Modemin konumu da önemlidir. Telefonunuzla modemin çekmediği bir alana giderseniz internet daha yavaş olur. Kısacası modemden ne kadar uzaklaşırsanız hızınız o kadar düşer. Kablolu ve kablosuz internet de internet hızını etkiler.
Yavaş Wi-Fi bağlantısının en yaygın nedeni büyük ihtimalle budur. Modem yaşı ve durumu: Cihazın yenilenmeye ihtiyacı olabilir ve/veya performansı etkileyebilecek güncel olmayan donanıma sahip olabilir. Cihaz sayısı: Ev ağı, aynı anda bağlanmaya çalışan çok sayıda cihazla aşırı yüklenmiş olabilir.
İnternetinizi hızlandırmak için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz; Uzun yıllar boyunca kullandığınız eski modemler internet hızınızı yavaşlatabilir. Bu nedenle mümkün olduğunca yeni ve güçlü bir modem kullanmalısınız.
Modem kalitesi daha çok bağlantı stabilitesini etkiler. Mesela bağlantı hızı yavaşladığında modeme reset attığınızda bağlantı düzeliyor ise kaliteli modem ile buna gerek kalmayabilir.
Modemler normalde sürekli açık oldukları için asla soğuma şansları yoktur ve genellikle hep sıcaktırlar. Bunun nedeni, çoğu modemin içerisinde pasif soğutmaya sisteminin olmamasıdır. Pasif soğutma sistemi bulunmayan modemler bulunanlara göre daha çabuk ısınır ve bir süre sonra internet performansını düşürebilir.
İlgili 45 soru bulundu
Modem açık kaldığında ev interneti sürekli aktiftir. Bu yüzden kötü amaçlı yazılımlar ve hacker saldırılarına açık hale geliyor. Modem kapatılmadığında saldırganların erişimine açık kalan ev ağından kişisel bilgiler çalınabilir.
Aşırı derecede çalışan modemler aynen bilgisayarlar gibi ısınır ve yavaşlama eğilimine girebilir. Bunun için modemi dinlendirmek kapatarak belli bir süre aşırı ısınan modemi soğutmak İnternet hızınızı artırmakta kullanabileceğiniz ilk adım olarak karşımıza çıkıyor.
Modem veya yönlendiricinizi yeniden başlatmak, genellikle internet hızını artırmada etkili bir ilk adımdır. Yeniden başlatma, cihazın içerisinde biriken geçici dosyaları ve hafıza önbelleğini temizler. Bu basit adım, hızınızı önemli ölçüde artırabilir ve herhangi bir bağlantı problemine geçici bir çözüm sağlayabilir.
Kablosuz internetin sağlığa etkileri konusunda çeşitli çalışmalar olduğunu belirten uzmanlar, alınması gereken önlemlere dikkat çekiyor. Uzmanlar özellikle çocukların uyuduğu odada modem bulunmaması gerektiğini belirterek gece saatlerinde modemin kapatılmasını tavsiye ediyor.
Merkezi bir konum, genellikle evin orta katında ve orta odada bulunan bir yer olmalıdır. Yüksek bir yere yerleştirin: Kablosuz sinyaller genellikle aşağı ve yana doğru yayılır. Bu nedenle modemi yüksek bir konumda tutmak, sinyallerin daha geniş bir alana ulaşmasına yardımcı olacaktır.
Modeminizi kapatıp açtıktan sonra tekrar kurulan bu bağlantı, çoğu zaman daha düşük gecikme süreleri (latency) ile sağlanır. Böylece, internet hızınız ve bağlantı kalitesi artabilir.
Router İnternet Hızını Arttırır mı? Router internet hızını direkt olarak arttırmasa bile internet hızını etkileyebilen faktörlerden bir tanesidir. Sağladığı katkılar ile internetin daha rahat sinyallerini ulaştırmasını sağlar fakat direkt olarak hızlandırıcı bir etkisi vardır denilemez.
Altyapı, ADSL, ethernet kabloları, modemler, router gibi pek çok etken internet hızının değişkenlik göstermesine sebep olabilir. Bunlara ek olarak modemin bulunduğu yerin uzaklığı gibi çok basit çevresel faktörler de internet hızının değişmesine ya da bir anda düşmesine sebep olabilir.
İnternet hızını belirleyen birçok farklı etken vardır. En önemli etkenler bant genişliği, yükleme hızı, indirme hızı, ping değeridir. İnternet hızını kapsamlı bir konudur. Hızı yükselten ve düşüren faktörler temelde bağlantı türü ve altyapıdır.
Modem Sinyal Gücü
Bir Wi-Fi ağına bağlı olduğunuzu gösteren simge üzerinden bağlantı gücünüzü yani sinyal seviyenizi öğrenebilirsiniz. Bağlantı seviyesi, genellikle 4 ya da 5 çubuklu bir grafikle gösterilir. Sinyal gücü ölçümleri dBm ile ifade edilir ve negatif rakamla yazılır.
İdeal değerler 5 ve 30 dB (mükemmel veya çok iyi) arasında olmalıdır. Bu değerin 45 dB veya daha fazla olması hattın ADSL kullanıma uygun olmadığını gösterir.
Gece saatlerinde modem açık kaldığı için insan sağlığına ciddi zararlar veriyor. Modemlerin yaydığı elektromanyetik radyasyon kişi uyusa bile beyin ve sinir sağlığına zarar veriyor.
Hectopat. Her açıp kapatmanızda içerisindeki kapasitörler zarar görebilir ama ara sıra yaptığınızda bir sorun olmaz.
Evimizde sinyalleri yayan ana cihaz modemdir. Modemden ne kadar uzaklaşırsak sinyaller o kadar azalır. Tabii burada sahip olduğunuz modem ya da evinizin yapısı da etkili. Eğer bir noktada sinyal alamadığınızı düşünüyorsanız öncelikle hız testi yaparak bunu kontrol edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri