların haricinde yine bu kadar yüksek miktarda glukozu vücuda almak kanser, obezite ve diyabet gibi ciddi hastalıklara kapı açar.
%100 Meyve suyu nedir ? Meyve veya meyvelerin karışımının yenilebilir kısımlarından elde edilen katkısız içeceklerdir. Yüzde yüz meyve sularına şeker ilavesi yapılmaz.
Bu sebeple, meyve suyu satın alırken dikkat edilmesi gereken konular şunlardır: - Ambalajın sağlamlığından ve açılmadığından emin olunmalıdır. - Ambalajı hasar görmüş ürünler satın alınmamalıdır. - Ambalaj açıldıktan sonra üreticilerin önerdiği tüketim süresi boyunca buzdolabında saklanmalıdır.
Uyanık, hazır meyve sularında, miktarları değişen oranlarda meyve özünden başka katkı maddesi olarak ise meyve aromasının, sofra şekerinin ve fruktoz şurubunun bulunduğunu dile getirerek “Bu maddeler ile çeşitli kimyasalların birleşmesi meyvemsi bir tat yaratırken, birçok hastalığı da beraberinde getirmektedir.
Mayalı alkol (fermente alkol) doğal olarak taze meyve sularında, geçkin meyvelerde, hatta ekşi bozada kendiliğinden oluşur. Tamamen doğal bir süreçtir bu.Ama ne kadar alkol? Birada hacmen %5 civarı, şarapta %10 ila 15 olarak oluşan alkol, pastörize edilmemiş meyve suyunda %0,01 ile 0,03 arasında kendiliğinden oluşuyor.
Nesillerdir evlerinize giren doğal DİMES tadına hiçbir koruyucu katkı maddesi koymuyoruz. Meyve sularımızda raf ömrünü sağlamak için geleneksel bir saklama yöntemi olan ısıtma-soğutma yöntemini kullanarak, ürünlerimizi sterilize edilmiş ambalajlarımıza dolduruyoruz.
Cappy Destek içeriğindeki B12 ve C vitamini ile Çinko ilavesinden dolayı sağlık beyanı yapan bir ürün. Ürün ambalajında “C vitamini, Çinko ve B12 vitamini bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunur.
Meyve suyu, nektar ve diğerleri, etiketinde yazılı son kullanım tarihine kadar açılmadan güvenle muhafaza edilebilir. Ancak, tüketmek üzere ambalaj açıldıktan sonra kısa sürede tüketilmelidir. Bu süre, buzdolabında +4-8 ˚C de muhafaza edilmek koşuluyla 2-3 günü geçmemelidir.
Günde 2 bardaktan fazla meyve suyu tüketilmemelidir ve aç karnına içilmelidir.
Çok fazla portakal suyu içen kişilerde taşikardi yani hızlı kalp atışı gözlenmiştir. Portakaldaki asit zamanla diş minesini aşındırarak dişlerde hasara yol açar. Yüksek oranda şeker içerdiğinden aşırı meyve tüketen kişilerde diyabet tarzı hastalıklar daha fazla görülmektedir.
Vişne Suyunun Zararları ve Yan Etkileri
Vişne suyu diüretik bir içecektir. Eğer çok fazla tüketirseniz mide bulantısına ve ishale neden olur. Doktorlar vişne suyunun ölçülü şekilde ve şekersiz tüketilmesini önermektedir. Kronik bir ilaç kullanıyorsanız ilaçla beraber vişne suyu almamaya çalışınız.
Kim önerdi ise, ne meyve suyundan, ne meyve suyu tüketiminden ve ne de meyve suyundaki şeker miktarından haberi var!… Bilgisi olsun diye tekrarlayalım; meyve suyu %100 meyveden oluşan bir içecektir, şeker miktarı litrede ortalama 110 gramdır ve Türkiye'de kişi başına yıllık meyve suyu tüketiminin 0.7 litre kadardır(1).
Tek bir bardakta 10,2 gr. ilave şeker içeren bir meyve nektarına “Meyve suyu yararlıdır” yazmak tüketiciyle dalga geçmektir. Meyve suyu değil, meyve yararlıdır. Ürün tek su bardağında 20 gr. yani yaklaşık 10 tane küp şeker kadar ilave şeker içermektedir.
Vücudun ihtiyacı olan su, suyun kendisinden ve tüketilen yiyecek ya da diğer içeceklerden sağlanabilmektedir8. Dolayısıyla taze sıkılmış meyve suyu, yeşil çay, ayran gibi içecekler sayesinde de su ihtiyacının bir kısmı karşılanabilir.
Meyve suyu üretiminde kanserojen madde kullanılıyor mu? Meyve sularında kullanılan hiçbir madde kanserojen değildir.
İş yoğunluğu fazla olan ve sağlıklı beslenmeye çalışanlar açısından taze sıkılmış meyve suyu hem zamandan kazanmanın hem de günlük vitamin ihtiyacını karşılamak için iyi bir yöntem olarak görülür. Meyve suyu ayrıca kilo vermek ve vücudu temizlemekle de ilişkilendirilir.
Sağlıklı bir ara öğün olan meyve suları, vucudu gün boyu zinde tutmaya yardımcı oluyor. Portakal, elma, vişne, kayısı ve şeftali gibi birçok meyveyi bir arada barındıran karışık meyve suları B ve C vitamini, kalsiyum, demir, magnezyum, protein ve karbonhidratlar ile birçok hastalığa yakalanmayı önlüyor.
Meyve Suyu Kilo Aldırır Mı? Meyve suyu, evde doğal şekilde hazırlanıyorsa kilo aldırmaz. Ancak paketli ve kutulu ürünler halinde meyve suyu tüketiyorsanız, kilo alımı için bedeninizi uygun hale getirmiş olursunuz. Meyve suyunu kahvaltıdan gece ara öğünlerine kadar içebilirsiniz.
TÜRKİYE'NİN % 100 YERLİ MEYVE SUYU ÜRETİCİSİYİZ. SAĞLIK İÇİN JUSS MEYVE SUYU İÇİN VE ÜLKEMİZE KATKI SAĞLAYIN. DÜNYA STANDARTLARINDA İLERİ TEKNOLOJİDE MAKİNA PARKURU İLE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM YAPMAKTAYIZ.
bim adına tamek tarafından üretilen meyve suyu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri