Tarihçe. 1982'de çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile Güzel Sanatlar Akademisi üniversiteye dönüştürülmüş ve bünyesinde bir Fen Edebiyat Fakültesi açılmıştır. Felsefe Bölümü, bu fakültenin en genç bölümlerinden biridir. 2006-2007 öğretim yılında kurulan Bölüm ilk lisans mezunlarını 2012 yılında vermiştir.
Fakülte eğitim öğretimini Bomonti Yerleşkesi'nde sürdürmektedir.
Felsefe bölümü, üniversitede sözel kısımdan tercih edebileceğiniz 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Felsefe bölümü mezunlarının belli bir ünvanı yoktur.
Eğitim formasyonu alarak da liselerde felsefe grubu öğretmenliği yapabilirler. Eğitim kurumlarında rehber öğretmenlik ve eğitim danışmanlığı, çeşitli şirketlerde felsefi danışmanlık, basın yayın organlarında ve yayınevlerinde editörlük, yazarlık, eleştirmenlik, reklamcılık yapabilirler.
Felsefe Bölümü mezununa 'felsefeci' denir. Felsefeci, düşünce ve bilgi sistemlerini inceleyen, fikir dünyasını ve insanlık tarihini analiz eden bir uzmandır.
İlgili 42 soru bulundu
Adayların başvuracakları programın öngördüğü ALES sınavından yeterli puana sahip olmaları gerekmektedir. ALES sınavından en az 55 puan veya GRE'den sayısal bölümden en az 149 puan, ya da GMAT'tan en az 450 puan almış olmak, Lisans sonrası Doktora başvurularında ALES sınavından en az 80 puan almış olmak gerekmektedir.
yetenek sınavı ile öğrenci almaktadır.
Psikoloji,sosyoloji,felsefe bölümleri ea dan öğrenci alıyor.
Felsefe (Açıköğretim) (EA) | TYT-AYT Net Sihirbazı
Türkiye'deki bölümler arasındaki sıralamalara baktığımızda felsefe; hukuk, psikoloji, sosyoloji, ekonomi gibi bölümlere kıyasla daha az puanlarla girilebilen bir bölüm. Bu durum felsefenin zor olmadığı ve kimilerince biraz ahmak işi olduğu gibi bir düşünce doğurabiliyor.
Sosyal, çevresel ve ekolojik konularda duyarlılığı geliştirmek ve çözümler yaratmak için. Ayrımların karşısına bütünleşme fikrini koyarak hoşgörü, sevgi, anlayış, saygı gibi değerleri anlamak ve yaşamak için. Bir araştırmacı, yaşamın bilinçli bir kaşifi olabilmek için.
AYT Felsefe Grubu hangi dersler vardır? AYT felsefe 4 adet dersi içermektedir. Bunlar felsefe, psikoloji, sosyoloji ve mantık. Sözel alandan hazırlanan öğrenciler sosyal-1 testinde bu derslerden sorumlu olacaklar.
Üniversitemiz bünyesinde, nakdi burslar altında, ağırlıklı olarak farklı bölümlerin öğretim üyeleri ve mezunlarının destekleriyle bazı bölümlere, çoğunlukla lisans öğrencilerine yönelik burslar bulunmaktadır.
BARAJ SINAVLARI
Adaylar başvurdukları bölüm ile ilgili baraj sınavından başarılı olmak zorundadırlar. Baraj sınavları, 100 puan üzerinden değerlendirilir. Baraj sınavlarında 40 ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılır, sonuçlar aday numaraları ile ilan edilir ve adaylar yerleştirme sınavlarına girmeye hak kazanır.
2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yetenek Sınavları kapsamında Resim, Heykel, Seramik ve Cam, Tekstil ve Moda Tasarımı, Geleneksel Türk Sanatları, Sahne Dekoru ve Kostümü bölümlerinin baraj sınavları 21 ve 22 Ağustos 2023 tarihlerinde 2 oturumda ...
MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi
Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi, Beyoğlu ilçesinin Tophane semtinde bulunuyor.
Sınav sistemi her okula göre farklılık gösteren Güzel Sanatlar Fakülteleri Yetenek Sınavlarına her yıl yaklaşık 3000 ile 5000′ i aşkın ( Mimar Sinan Güzel Sanatlar ve Marmara Üniversiteleri ) öğrenci girmekte ve bu sayının sadece %10'u bu sınavlarda başarı göstermektedir.
Mimarlık İçin İlk Kaç Bine Girmeliyim? Bu bölüme girebilmek için en az mimarlık taban puanları arasında bir puan almanız gerekir. Bu da sayısal puan türünde en az ilk 200 binin içinde yer almalısınız.
Felsefe Bölümü mezunları, en az 16 kredi Sosyoloji, 16 kredi Psikoloji dersi aldıklarını belgelendirdiklerinde, Pedagojik Formasyon Eğitimi alarak liselerde "Felsefe Grubu Öğretmeni" olabilmektedirler. bu nedenle, Felsefe Bölümü müfredatı bu durum göz önüne alınarak hazırlanmıştır.
Staj yoktur. Bu programa yerleşen adaylardan ilgili Yükseköğretim Kurumu tarafından aranan şartları sağlayanlara, Yükseköğretim Kurumunun vakfı/anlaşmalı olduğu kurum tarafından burs, yurt, ücretsiz yemek, kısmi zamanlı çalışma vb. imkânlar sağlamaktadır.
Felsefe Öğretmeni olmanın dezavantajları şunlardır: Mezun sayısı oldukça fazladır. Özel sektör çalışma alanları kısıtlıdır. Devlette kadro atamaları oldukça sınırlıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri