Mezzetürk Çiğköfte, bulgur ve çeşitli baharatlarla yapılan Şanlıurfa yöresine ait çiğköfteyi, kapalı paketlerle hijyenik olarak sizlere sunuyor. Geleneksel Türk mutfağının en önemli lezzetlerinden biri olan çiğköfte, Mezzetürk ile sofralarınızda!
Çiğ köfte (Osmanlıca: Dilbaba, Dibâbe) ; bulgur, isot, kıyılmış et, salça, soğan, maydanoz ve çeşitli baharatların yoğurulup karıştırılması ile hazırlanan, ısıl işlem görmeden (pişirilmeden) tüketilen, Şanlıurfa ve Adıyaman yöresine ait bir yiyecektir.
Çiğ köfte; bulgur, isot, kıyılmış et, salça, soğan, maydanoz ve çeşitli baharatların yoğurulup karıştırılması ile hazırlanan, ısıl işlem görmeden tüketilen, Şanlıurfa ve Adıyaman yöresine ait bir yiyecektir.
Mağaza veya A101 KAPIDA'dan satın alabilirsiniz.
İsteğe bağlı olarak çiğ köftenin içine isot, kimyon veya maydanoz da ekleyebilirsiniz. 10 farklı baharatı Gaziantep'in bulguruyla enfes şekilde harmanlayan Knorr 4 kişilik bir aile için leziz bir akşam yemeğini hazır ediyor.
İlgili 45 soru bulundu
Mağaza veya A101 KAPIDA'dan satın alabilirsiniz.
Çiğ Köfte ( 1 kg.) Menü Çiğ Köfte 45 sıkım (10 adet lavaş, 4 adet nar ekşisi, 4 adet acı sos, limon, yeşillik) + İçecek (1 L.)
Bu yüzden çiğköfte için kaliteli baharatlar seçmeliyiz. Aksi taktirde çiğköfteniz lezzetli olmaz. Bu baharatlar: isot, kimyon, tarçın, tuz, karabiber, toz biber ( acı ya da tatlı damak tadınıza bağlı),yenibahar, kişniş, reyhan. Çiğköftenin faydaları da oldukça fazladır.
Çiğ Köfte Baharatı ürünü içerisinde; İsot, Kimyon, Kişniş, Köri, Tuz, Karabiber, Yenibahar, Soğan, Sarımsak, Tarçın, Reyhan bulunmaktadır.
Şekeroğlu Sıra Etli Çiğ Köfte Seti İçindekiler
Çiğ köftelik bulgur, Kırmızı Pul Biber, Karabiber, Kimyon, Yeni bahar, Limon tuzu, Tuz, Soğan, Sarımsak, Salça, Nar Ekşisi Sosu.
İfade edilen ayrıntılardan biri ise çiğ köftenin etlisi Şanlıurfa'nındır. Etsizi ise Adıyaman'ındır.
"Etsiz çiğköftenin patenti Adıyaman'a ait"
Bilindiği gibi çiğköftenin 4 bin yıllık bir tarihi var. Rivayete göre Hz. İbrahim ateşe atılmadan önce bütün evlerdeki odunlar toplanıyor.
Bu yemeğin tarihi Çin Hanedanı dönemine (MÖ 221 - MÖ 207) kadar uzanmaktadır. Antik Roma yemek kitabı Apiciusta birçok köfte tarifine rastlanmaktadır.
veya marka adı ile Komagene, Türkiye merkezli bir etsiz çiğ köfte zinciridir. Şirket, 2005 yılında kurulmuş olup adını Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde MÖ 2. yüzyıl ile MS 1. yüzyılda varlığını sürdürmüş olan Kommagene Krallığı'ndan almaktadır. Şirketin merkezi İstanbul'un Maltepe ilçesinde yer almaktadır.
Eski Komagene medeniyetinden günümüze ulaşan özel bir lezzet olan çiğ köfte, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Nemrut Kralı'nın emri ile Nemrut'ta ateş yakılmasının yasak hale getirilmesinin ardından becerikli bir avcı eşinin dövülmüş çiğ et, salça ve bulguru harmanlaması ile ilk defa ortaya çıkmıştır.
Şanlıurfa'nın etli, Adıyaman'ın ise etsiz çiğ köftesinin tescillendiğini hatırlatan Kılınç, "Türkiye'de binlerce bayisi olan ciddi bir sektör, çiğ köfte denilince Adıyaman anlaşılıyor zaten.
Bulgur, soğan, salça ve et yoğurma kabına alınıp eşit miktarda dağılacak şekilde yoğurulur. Domateslerin kabukları soyulup minik minik doğrandıktan sonra karışıma eklenir ve iyice yoğurulur. Yoğurt eklenip tekrar yoğurulur. Köfte kıvama gelince isot-zeytinyağı karışımı ve köfte baharatı eklenip yoğurulur.
Elinizi ve çiğ köfteyi arada bir soğuk suyla ıslayarak yoğurmaya başlayın. Bir süre sonra patatesleri ekleyin ve leğende ezerek çiğ köfte ile birleştirin. Rengine ve tadına ara ara bakarak isot, tuz gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.
Karanfil,Karabiber,Kimyon,Tarçın,Kişniş ve Yenibahar karışımından yapılmıştır.
Suyunu sıktığımız soğanları ilave edelim ve yoğurmaya devam edelim. Domates salçası, biber salçası, yoğurt, nar ekşisi, sıvı yağ ve limon suyunu ekleyerek çiğ köftemizi yarım saat kadar yoğurmaya devam edelim. Bu aşamada her malzemeyi ekledikten sonra güzelce yoğurarak yedirirseniz daha güzel sonuç elde ederseniz.
Çiğ köftemizin yapımına gelince ; Öncelikle bulgur bir yoğurma kabına konulur. Üzerine salçalar ve baharatlar konulur. Çok küçük doğranmış soğan ve sarımsak eklenir.
Çiğ köfte mutfağımızın benzersiz lezzetlerinden biri. Yumurtalı çiğ köfte ise Urfa mutfağının spesiyal lezzetlerinden. Yağda pişmiş yumurtanın etsiz çiğ köfteyle bir araya getirilmesiyle oluşan yumurtalı çiğ köfteyi yapmak biraz emek istiyor ama ortaya çıkan sonuç nefis. Mutlaka denemelisiniz...
Çiğ köfte, içindeki baharat ve yağ oranı makul seviyede tutulduğu müddetçe kilo alınımına yol açmaz. Normal standartlarda hazırlanıp tüketilen bir porsiyon çiğ köfte yaklaşık olarak 400 kalori içerir. Bu oldukça yüksek bir değerdir, bu nedenle sınırlı sayıda çiğ köfte tüketmeye çalışılmalıdır.
Çiğ köfte porsiyonları yaklaşık olarak 200-250 gram arasında değişmektedir. Türk mutfağının en sevilen lezzetleri arasında bulunan çiğ köfte, birçok damak tadına uygun bir lezzettir. Bir porsiyon Ziyafet Çiğköfte ile öğününüzü hem lezzetli hem de doyurucu şekilde tamamlayabilirsiniz.
Bu bir porsiyon ortalama 150 g kadardır ve 360 kcal içerir. İçerisinde genelde 4 adet köfte bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri