Tüm yüzeylerin temizliğinde etkili sonuçlar almanızı sağlar. Ekonomik bir ev temizleyicisidir. Leke çıkarmada etkili olduğu gibi koltuk temizliği, halı temizliği ve fayans temizliğinde de Miss Arap Sabunu'nu güvenle kullanabilirsiniz.
Bir kap içinde bir miktar arap sabunu üzerine ilave edeceğiniz sıcak suyu karıştırarak kolayca halı temizliği için ihtiyacınız olan temizlik malzemesini hazırlayabilirsiniz. Bu karışımı bir temizlik bezi yardımıyla halınızın üzerine uygulayarak temizlik işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Merhaba, Miss Sıvı Arap Sabunu ahşap, parke, duvar, halı, koltuk, çelik-metal, klozet, perde, araç ve daha bir çok şeyin temizliğinde kullanılan doğal temizlik ürünüdür. Doğal olmasının yanında akışkanlığı, hoş kokusu ve parlaklığı önemli özelliklerindendir.
Halı temizlemek için arap sabunu eskilerden beri en etkili yöntemdir. Arap sabununu ılık bir su içinde kolayca eritebilirsiniz. Sonrasında halıya uygun bir bez veya lifi sabunlu suyun içine batırın ve sıkın. Yarı ıslak şekilde halınızı silin ve her ilerlediğiniz alan için bu işlemi tekrarlayın.
Halının tüylerine, boyasına ve dokusuna zarar vermemek için mutlaka saf sabun ya da Arap sabunu tercih etmekte fayda vardır.
İlgili 43 soru bulundu
Halılarınızın yıkanmanın yanı sıra pırıl pırıl parlamaları için beyaz sirkeden yardım alabilirsiniz. Durulama suyuna ilave edeceğiniz beyaz sirke halılarınızın parlamasına yardımcı olacaktır. Lekelerden kurtulmak için beyaz sirkeye bir miktar tuz ilave edebilir ve lekenin üzerine uygulayabilirsiniz.
Mümkün olduğunca yaymamaya özen gösterin ve fırçalamayın. Bir kaşık bulaşık deterjanı, bir kaşık sirke ve iki bardak ılık suyu karıştırın. Temiz bir süngeri karışıma batırın ve lekeye uygulayın. Leke gidene kadar sünger ile temizleyin.
Arap Sabununun Cilde Faydaları
Direkt yüze uygulanmaması ama duş sırasında kullanılması tavsiye edilir. Cildin tertemiz olmasını sağlar, vücudu kir ve pisliklerden arındırır. Gözenekleri açar ve ciltteki yağlanmayı alır. Cildi yumuşacık olmasını sağlar.
Halı şampuanı ve beyaz kalıp sabun ile yıkanmalıdır. Halı çok fazla suyun içinde bırakılmadan şampuanı dökülerek yumuşak bir fırça ile temizlenmelidir. Halının tüm dış cephesi eşit şekilde temizlenmelidir. Daha sonra iyice durulanması gerekir.
Temizlik esnasında kimyasal ve ağartıcı içermeyen, doğal bir halı şampuanı tercih edin. Kullanacağınız şampuanı her ihtimale karşı halınızın fazla görünmeyen, küçük bir noktasında deneyin. Halınızı şampuanın köpüğü ile temizlemeye ve fazla ıslatmamaya özen gösterin. Halınızı tel ya da sert naylon fırçalarla ovalamayın.
Miss Arap Sabunu yüzey ve kıyafetlerde kurumuş lekeleri bir çırpıda temizler. Ovalamaya ve sert kimyasallara gerek duymadan cildimize temas eden yüzey ve kıyafetlerdeki zorlu lekelerde etkilidir. Ruj lekesi, kahve lekesi, kurumuş kan lekesi, yağ lekesi gibi zorlu lekeler için çeşitli temizleyicilere ihtiyacımız yok.
Tüm yüzeylerde uygulanabilen Miss Arap Sabunu ile kumaş koltuklarınızı da temizleyebilirsiniz. Koltuğunuzu Miss Arap Sabunu ile temizlemek koltuğunuzun renk ve dokusuna zarar vermediği gibi hoş bir koku ve uzun süreli temizlik sağlar. Koltuğunuzu sildiğiniz bezin yumuşak bir bez olmasına özen gösterin.
Kuru temizleme deterjanı olarak da bilinen perkloretilen, Beyaz ispirtodur.
Bu sabunlar cildi temizlerken aynı zamanda cilde nem ve esneklik sağlar. Ayrıca cildi yumuşatır ve cildin doğal pH dengesini korur. Sıvı arap sabunu ise yüzyıllardır tüm cilt tipleri için en etkili temizlik ve bakım ürünü olarak kabul edilmektedir.
Arap sabunu banyo, mutfak, halı, çamaşır ve bulaşık, saç ve cilt bakımına kadar çok geniş alanda kullanımı mümkün bir üründür. Arap sabunu kimyasal içermeyen ve buna rağmen oldukça temizleyici özelliğe sahiptir. Arap sabunu mikropları öldürerek istenilen temizliğin en doğal şekilde karşılanmasına yardımcı olur.
Çamaşır makinesinde yıkamaya uygun olan halınızı kesinlikle makinede sıktırma yapmadan almalısınız. Tabanı plastik olan halılarınızı yıkarken yumuşatıcı kullanmayınız. Kurutma İşlemi: Çamaşır makinasında yıkadığınız halılarınızı www.halisaticisi.com direk güneşe maruz kalacak şekilde kurutmayınız.
Karbonat, halıda hapsolan kokuları etkisiz hâle getirmeye yarar. Karbonatı ince bir tabaka hâlinde kullanmalısın, o yüzden temizlemeyi planladığın her bir oda için büyük bir kutu karbonat al. Eğer topaklanırsa elinle iyice yay. Daha iyi sonuçlar için karbonata boraks ekleyebilirsin.
Evde halı yıkarken sararmaması için doğru deterjan seçilmelidir. Sonrasında halı kirlerden arındırılması için temiz suyla iyice yıkanmalı, yine temiz suyla iyice durulanmalı ve sonrasında iyice sıkılmalıdır. Halı temizlenip içerisinde su ve deterjan kalıntıları kalmadığında herhangi bir sararma olmaz.
Arap sabunu evlerde, bulaşıklarda, banyo ve lavabo temizliğinde, koltuk, kanepe ve halı yıkamada, masa ve ahşap temizliğine kadar pek çok alanda kullanılır.
Tarifi; Bir püskürtmeli şişenin içine 1 litre suya 1 tatlı kaşığı arap sabununu koyun, iyice çalkalayıp sabunu erittikten sonra çiçeklerin üzerine püskürtün. Bunu haftada bir yapın. Dört hafta sonra da yapmayı bırakın. Artık bitkileriniz böceklenmez.
Arap sabunu birçok yerin temizliğinde kullanılmaktadır. Banyodan mutfağa, halılardan parkelere, tuvaletten yüzey temizliğine kadar hemen her bölgenin temizliğinde kullanılabilir. Ayrıca Arap sabunu saç temizliğinde de kullanılmaktadır.
Beyaz sirke kullanımı çok etkili bir çözüm eşit miktarda su ile karıştırıp sprey şişesinde uygulaya bilirsiniz ve ardından siliniz ve durulama yapınız ve kurutunuz. Dökülen çayın hemen fazlasını alın ve evde en çok bulunan tuz ve kabartma tozunu üzerine dökün lekeyi emer ve sarı leke oluşumunu önler.
Lekeli bölgeye biraz halı leke çıkarıcısı uygulayarak fırçalayabilirsiniz. Leke hala temizlenmediyse lekekli bölgeyi sirke ve su karışımına batırılmış bir bulaşık bezi ya da sünger ile ovalayın. Biraz soğuk suyla durulamadan önce lekeyi yaklaşık 5-10 dakika fırçalayın.
Bu sorunun nedeni, halıların üretiminde kullanılan malzemelerdir. Halıların yapısında kullanılan yün, sentetik veya doğal elyaflar, çözücüler, yapıştırıcılar ve diğer kimyasal maddeler, zamanla zemin kaplamasından ayrılabilir ve toz şeklinde havada asılı kalarak solunabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri