Bölümün Lisans/bachelor (4 yıl tam zamanlı) ve yüksek lisans/master (2 yıl tam zamanlı) eğitiminin, UNESCO-UIA Mimarlık Eğitimi tüzüğüne tam uygunluk sağladığı, uluslararası düzeyde tanınırlığı ve eşdeğerliliği, Kasım 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 5 yıl süreyle onaylanmıştır.
EĞİTİM: Mimarlık Bölümü, dört yıllık lisans eğitim/öğretimi süresince, yetkin ve alanlarında uzmanlaşmış çok sayıda akademisyenden oluşan öğretim/araştırma kadrolarıyla öğrencilerine zengin bir içerik ve diğer bölümlerle Çift Ana Dal programlarına devam olanakları sunmaktadır.
Üniversite yönetimi 2003 Aralık ayında aldığı kararla adını "Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi" olarak değiştirdi. 1982 yılından beri üniversitede eğitim dönemi 4 yıldır.
Hazırlık sınıfı yok. Sadece ingilizce dersi var. Onu da muafiyet sınavına girip çok rahat geçebiliyorsun. Okulda yabancı dil eğitimi yok.
Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesii kapsamında yer alan 4 yıllık bir lisans bölümüdür.
İlgili 25 soru bulundu
Adayların başvuracakları programın öngördüğü ALES sınavından yeterli puana sahip olmaları gerekmektedir. ALES sınavından en az 55 puan veya GRE'den sayısal bölümden en az 149 puan, ya da GMAT'tan en az 450 puan almış olmak, Lisans sonrası Doktora başvurularında ALES sınavından en az 80 puan almış olmak gerekmektedir.
Sınav sistemi her okula göre farklılık gösteren Güzel Sanatlar Fakülteleri Yetenek Sınavlarına her yıl yaklaşık 3000 ile 5000′ i aşkın ( Mimar Sinan Güzel Sanatlar ve Marmara Üniversiteleri ) öğrenci girmekte ve bu sayının sadece %10'u bu sınavlarda başarı göstermektedir.
Beşiktaş Yerleşkesi | Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi.
yetenek sınavı ile öğrenci almaktadır.
Mimarlık, üniversitelerde Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür.
Mimari restorasyon bölümünde 2 yıllık eğitim verilmektedir. Öğrenciler 120 AKTS'yi tamamladıktan sonra okudukları üniversitenin mezun olma gerekliliklerini yerine getirip, bütün derslerden başarılı olduklarında restorasyon alanında ön lisans derecesine sahip olurlar.
Bu zorluk iç mekan tasarımlarında daha fazla kazancı beraberinde getirir. Sonuç: ünlü mimar mı daha çok para kazanır, ünlü iç mimar mı diye sorarsanız cevap açık ara ünlü “iç mimar” olacaktır.
İş Alanları
Mimarlık Lisans Programından mezun olan öğrenciler, inşaat, tasarım ve danışmanlık firmalarında iş imkânı bulabilmekte veya serbest mimar olarak disiplinin tasarım ve uygulama alanlarında çalışmalarını sürdürebilmektedir.
Kimlik No, Aday No, Ad, Soyad, Tercih Bilgileri ve TYT ile OBP bilgilerini içeren ve ön kayıt koşullarında tarif edilen vesikalık fotoğraf özelliklerinde) fotoğraflı “Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınav Giriş Belgesi” çıktılarını almaları gerekmektedir.
Mimarlık İçin İlk Kaç Bine Girmeliyim? Bu bölüme girebilmek için en az mimarlık taban puanları arasında bir puan almanız gerekir. Bu da sayısal puan türünde en az ilk 200 binin içinde yer almalısınız.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türkiye'de saygınlık kazanmış üniversiteler arasında yer alır. Özellikle sanat ve iletişim, medya sektörüne yetenek sınavları sayesinde aldığı yetenekli öğrencileri mezun ederek bu alana birçok çalışan kazandırmıştır.
Adaylar başvurdukları bölüm ile ilgili baraj sınavından başarılı olmak zorundadırlar. Baraj sınavları, 100 puan üzerinden değerlendirilir. Baraj sınavlarında 40 ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılır, sonuçlar aday numaraları ile ilan edilir ve adaylar yerleştirme sınavlarına girmeye hak kazanır.
Üniversitemiz bünyesinde, nakdi burslar altında, ağırlıklı olarak farklı bölümlerin öğretim üyeleri ve mezunlarının destekleriyle bazı bölümlere, çoğunlukla lisans öğrencilerine yönelik burslar bulunmaktadır.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi BARAJ SINAVLARI Resim, Heykel, Seramik ve Cam, Tekstil ve Moda Tasarımı, Geleneksel Türk Sanatları, Sahne Dekoru ve Kostümü Bölümleri için Ortak Baraj Sınavı 21-22 Ağustos 2023 tarihlerinde yapılacaktır.
hiçbir özel yetenek gerektirmez.
Dört yıllık eğitim süresince içmimari tasarım odaklı; temel tasarım, teknik resim, içmimari çevre ve mobilya tasarımı, konstrüksiyon, yapı bilgisi, rölöve-restorasyon, teknik donatım, anlatım teknikleri, malzeme, tasarım tarihi gibi teorik, teknik ve uygulamalı dersler verilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri