MİT'in temel görevi; Türkiye'ye içten ve dıştan yöneltilen tehditler karşısında 2937 sayılı Kanun'da belirtildiği üzere milli güvenlik istihbaratını devlet çapında oluşturmak, bu istihbaratı ilgili yasada sayılan makamlara ve gerekli kuruluşlara ulaştırmaktır.
Polis, Jandarma ve Bekçilerin yanında MİT çalışanlarının da görevlerini icra ederken kimlik sorma yetkisi bulunmaktadır.
Teşkilât'a ait her türlü tesis, bina ve araçlar ile mensuplara yönelik saldırı ve sabotajlara karşı koruma ve emniyetle görevli olan, İç güvenlik ve istihbarata karşı koyma konularında yürütülen operasyonları icra eden, MİT personeli tarafından kullanılır.
MİT, ülkedeki iç ve dış faaliyetlerin istihbaratını sağlamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin ülke ve millet bütünlüğüne zarar verecek her türlü unsura karşı MİT tarafından istihbarat sağlanır. MİT ülkeye yönelik yürütülen tüm istihbarat faaliyetlerine de karşı koymaktadır.
MİT mensupları silah taşıma yetkisine sahip midir? MİT mensupları, 2937 sayılı Kanun'un 25. maddesi ve ilgili mevzuat gereğince memuriyetlerinin devamı süresince demirbaşa kayıtlı silahları veya taşıma ruhsatlı şahsî silahlarını meskun bölgeler dahil her yerde taşıma yetkisine sahiptirler.
İlgili 29 soru bulundu
Dışişleri, MİT ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile askeri yargı mensuplarının evlenecekleri kişiler devlet memuru ise, güvenlik soruşturmasına gerek duyulmuyor. Ancak evlenilecek kişi yabancı uyruklu veya Türk vatandaşı ancak devlet memuru değilse, güvenlik soruşturmasına tabi tutuluyor.
29 yaşını doldurmamış olmak. Üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu veya Spor Bilimleri Fakültesinin herhangi bir bölümünden mezun olmak (Yurt dışı mezuniyetlerinde YÖK denkliği aranmaktadır) En az 1.63 m boya ve 18-28 kg/m² arasında vücut kitle endeksine sahip olmak.
2023 yılı itibari ile 19 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama İstihbarat Uzmanı maaşları 19590 TL'dir. En düşük İstihbarat Uzmanı maaşı 15670 TL iken, en yüksek İstihbarat Uzmanı maaşı 41130 TL'dir. Güncel İstihbarat Uzmanı maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır.
(Değişik dördüncü fıkra: 2/7/2018-KHK-703/152 md.) MİT kadrolarına yapılacak atamalar Resmi Gazete'de yayımlanmaz ve gizli tutulur. Madde 14 – (Değişik: 20/11/2017-KHK-696/51 md.; Aynen kabul: 1/2/2018-7079/46 md.) MİT fiili kadrosuna atanan personel teşkilata yazılı olarak müracaat etmek suretiyle istifa edebilir.
Personel alımları istihbarat uzmanı, dil uzmanı, mühendis, İHA sistemleri pilotu, tekniker, koruma ve emniyet memuru branşlarında yapılmakta, şartları sağlamanız halinde bu branşlardan birine başvurmanız beklenmektedir.
Bayanların MİT'te görev yapmalarına engel bir husus bulunmamaktadır.
Millî istihbarat Teşkilatı Müsteşarı, Cumhurbaşkanınca atanır. MİT Müsteşar yardımcıları ve başkanlar, MİT Müsteşarının teklifi üzerine Cumhurbaşkanınca atanır.
Millî İstihbarat Teşkilâtı'na başvurabilmek için, Dil Uzmanı branşı hariç olmak üzere, en az meslek yüksekokulu mezunu olmanız gerekir.
MİT personeli devlet memuru niteliği taşımakta olup, 2937 sayılı "Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Millî İstihbarat Teşkilâtı Kanunu" çerçevesinde görev yapmaktadır.
İbrahim Kalın'ın Türk dış politikası, siyaset, felsefe ve medeniyet tarihi üzerine yayımlanmış kitapları ve makaleleri bulunmaktadır.
"MİT'te hiçbir personelin ne maaş bodrosu ne de maaş benzeri kayıtları bankalarda bulunmamaktadır. Merkezde ve bölge başkanlıklarında belirlenmiş bir mutemet, topluca aktarılan maaş, ikramiye,harcırah,taltif gibi tüm harcamaları topluca alır ve getirip bizzat alır.
MİT'in temel görevi; Türkiye'ye içten ve dıştan yöneltilen tehditler karşısında 2937 sayılı Kanun'da belirtildiği üzere milli güvenlik istihbaratını devlet çapında oluşturmak, bu istihbaratı ilgili yasada sayılan makamlara ve gerekli kuruluşlara ulaştırmaktır.
Sağlık personeli ilanı
Sağlık Personeli; Millî İstihbarat Teşkilâtı Başkanlığı olarak, Personelimizin her türlü sağlık ihtiyacına cevap vermek amacıyla, ileri teknoloji ve modern imkanlarla donatılmış Ankara ve İstanbul'da kurulu Sağlık Hizmetleri Merkezlerimizde birlikte çalıştığımız personelimizdir.
Başvuruları kabul edilen adayları uzun, rekabetçi ve elemeli aşamalardan oluşan bir sınav süreci beklemektedir. Bu süreçte adaylar yazılı, sözlü, uygulamalı sınavlara, çeşitli psikolojik testlere, sağlık kontrolüne ve mülakata tabi tutulmaktadır.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. 34 yaşını doldurmamış olmak. Bilgisayar, elektronik, elektrik-elektronik, elektronik ve haberleşme, matematik veya fizik mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak (Yurt dışı mezuniyetlerinde YÖK denkliği aranmaktadır)
Sınav sonuçları son 5 yıla ait olmak üzere İngilizce, Fransızca, Almanca dışında kalan ve YDS kapsamında bulunan dillerin birinden 60 veya üzeri YDS puanı almış olmak.
MİT, ülkeye yönelik olarak yürütülen istihbarat faaliyetine karşı koymakla görevli. MİT'e bu görevler dışında görev verilemez ve bu teşkilat devletin güvenliği ile ilgili istihbarat hizmetlerinden başka hizmet istikametlerine yöneltilemez.
İstihbarat branşına geçmeye hak kazanan adaylara 7 hafta süreyle temel eğitim verilmektedir. Temel eğitim çerçevesinde adaylar, hukuki, mesleki ve operasyonel bilgiler ile donatılmaktadır. Eğitimler teorik ve pratik olarak planlanıp uygulanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri