Mide Fıtığı Ağrısı Nerelere Vurur? Göğüs kemiğinin arka bölümünde yanma, ekşime ya da gıdaların ağza geri gelmesi, boğaz yüzeyinde ağrı ve özellikle geceleri şiddetlenen öksürük nöbetleri yaşanabilir.
Göğüs kemiğinin arka tarafında yanma, ekşime veya ağza aniden gıda atıklarının gelmesi, boğaza doğru ilerleyen ağrı ve geceleri aniden başlayan öksürük nöbetleri mide fıtığı belirtileridir.
Geğirme, şişkinlik veya rahatsızlık hissi, karın ağrısı, göğüs ağrısı, şiddetli vakalarda burna acı gelmesi, öksürme, geniz akıntısı ve nefes darlığı mide fıtığının bazı belirtileridir.
İlgili 24 soru bulundu
Aşağıdaki genelde egzersizler mide fıtığı için güvenli kabul edilir: Yürüyüş Jogging.
Ancak dev mide fıtığının neden olduğu sorunlar ölümcül olabilmektedir. Ülserler ciddi kanamalara veya midede delinmelere yol açabilir. Dev mide fıtığı olan bir grup hastada yapılan incelemede ameliyat edilmeyen hastalardaki ölüm riskinin, ameliyatla düzeltme yapılan hastalara göre 4 kat daha fazla olduğu görüşmüştür.
Mide Fıtığı Ameliyatı Riskli Bir İşlem midir? Mide fıtığı ameliyatı sıklıkla gerçekleşir. olumlu sonuç alınır. Her ameliyatta çok küçük de olsa bir risk bulunur. Ameliyat sonrasında düzenli olarak sağlıklı beslenmek gerekir.
Midede yanma, ekşime, ağız içine acı-ekşi su gelmesi, ses kısıklığı ve uykuda solunum bozukluğu ile kendini gösterebilen mide fıtığı, doğru tedavi planlaması ve yaşam tarzı değişiklikleri ile kontrol altına alınabiliyor. Hastalığın daha ciddi tablolara neden olmaması için erken dönemde önlem almak büyük önem taşıyor.
Mide ağrısının en tehlikeli vurma bölgesi bel ve sırt bölgelerinedir. Bu durumda ciddi bir sağlık sorununun ortaya çıktığına işarettir. Mide ağrısı nedeniyle mideye bağlı olan kan damarlarında kasılmalar sonucu kramplar girebilir.
Mide fıtığı sorunu yaşayan kişiler hangi bölüme başvuracaklarını merak etmektedir. Mide fıtığı sorunu yaşayan kişiler genel cerrahi servislerine müracaat etmeli ve kendilerini uzman hekimlerin ellerine bırakmalıdırlar.
Kişi genellikle kasığında gevşeme ve sonrasında ağrı hisseder. Ağır kaldırma esnasında veya yemeklerden sonra basınç hissi, rahatsızlık ve acıya yol açabilir. Kimi durumlarda kasık fıtığı kusma, mide bulantısı ve kabızlığa yol açabilir.
Kıvrandıran mide ağrısı sırta, göğüs bölgesine ve bazı durumlarda da sağ yan ağrısına neden olur. Sırta vuran mide ağrısı, midede yaşanan ağrılar mideyi kasılmaya zorlar ve bu durum mide spazmına neden olur. Mide spazmı ise sırt ve bel bölgesinde ağrı yaratır.
Kayan tipte mide fıtığında, mide ile yemek borusunun alt tarafı diyaframdan göğse doğru kayar. Bu tür, mide fıtığının en yaygın halidir ve tedavi edilmezse ilerleyerek paraösefagal mide fıtığına dönüşebilir.
Özellikle, paraösefageal mide fıtığında midenin yemek borusunu yanında konumlanmaya başlaması iç basıncı artırabilir. Bu durum kişilerde nefes darlığına neden olabilir.
Mide kanseri olan kişilerin yarısından fazlasında görülen en belirgin belirtilerden biridir. Bu semptomlara mide ya da göğüs kemiğinin altındaki ağrı da eşlik eder.
Mide fıtığı belirtileri arasında yer alan ağız kokusu, mide yanma ve ses kısıklığı gibi sorunlarla fark ediliyor.
GAVISCON INFANT; bebeklerde ve küçük çocuklarda hiatus herni (mide fıtığı) ile ilişkili reflü, gastro-özofageal reflü (mide ve yemek borusu iltihabı) ve gastrik regürjitasyon (mide asidinin ağza gelmesi) tedavisinde kullanılır.
Ameliyat küçük deliklerden yapıldığı için enfeksiyon, fıtıklaşma gibi yara sorunları çok nadirdir. Hastalar ameliyattan buruna takılı bir sonda ile çıkarlar. Bu mide ve yemek borusundan dışarı uzanan 4-5 mm çapında nazogastrik sonda adı verilen bir hortumdur.
Mide fıtığı ameliyatı genellikle 45 dakika ile 1 saat arası sürebilir.
Ciddi bel fıtıkları tedavi edilmez ise idrar ve gaita tutamama, ayak ve bacaklarda felçlere kadar giden bir yelpazede karşımıza çıkmaktadır. Neyse ki günümüzde MİKROENJEKSİYON denılen yöntem ile oldukça fazla sayıda bel fıtığı ameliyatsız tedavi edilebilmektedir.
Fıtık atağı durumunda birkaç dakika gevşedikten sonra şişlik üzerine nazikçe baskı uygulayarak ve ovalayarak şişliği karın içine doğru ittirmeye çalışabilirsiniz. Eğer bu mümkün olmuyorsa fıtık sıkışmıştır ve 2 saatten fazla beklemek tehlikeli olabilir. Bu durumda cerrahi uzmanına başvurmak gerekir.
Mide fıtığı hastalığı teşhisi koyulan hastalar asitli yiyecek ve içeceklerden, kahve, tereyağı ve çikolata gibi yiyeceklerden kaçınmalıdır. Bu hastalar yemek yedikten en az 3 saat sonra uyumalıdır.
Genellikle karın duvarındaki kasların zayıflaması sonucunda bir organ ya da doku, karın boşluğundaki bu zayıf noktadan çıkarak fıtık oluşturur. Fıtıklar kendiliğinden, travmaya bağlı olarak ve önceden geçirilmiş ameliyat bölgelerinde bulunan kesiler sonucunda ortaya çıkabilir.
Fıtık patlamasında açığa çıkan disk sinirleri sıkıştırdığı için ağrı çok şiddetlidir ve genellikle aniden ortaya çıkar. Kişinin yaşamını çekilmez hale getirir. Hasta hareket etmekte, ayakta durmakta çok zorlanabilir. Ağrı belden kalçaya ve bacaklara doğru yayılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri