Mimarlık Lisans Programından mezun olan öğrenciler, inşaat, tasarım ve danışmanlık firmalarında iş imkânı bulabilmekte veya serbest mimar olarak disiplinin tasarım ve uygulama alanlarında çalışmalarını sürdürebilmektedir.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık bölümü mezunları birçok mimarlık ofisinde çalışabilir. Çizim yetenekleri sayesinde mimarlık içerisinden seçeceğiniz bir bölümde örneğin; iç mimarlık ya da peyzaj mimarlığı gibi alanlarda iş sahibi olabilirsiniz.
Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun olan öğrenciler, alanlarına göre serbest sanatçı, akademisyen, sanat eğitmeni ve danışmanı olabilirler.İç mimar ,grafik tasarım, endüstri ürünleri tasarımcısı,moda tasarımcsısı gibi bir cok alanda çalışabilirler.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ), merkez kampüsü İstanbul Fındıklı semtinde bulunan devlet üniversitesidir. Ağırlıklı olarak sanat, mimarlık ve kültür alanında faaliyet göstermektedir.
Sınavın Yöntemi: Sınav Komisyonu tarafından verilen sınav kâğıdı 3 (üç) eşit parçaya bölünerek yapılacak bir sınavdır. SINAV SÜRESİ 2 SAATTİR. Fotoğraf Bölümünü tercih eden adaylar "Bölüm Sınavı"na girerler. Sınavın Konusu: “Görsel İçerikli Genel Kültür” sınavıdır.
İlgili 38 soru bulundu
Adayların başvuracakları programın öngördüğü ALES sınavından yeterli puana sahip olmaları gerekmektedir. ALES sınavından en az 55 puan veya GRE'den sayısal bölümden en az 149 puan, ya da GMAT'tan en az 450 puan almış olmak, Lisans sonrası Doktora başvurularında ALES sınavından en az 80 puan almış olmak gerekmektedir.
Tarihçi Prof. Dr. Afet İnan, 1980'li yıllarda Kayseri'nin Ağırnas Köyü'nde yaptığı araştırmada, bu köyde yaşayan Ahmet Taşçıoğlu sülalesinin, Mimar Sinan'ın soyunun devamı olduğunu belirledi. Soyadı Kanunu ile birlikte bu sülalenin üyesi üç kardeş, Arslan, Öztaş ve Taştekin soyadlarını aldı.
Sınav sistemi her okula göre farklılık gösteren Güzel Sanatlar Fakülteleri Yetenek Sınavlarına her yıl yaklaşık 3000 ile 5000′ i aşkın ( Mimar Sinan Güzel Sanatlar ve Marmara Üniversiteleri ) öğrenci girmekte ve bu sayının sadece %10'u bu sınavlarda başarı göstermektedir.
Sanatçı, tasarımcı, grafik tasarımcı, fotoğrafçı, animatör, film yapımcısı veya öğretmen olabilirler. Mezunlar, resim, heykel, grafik tasarım, fotoğrafçılık, video, animasyon ve diğer görsel sanatlar alanlarında iş bulabilirler.
Mezunlarımız ve öğrencilerimiz için yurtiçi, yurtdışı yüksek lisans ve doktora programları ile birlikte iş veya staj başvurularında bu kalite belgesine ve uluslararası tanınırlığa sahip olmanın avantajları büyük.
Özel yetenek sınavları, baraj ve bölüm yerleştirme olmak üzere iki aşamada yapılır. Engelli adaylar ve yabancı uyruklu adayların baraj ve bölüm yerleştirme sınavları da aynı gün ve saatte yapılacaktır.
yetenek sınavı ile öğrenci almaktadır.
Kökeni ve devşirilmesi. Sinaneddin Yusuf, Kayseri'nin Agrianos (günümüzdeki Ağırnas) köyünde Ermeni veya Rum ya da Hristiyan Türk, olarak doğduğu düşünülmektedir. 1511'de Yavuz Sultan Selim zamanında devşirme olarak İstanbul'a gelmiş Yeniçeri Ocağına alınmıştır.
Mimar Sinan evli olduğu için, Mihrimah Sultan Rüstem Paşa ile evlendirilir.
Bu suları da İstanbul'a değişik yerlere çeşmeler yaparak götürür. Dönemin padişahı Kanuni Sultan Süleyman bu hizmeti için Süleyman'a getirilen suyu evine de bağlamasını söyler. Kanuni ölür yerine Selim geçer. Selim, Mimar Sinan'ın evinde su olduğunu öğrenince Divan'ı toplar yaşlı Mimar Sinan'ı susuzluğa mahkum eder.
Üniversitemiz bünyesinde, nakdi burslar altında, ağırlıklı olarak farklı bölümlerin öğretim üyeleri ve mezunlarının destekleriyle bazı bölümlere, çoğunlukla lisans öğrencilerine yönelik burslar bulunmaktadır.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi BARAJ SINAVLARI Resim, Heykel, Seramik ve Cam, Tekstil ve Moda Tasarımı, Geleneksel Türk Sanatları, Sahne Dekoru ve Kostümü Bölümleri için Ortak Baraj Sınavı 21-22 Ağustos 2023 tarihlerinde yapılacaktır.
Hazırlık sınıfı yok. Sadece ingilizce dersi var. Onu da muafiyet sınavına girip çok rahat geçebiliyorsun. Okulda yabancı dil eğitimi yok.
Ancak başvuru sistemi merkezi olsa da üniversitelerin her biri başvuruları bireysel olarak alır. TYT'den 150 puan alarak barajı geçen adaylar yetenek sınavlarına belirtilen tarihlerde ve saatlerde girerek yöneltilen soruları cevaplarlar.
ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR: 1- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın kararı gereğince özel yetenek sınavlarından ücret alınmayacaktır.
Eğer gireceğiniz bölüm yetenek sınavları ile alım yapıyorsa TYT'ye girmeniz gerekmediğini düşünmemelisiniz. Aksine güzel sanatlar fakültesi yetenek sınavları için öncelikle TYT baraj puanını geçmeniz şartı koşulur. Barajı geçemeyen öğrencilerin yetenek sınavı için yaptığı başvuru kabul edilmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri