Modeminizin ışıklarını kontrol ediniz İnternete bağlanabilmeniz için Power ve WAN ışıklarının mutlaka yanıyor olması gerekmektedir.
Yeni nesil modemlerde yanması gereken 5 çeşit ışık mevcuttur. Bu ışıklar sırasıyla Güç, İnternet, DSL, Ethernet, WLAN 2.4G ve WLAN 5G' dir.
Modemdeki WAN ne demek? WAN veya Geniş Alan Ağı, geniş bir alana yayılan bir bilgisayar ağıdır. WAN'lar bir eyalet, ülke ve hatta tüm dünya kadar büyük olabilir. Yönlendiricinizdeki WAN bağlantı noktası, modeminize bağlanmak için kullanılır ve bu da sizin internet'e bağlanmanıza olanak tanır.
Modem Yazılımını Güncelleyin: Modeminizin yazılımını güncel tutmak önemlidir. Modem arayüzüne gidin ve güncellemeleri kontrol edin.Eğer güncelleme varsa modeminizi güncelleyin. İnternet Servis Sağlayıcısından Bilgi Alın: İnternet servis sağlayıcınızın teknik destek hattını arayarak sorunu bildirin.
DSL ışığının kesintisiz biçimde yanması modeminize internet bağlantısı olduğunu fakat veri transferi yapılamadığını ifade ediyor. Işığın yanıp sönmesi bağlantı ve veri transferiyle ilgili bir problem olmadığını işaret ediyor. DSL ışığının yanmaması da modemde internet olmadığı anlamına geliyor.
İlgili 43 soru bulundu
Geniş alan ağı yani WAN, geniş bir alanda birden fazla cihazın iletişimi için kurulan ağdır. Yerel Ağ bağlantısına göre çok daha geniş bir alanı ve çoğunlukla çok daha fazla cihazı kapsar.
İnternet bağlantısı için gerekli verileri sağlayan bu cihazlarda yeşil renkte yanarak interneti sorunsuz aldığınızı gösteren bir ışık yer alır. Modem internet ışığı olarak adlandırılan bu yeşil ışık bazı durumlarda yanıp sönebilir bazen de tamamen kırmızı bir ışığa dönüşür.
Güç ışığı: Modemin açık olduğunu ve güç aldığını gösterir. DSL ışığı: ADSL veya VDSL hattı bağlantısı olduğunu ifade eder. Internet ışığı: Internet bağlantısı olduğuna dair bilgi verir. WiFi ışığı: Kablosuz bağlantının açık olduğunu gösterir.
Modeminizin internet sinyalini algılamaması: Modeminiz yazılımsal veya donanımsal sebeplerle internet sinyalini algılamıyor olabilir. Böyle bir durumda, modem cihazınızı yeniden başlatmanız veya sıfırlamanız gerekebilir. Modeminizin güncellenmemesi: Bazı durumlarda modem cihazınızı güncellemeniz gerekebilir.
Resetleme işlemi tamamlandıktan sonra genellikle herhangi bir kurulum işlemi yapmanıza gerek yoktur. Modem resetledikten sonra eğer öncesinde internet ve modem şifresi gibi bilgilerinizi değiştirdiyseniz yalnızca bu bilgiler fabrika ayarlarına döner.
Internet (İnternet) menüsüne gidin ve WAN Setup'ı (WAN Ayarları) seçin. Yeni bir PVC oluşturmak için Add (Ekle) veya mevcut PVC'yi değiştirmek için Edit (Düzenle) seçeneklerini tıklatın. Uygun VPI, VCI değerlerini girin ve uygun Servis kategorisi ni seçin. Geçerli VPI aralığı 0 - 255 arasındadır.
Bir tarayıcı açın ve adres çubuğuna http://192.168.1.1 yazarak yönlendirici ayar sayfasına girin. Sol panelde bulunan Gelişmiş Ayarlar menüsündeki "WAN" seçeneğine tıklayın.
En meşhur geniş olan alan ağı İnternettir. WAN'lar, bir mekanda bulunan kullanıcı ve bilgisayarların başka bir mekanda bulunan kullanıcı ve bilgisayarlarla iletişim kurabilmesi için LAN'ları ve başka tip ağları birbirine bağlamakta kullanılır. Birçok WAN tek bir organizasyon için kurulmuştur ve özeldir.
Power: Modeminizin güç ışığıdır. Sabit olarak yeşil yandığında modeminizin hazır olduğu anlamına gelir. eğer yanıp sönüyorsa modeminiz başlatılıyor demektir. Hiç yanmıyorsa modeminizde güç bağlantısı olmadığı anlamına gelir. İnternet: İnternet ışığınız sabit olarak yeşil yanıyorsa modem ISS'den IP almış demektir.
LAN1, LAN2, LAN3, LAN4: Modem üzerinde birden fazla LAN ışığı bulunmaktadır. Bu ışık modem ile bir cihaz arasında Ethernet bağlantısının olduğunu gösterir. Eğer bu ışık yanıp sönüyor ise Ethernet ile cihaz arasında bir bağlantının kurulduğunu gösterir.
WPS nedir? WPS (Wi-Fi Korumalı Kurulum), kablosuz özellikli cihazları bir kablosuz ağa kolayca bağlamanızı sağlayan bir kablosuz güvenlik standardıdır. WPS işlevini PIN kodu veya WPS butonuyla yapılandırabilirsiniz. WPS, kimlik doğrulamasını Açık Sistem, WPA-Kişisel ve WPA2-Kişisel kullanarak destekler.
Telefonunuzdaki yanlış ağ ayarları veya hatalı parolalar, Wi-Fi'ye bağlanma sorunlarına neden olabilir. Wi-Fi parolasını yanlış girme veya yanlış ağ türünü seçme gibi basit hatalar, bağlantı sorunlarına neden olabilir. Bunun yanı sıra, yanlış konfigüre edilmiş gelişmiş ağ ayarları da soruna yol açabilir.
Modemde yanan ışıklar bağlantı sorunlarının neden kaynaklandığını anlamamıza yardımcı olur. Modemde internet ışığı yanmaması internet bağlantısının olmadığını gösterir. Modemde WPS ışığının yanmaması ise bu özelliğin kapalı olduğunu belirtir.
Akıllı bir telefonun bağlandığı Wifinin kaç GHz olduğunu anlamak için ilk olarak telefondan “Ayarlar > Wi-Fi (Kablosuz Ağ)” seçeneği seçilmelidir. Burada açılan ekrandan “ağ özellikleri” seçilmelidir. Android akıllı telefonlarda genellikle bu ayar dişli simgesi ile gösterilmektedir.
- DSL Işığı Yanmıyor
DSL ışığı yanmıyorsa, bağlantı hatalı yapılmış olabilir. Aynı durumda bağlantının hiç sağlanmamış olması da mümkün. Işık yanmıyorsa, modem kontrol edilmeli. Modemin hat kablosu takılmamış veya çıkmış olabilir.
O LAN ışığı kablonun bilgisayara takılı olduğu anlamına geliyor hocam. Kablo PC'ye takılı ve LAN yanmıyorsa, kabloda ya da PC soketinde bir problem vardır. Kablo takılı değilse yanmaz LAN ışığı.
İngilizce ''Digital Subscriber Line'' açılımı ile bilinen DSL'in Türkçe çevirisi ise ''Dijital Abone Hattı''. Modem üzerinde yer alan DSL ışığı, internetin olup olmadığını gösteren ana ışık olarak konumlanıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri