Bölümde şantiye ve büro stajı olmak üzere zorunlu 2 staj vardır. 2.3. Staj Fakülte uygulama esasları ile belirlendiği üzere akademik tatillerde gerçekleştirilir. Derslerini tamamlamış, mezun olabilecek durumda olan öğrenciler akademik yarıyıl içerisinde kalan stajlarını tamamlayabilirler.
Madde 2- Mimarlık Bölümü öğrencilerinin lisans diploması almaya hak kazanabilmeleri için eğitim süresi içinde staj yapmaları zorunludur. Toplam staj süresi 70 iş günü veya 14 haftadır.
Staj Nedir? Mimarlık Fakültesi'nde Zorunlu Staj, II. yarıyıl sonundan başlayarak mezuniyete kadar olan sürede, kamu ya da özel işyerlerinde, MİMARLIK ile ilgili alanlarda uygulamalı olarak yapılan çalışmadır.
BÜRO STAJI Mimarlık Bölümü Staj Esasları Madde; 4.2.2. Mimari Büro Stajı toplam 20 işgünüdür.
Öğrencilerimiz, İç Mimarlık / Mimarlık ofis, firma ve şantiyelerinde staj yapabilirler. Ancak stajın İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanlığının onayından geçmesi gerekmektedir.
İlgili 30 soru bulundu
Stajyer Mimar olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Stajyer Mimar maaşı 2023 verilerine göre ortalama 13.600 TL civarındadır.
Bölümde şantiye ve büro stajı olmak üzere zorunlu 2 staj vardır. 2.3. Staj Fakülte uygulama esasları ile belirlendiği üzere akademik tatillerde gerçekleştirilir. Derslerini tamamlamış, mezun olabilecek durumda olan öğrenciler akademik yarıyıl içerisinde kalan stajlarını tamamlayabilirler.
Stajyer Mimar, mimarlık alanında çalışmaya başlamak için gerekli olan tecrübeyi kazanmak için çalışan kişilerdir. Stajyer mimarlar, projelerin tasarımı, planlaması ve uygulanmasında çalışırlar. Ayrıca, mevcut projelerin değerlendirilmesi ve geliştirilmesi için öneriler sunarlar.
Haftalık çalışma saati 45'tir.
2.Öğrenciler, 60 iş günü stajının 45 iş gününü zorunlu staj alanlarının içerisinden yapmak zorundadır, kalan 15 iş günü stajını ise seçmeli staj alanlarının içerisinden tamamlayacaklardır.
Not ortalaması 1.80' in altında olan öğrenciler staja başlayamazlar.
Şantiye Stajı Nedir? Şantiye stajı, mimarlık ofislerinin veya inşaat firmalarının uygulama aşamasındaki projelerinin kontrolünü sağlayarak deneyim kazanmak amacıyla yapılır. Tasarımın, şantiyede eksiksiz ve doğru bir şekilde uygulanması gerekmektedir.
Cevap: Staj yapabilmek için herhangi bir not ortalaması kriteri aranmamaktadır.
Öğrenciler 2. yarıyıldan sonra (birinci sınıfın sonunda) bir defada onbeş (15) yada otuz (30) iş günü staj yapabilir. Ayrı yapılan stajlar için ayrı başvuru ve defter doldurmak gerekmektedir. Kalan staj süresi olursa 4. yarıyıl sonunda tamamlanabilir.
Staj defterine ilk gün ne yazılır? Staj defterine ilk gün yazılması gereken bilgiler, staj yapılan kurumun ismi, tarih ve çalışmaya başladığınız saat gibi temel bilgilerdir. Bunun yanı sıra, staj sürecinin ilk gününde edindiğiniz izlenimler, gözlemler ve deneyimler deftere yazılmalıdır.
EĞİTİM: Mimarlık Bölümü, dört yıllık lisans eğitim/öğretimi süresince, yetkin ve alanlarında uzmanlaşmış çok sayıda akademisyenden oluşan öğretim/araştırma kadrolarıyla öğrencilerine zengin bir içerik ve diğer bölümlerle Çift Ana Dal programlarına devam olanakları sunmaktadır.
TMMOB' ye bağlı Odalar tarafından yapılan çalışmalara bakıldığında her 5 inşaat mühendisinden veya mimardan 2'sinin, her 4 makine mühendisinden 1'inin ve her 2 şehir plancısından 1'inin işsiz olduğu görülmektedir. Üye sayısına göre hesaplandığında, 2021 yılı mühendis, mimar ve şehir plancısı işsizlik oranı %38,3'tür.
2023 yılı itibari ile 23 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Yüksek Mimar maaşları 22840 TL'dir. En düşük Yüksek Mimar maaşı 18270 TL iken, en yüksek Yüksek Mimar maaşı 36160 TL'dir. Güncel Yüksek Mimar maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır.
Türkiye'de bir mimarın ortalama aylık maaşı, yeni mezunlar için 18.500 TL ile 35.000 TL arasında değişebilir. Ancak, deneyimli mimarlar ve üst düzey yöneticiler daha yüksek maaşlar alabilirler.
Üniversitenize puanla mı giriyorsunuz yoksa yetenek sınavıyla. Eğer ki yetenek sınavıyla giriyorsanız aslında bu konu tartışmaya kapalıdır. Çizim yeteneğinizin olması gerekiyor.
Mimar, yeni bina tasarlama, eski binaları restore etme ve mevcut binaları kullanmanın yeni yollarını geliştirme ile sorumlu olan kişilere verilen mesleki unvandır. Mimar, inşaat projelerinin başlangıç aşamasından tamamlanma aşamasına kadar görev alır.
Staj süresinin %30'undan fazlasına devam etmeyen öğrencinin stajı başarısız kabul edilir ve bu durumdaki öğrenci stajını tekrarlamak zorundadır.
Herşeyi yaptınız, ama yinede staj yeri bulamadıysanız eğer, yeterli sayı sağlanırsa okulda (Meslek Liseleri İçin) beceri eğitimi staj çalışmanızı yapabilirsiniz. Ancak stajını okulda yapan öğrenciler sene sonunda yaz tatilinde yine staj uygulaması için, mutlaka 40 günlük staj yapmak zorundalar.
Gönüllü staj için gerekenler
Üniversite öğrencileri staja başlamadan önce işverenden 'staja kabul belgesi' almalılar. Gönüllü stajlarda, staj defteri tutulması zorunlu değildir. Bununla birlikte fakültelere dilekçe verilmesi gerekir. Staj süresi ise 20 iş günüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri