Milli Kütüphane içerisinde internetten yararlanma şansımız var mıdır? Şu an 30 adet bilgisayar ile araştırma yapmak isteyenlere Interaktif Salon'da hizmet sunulmaktadır. Bu bilgisayarları araştırma dışında kullanmak yasaktır.
Kıraathanelerimizdeki çalışma alanlarının durumu internet adresimizden ve belediyemizin Android ve Appstore uygulamalarından çevrimiçi olarak takip edilebilmektedir.
KÂŞİF - Millî Kütüphane Otomasyon Sistemi
Millî Kütüphane tarafından hazırlanan yerli ve milli kütüphane otomasyon sistemi KÂŞİF üzerinden kitap, süreli yayın, kitap dışı materyal, yazma ve nadir eserlere ait bibliyografik künyeler üzerinden arama yapılabilmektedir.
Süreli Yayın Bilgi Sistemine üye olmak ücrete tabi değildir okuyucularımız Dijital Kütüphane sisteminden ücretsiz olarak üye olabilir ve yıllık 1000 (bin) poz ücretsiz olarak indirebilir.
Bilgisayar biliminde kütüphane, bilgisayar programları tarafından yazılım geliştirme amaçlı kullanılan kalıcı kaynakların tümüdür. Yapılandırma ayarları, belgeleme, yordamlar ve sınıflar bu tanıma örnek gösterilebilir.
İlgili 42 soru bulundu
Bilgisayar odası 10 kişilik, çalışma odası 8 kişilik ve ortak alan 6 kişiliktir. Kitaplık içerisinde gelen vatandaşlara sınırsız İnternet hizmeti sunulmaktadır. Kütüphane içerisinde 9200'den fazla kitap bulunmaktadır. Ödünç/iade sistemi ile kitaplar ödünç alınır.
Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, 5 yaş ve üzeri tüm vatandaşlar için 7/24 hizmet vermektedir.
Bu mescitler kütüphanenin 6. katında kullanıma sunulmaktadır. Millet Kütüphanesi'nin 6. katında, okuyucular için sıcak, soğuk içecekler ile atıştırmalık ve unlu mamullerin satışının yapıldığı pastane bulunmaktadır.
Lise öğrencileri de herhangi bir konuda araştırma yapmak üzere Başkanlığa dilekçe ile başvurduğunda talebi değerlendirilerek Başkanlıkça uygun görülenlere durumlarına uygun giriş kartı verilir.
Kütüphanemiz, okuyucularına kişisel dizüstü bilgisayarları, tabletleri, akıllı telefonları ve diğer mobil cihazlarıyla Kablosuz Bağlantı (Wi-Fi) ile internet erişim imkânı sunmaktadır.
1- Milli Kütüphane içerisinde internetten yararlanma şansımız var mıdır ? Kullanıcılarımızın kendi bilgisayarlarıyla kablosuz yerel alan ağından yararlanması mümkündür.
Millet bahçesine gelen vatandaşlarımızın internet erişimini de düşünerek ücretsiz Wİ-Fİ hizmetimizi hizmete sunduk. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.
Üyelik koşullarını taşımadığı halde uzun süreli kütüphaneden yararlanmak isteyen kullanıcılar ise Başkanlığa bir dilekçe ile başvurmaları halinde, başvuruları uygun görülürse en fazla altı aylık süre için Geçici Kullanıcı Giriş Kartı alabilirler.
Yazılı ve görsel basın mensupları, Üniversite ve yüksekokul öğrencileri veya mezunları, Öğrenim durumuna bakılmaksızın görme engelli kullanıcılar ve. Yabancı uyruklu araştırmacılar Milli Kütüphane'ye üye olabilirler.
Günümüzde Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmekte olan Millî Kütüphanenin kuruluş çalışmalarına ilk kez 1946 yılında 15. Cumhuriyet Hükümeti Programında yer verilmiştir.
Ankara. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Millet Kütüphanesi'ne yeni Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları ve nüfus cüzdanlarıyla giriş yapılabileceğini belirterek, "Dijital Dönüşüm Ofisimizin çalışmalarıyla e-Devlet Kapısı üzerinden de hızlı geçiş imkanı sağladık.
Milli kütüphanede muhteşem bir ders çalışma ortamı bulunmakta. Özellikle evde ders çalışamayan öğrenciler için güzel bir çalışma ortamı var. Prizli ve prizsiz iki farklı masalar bulunmakta.
Grup ve bireysel çalışma alanlarından yararlanmak için rezervasyon sistemi üzerinden rezervasyon yapılması zorunludur.
* Kitapları geç getiren kullanıcılara her kitap için günlük 50 kuruş gecikme cezası uygulanır.
Kütüphane içerisinde sigara içilmez. Kütüphaneye girerken cep telefonu sessiz moda alınmalıdır.
Kütüphane, Rus Devlet Kütüphanesi'nin ardından ülkenin en büyük ikinci kütüphanesi.
Belediyeler öğrencilerin eğitimine yardımcı olmak için halk kütüphanelerinde ücretsiz internet hizmeti sunmakta. Bu hizmete Türkiye'nin tüm belediyelerinde görmek mümkün.
12.11.2019. Hayatı boyunca yanından kitaplarını ayırmayan ve özellikle ömrünün son yıllarını okumaya ve yazmaya adayan Atatürk'ün dokunduğu, okuduğu; okurken bazı satırların altını çizdiği kitaplar İstanbul Üniversitesi Nadir Eserler Kütüphanesi'nde özenle korunuyor.
Günümüzdeki binanın projesi Cumhuriyet devri mimarisinin önemli isimlerinden Sedad Hakkı Eldem ve Hamdi Şensoy tarafından tasarlanmıştır. Cumhuriyet döneminin modern mimarisine damgasını vuran Sedad Hakkı Eldem mimari üretiminin yanı sıra mimarlık tarihine ve kuramına dair birçok çalışmaya imza atmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri