Mimarların en çok kullanılan popüler programları göz önüne alırsak programların sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi adına Windows 10 Pro tercih etmelisiniz. İşlemci kısmında ise Intel Core i7 ya da daha yeni model işlemcileri kullanan herhangi bir model satın alabilirsiniz.
Mimarlar için laptop konusunda araştırma yapıyorsanız, çalışmanız sırasında en iyi ve verimli sonuçları alabilmek için Windows 10 Pro ya da Windows 11 gibi işletim sistemleri arasından tercih yapabilirsiniz. Bu sayede en güncel ve en hızlı işletim sistemi ile profesyonel çalışmalar ortaya koymanız mümkün olur.
Mesela sadece iç mimari üzerine basit sahneler oluşturuyorsanız, bir Laptop yeterli olabilir. Fakat, eğer bir çok detay barındıran kompleks sahnelerde çalışıyorsanız bu durum daha çok işlem gücü gerektirecektir. Bu koşulda bir desktop workstation seçmek daha mantıklı olacaktır.
Örneğin mimarlık ya da video editörlüğü alanına benzer bir dalda okuyorsak tabletler işlem gücü ve uygulama desteği itibariyle işimizi görmeyebilir. Çünkü istediğimiz her uygulamayı tablet tarafında bulamayabiliriz. Dolayısıyla bu tarz alanlar için bilgisayar almak daha doğru bir tercih olacaktır.
Mimari modellemede yazılımlar ağırlıklı olarak işlemciyi kullanır ve buna ek olarak bilgisayarınızın ekran çözünürlüğü önem taşır.
İlgili 23 soru bulundu
Depolama ve RAM
İşinizi hazırlayacağınız programları kullanırken herhangi bir donma, takılma yaşanmaması ve performans için minimum 16 GB RAM tercih etmelisiniz. Daha uzun zaman kullanılabilecek sorunsuz bir sistem hedeflerseniz 32 GB RAM'i tercih edebilirsiniz.
Devlet üniversitelerinde genelde ilk yıl bazıları 2. yılı da bağlar bilgisayar istemez. Vakıf üniversitelerinin bazıları ise bilgisayar ile başlar. genellikle ilk yıl kullandırmıyorlar. Nadir üniversiteler AutoCAD eğitimine başlar.
hiçbir özel yetenek gerektirmez.
Mimarlık bölümü, gerçekten masraflı bir bölümdür. Kalemler, kağıtlar, aletler… Bunların tutarlarını ve nasıl finanse edeceğinizi bölüme girmeden önce öğrenmek iyi olabilir. Okuldan okula göre de bu durum değişiklik gösterebiliyor, bu detayları öğrenin.
YÖK, üniversitelerdeki mimarlık programına yerleştirme işlemlerinde de başarı sınırı getirildiğini duyurdu. Buna göre, mimarlık programına başarı sırası en düşük 200 bin olan adaylar yerleştirme işlemine alınarak kontenjan dâhilinde yerleştirilecek.
Öncelikle mühendislik için gerekli asgari bilgisayar özellikleri; 8. nesil Intel Core i5 işlemci, ve minimum 8 GB RAM olmalıdır.
Mimarlık, üniversitelerde Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Mimarlık bölümü Sayısal puan türünden öğrenci kabul eder.
Mimari bir çizim yapabilmek için hem modelleme hem de render tasarımı yapan mimari çizim programları çeşitlerine ihtiyacınız vardır. En sık kullanılan programlar arasında 3DS Max ve Sketch Up vardır. Render programları arasında en çok tercih edilenler ise V-Ray olarak değerlendirilebilir.
İşlemci: Çizim programları genellikle işlemciyi yoğun bir şekilde kullanır, bu nedenle yüksek performanslı bir işlemci tercih edilmelidir. İşlemci hızı ve işlemci çekirdek sayısı önemli bir faktördür. Intel Core i5 veya i7 veya AMD Ryzen 5 veya 7 işlemciler yeterli performansı sağlayabilir.
Mimarlık bölümünden mezun olan kişiler devlet sektöründe ve ya özel sektörde rahatlıkla çalışabilirler. Devlet sektöründe çalışmak için öncelikle Kamu Personeli Seçme Sınavına girilmesi gerekir. Bu sınavdan alınan not ile de tercih yapılabilir.
Mimar olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Mimar maaşı 2023 verilerine göre ortalama 48.600 TL civarındadır.
Türkiye'de bir mimarın ortalama aylık maaşı, yeni mezunlar için 18.500 TL ile 35.000 TL arasında değişebilir. Ancak, deneyimli mimarlar ve üst düzey yöneticiler daha yüksek maaşlar alabilirler.
Bazıları o görevleri üstlenmekle diğerleri günahtan kurtulur. İmamlık, vaizlik, müftülük, doktorluk, ebelik, hemşirelik, mühendislik, mimarlık, idarecilik gibi ilim dalları bu tür farz-ı kifaye kabilindendir.
Mimar Ne Demek? Mimar, yeni bina tasarlama, eski binaları restore etme ve mevcut binaları kullanmanın yeni yollarını geliştirme ile sorumlu olan kişilere verilen mesleki unvandır. Mimar, inşaat projelerinin başlangıç aşamasından tamamlanma aşamasına kadar görev alır.
Mimarlık bölümü mezunları, devletin mimar istihdam eden kurumlarında çalışabilirler. Belediyelerin planlama, şehir planlama, fen işleri bölümlerinde istihdam edilirler. Ayrıca yine aynı kurumlarda ruhsat işlemleri ve proje tetkiki ve onayı konusunda iş yapabilirler.
Mimarlık ortamına taze kan yetiştiren mimarlık bölümleri ile ilgili durumu özetlersek, 2002-2017 yılları arasında mimarlık bölümü sayısı neredeyse 4 katına, mimar sayısı da 2 katına ulaşmış. Her sene neredeyse 8 bin mimar mezun oluyor.
EĞİTİM: Mimarlık Bölümü, dört yıllık lisans eğitim/öğretimi süresince, yetkin ve alanlarında uzmanlaşmış çok sayıda akademisyenden oluşan öğretim/araştırma kadrolarıyla öğrencilerine zengin bir içerik ve diğer bölümlerle Çift Ana Dal programlarına devam olanakları sunmaktadır.
Monster Notebook'un en yüksek performanslı bilgisayar serilerinden biri konumundaki Tulpar, profesyonel alanda da değerlendirilen mimarlık ve mühendislik yazılımlarını, en ufak bir sorunla karşılaşmadan kullanabilmenizi sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri