Bunun yanı sıra darbelere karşı da dayanıklı yapılara sahiptir. Poliüretan duşakabin kenar çıtaları boyanabilir özelliklere sahiptir. Bu sayede kullanım sırasında istenilen renklere boyama fırsatı elde edebilir ve görüntüsüne karar verebilirsiniz.
Akrilik esaslı, solvent bazlı, tek bileşenli, banyo, küvet, duş teknesi vb. yüzeyler için kullanılan küvet boyasıdır.
Kaliteli ve sağlam bir duşakabin arıyorsanız ilk bakmanız gereken noktalardan biri duşakabinin profilleri olmalıdır. Üretici firmaların sıklıkla yaptıkları yanlışlardan biri kalitesiz profilleri daha iyi göstermek için profillere boya vb. işlemler uygulayarak kaliteli göstermeye çalışmalarıdır.
Bir karo zemini boyayabilirken, zemin boyanıza diğer yüzeylere göre daha sık rötuş yapmanız gerekebilir. 2. Boya türü: Epoksi boya, akrilik boya ve lateks boya, duş karoları için genellikle uygun seçeneklerdir; ancak, özel karo malzemeniz için en uygun olanı araştırmalısınız.
Kararmış,sararmış ,paslanmış emaye veya mermerit ürünlerde durum her ne olursa olsan boyama yapılabilir. Küvet boyama işlemini firmamıza yaptırabilir dilerseniz sadece küvet boyası temin ederek kendi imkanlarınız ile boyama yapabilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
rulosu ile iki kat uygulanmalıdır. Katlar arasında 24 saat bekleyiniz. 2 kat boyama işlemi tamamlandıktan sonra 3 gün kullanmamalısınız. 7 gün sonra kimyasallara dirençli hale gelecektir. Uygulama sırasında yüzey ve ortam sıcaklığının +5ºC ile +30ºC arasında olmasına dikkat edilmelidir.
Karbonat ile temizlik: En etkili temizlik maddelerinden biri olan karbonat, sirke ile karıştırılıp macun kıvamına getirilir. Oluşturulan karışım kirli alanlara sürülür ve bir süre beklenir. Ardından bol su ile durulanan duşakabin pırıl pırıl hale gelir.
Duşakabin modellerinin zemini için karo, mermer, fayans, ahşap gibi farklı malzemeler kullanabilirsiniz. Son yıllarda çok yaygın olarak tercih edilen ve farklı desenleri ile banyoyu eğlenceli bir yaşam alanına çeviren fayanslar duşakabinler ile uyumlu bir ikili oluşturur.
Epoksi Boya Kullanım Alanları Ve Sarfiyat Oranları
Epoksi Boya Fiyatları 01,12,2022 Tarih itibari ile 1kg astar fiyatımız 165 TL+Kdv, 1 Kg epoksi portakal Desen Boya 130,00TL +Kdv, Epoksi selflevelink yayılma özelliği üstün 1kg Fiyatımız 135,00TL + Kdv dir.
Fayans, Seramik, Lavabo, Küvet, Banyo Tezgahı, Mutfak Tezgahı gibi tüm ıslak zeminlerde kullanıma uygundur.
4 tatlı kaşığı limon tuzu ile 1 su bardağı suyu karıştırın. Hazırladığınız karışımı limon tuzu eriyene kadar sprey şişesinde güzelce çalkalayın. Limon tuzlu suyunuzu cam silme deterjanları gibi kullanabilirsiniz. Son olarak duşakabini duru suyla durulayın ve kuru bezle leke kalmayacak şekilde silin.
Banyonuz için Pastel Yarı Mat gibi dayanıklı bir boya türü kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Bu, yüzeylerinizde küf oluşumunun önlenmesine ve su, buhar ve nemin etkilerine karşı korunmasına yardımcı olacaktır. Duvarlar ve tavanın boyanması için bir rulo fırçaya, rötuş ve kestirme için küçük bir fırçaya ihtiyacınız olacak.
Duşakabin camında hiç leke kalmaması için en iyi yöntemlerden biri saf sirke ve karbonat karışımıdır. Karşımı hazırlamak için bir kabın içine karbonat ve saf sirkeyi koyarak macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Bir süngere yardımıyla macundan alarak duşakabin camına sürün.
Banyo fayans boyası genellikle epoksi veya akrilik bazlıdır. Epoksi bazlı boyalar, daha dayanıklı ve suya karşı çok daha dirençlidirler. Buna karşın akrilik bazlı boyalar daha kolay uygulanabilirler. Banyo fayans boyası birden fazla renk seçeneğiyle sizlere sunulur.
Emaye boya, dış cephe boyası veya iç cephe boyası olarak kullanabileceğiniz bir yağlı boyadır. Jotun boya gibi hangi boya markasını seçerseniz seçin, emaye boyaların çoğu yağ bazlıdır, ancak su bazlı olan birkaç istisna vardır.
Uygulama aşamaları nelerdir? Bianca Stella Boya, her türlü seramik, fayans, mutfak tezgahı, mutfak dolabı, banyo, mobilya, ahşap, beyaz eşya, kapı, pencere, pvc, plastik, parke, laminant, cam, metal, kalorifer peteği, alüminyum, galvaniz, çinko, porselen, mermer, duvar, taş, merdiven gibi yüzeylerde kullanılabilir.
Zeminlerin özellikle sıvı geçirmemesi hedeflenir. Zarar görmemesi adına bu durum neredeyse zorunludur. Bundan dolayı kullanılan boyaların herhangi bir sıvı, su maddesini geçirmesi mümkün değildir. Epoksi boya su geçirir mi diye soracak olursanız, buna cevap hayır olacaktır.
Tuvalet, koridor ve banyo gibi fayansın bulunduğu bütün mekanlar için bu işlem uygulanabilir. Renk seçeneği oldukça fazla olan fayans üzeri epoksi boya, nem, ısı ve aşınmalar karşı maksimum dayanıklıdır.
Epoksiler oldukça uzun ömürlüdür. Renk solması yapmayacağı gibi kolay kolay da zarar görmezler. Mekanik bir darbe görmeyen epoksiler zarar görmeden uzun süre kullanılabileceklerdir. Kullanım ömrü olarak bakıldığında profesyonel bir şekilde döşenen epoksiler 5 ile 20 yıla kadar aşınmalara karşı dayanabileceklerdir.
Duşakabin silikonu, duş teknesi, küvet, lavabo ve duşakabin camları arasındaki boşluklara uygulanır ve suyun sızmasını engeller. Duşakabin Montajı: Duşakabinlerin cam, seramik veya akrilik yüzeyleri arasındaki boşlukları doldurmak için duşakabin silikonu kullanılır.
Evinizin banyo veya duş alanındaki duşakabin veya küvetin kenarındaki boşlukları kapatmak ve su sızmasını engellemek için duşakabin silikonunu doğru bir şekilde uygulamak oldukça önemlidir. Duşakabin silikonu, su geçirmez bir bariyer oluşturarak banyo alanınızı korur.
Banyo sırasında dökülen kıllar ve saçlar giderde birikmişse ve duşakabin su sızdırması bundan kaynaklanıyorsa onları tel yardımıyla çıkarıp tıkanıklığı açabilirsiniz. Süzgece yakın tıkanıklığı pompa ile kolayca giderebilirsiniz. Kimyasal açıcı, karbonat veya sirke kullanmak da tıkanıklığa karşı etkili bir çözümdür.
Duşakabindeki kireç ve su lekesini çıkarmak için, öncelikle ortamın pH değerini dengede tutmak gerekir. Bunun için, karbonatlar ve sirke çözeltisi kullanmak en etkili yöntem olacaktır. Karbonatlar ve sirke, duşakabin lekelerini tümden ortadan kaldırmada oldukça başarılıdır.
Metal yüzeylerin üzerinde kalan su lekeleri için diş macunundan ya da vazelinden de destek alabilirsiniz. Bunun için diş macununu ya da vazelini metal yüzeylerin üzerindeki su lekelerinin üzerine yayın ve 5-10 dakika bekletip bir bez, sünger ya da fırçayla hafifçe ovarak çıkarın.
Yüzeyde donmuş silikonu temizlemek için ısıdan faydalanabilirsiniz. Eğer silikonu temizlemek istediğiniz yüzey ısıya dayanıklıysa önce kurutma makinesi ya da ısı tabancası gibi bir aletle yüzeyi ısıtın. Sonrasında silikon yavaş yavaş yüzeyden ayrılma kıvamına gelecektir. Nemli bezle temizleme işlemi yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri