Modüler programlama: “Öğrenme-öğretme etkinliklerinin kendi kendine öğrenme olanağı sağlayacak tarzda kendi içinde bütünlüğü olan ve birbirlerini işlevsel olarak tamamlayacak biçimde bağımsız öğrenme elemanları şeklinde düzenlenmesidir.
Modüler öğretim, bireysel öğrenmelerin ön plana alındığı, öğrencinin ilgi ve ihtiyacını dikkate alan, iş ve meslek analizine dayalı olarak geliştirilmiş içeriğe ve özel modüler materyallere dayalı olan bir yaklaşımdır.
Modüler mobilya nedir sorusunun cevabı; evinizin monoton olduğunu düşündüğünüz ve sıkıldığınız her an kurtarıcınız olan mobilya türüdür. Kolaylıkla parçalara ayrılabilen ve farklı şekillerde birleştirilerek yeni ve farklı bir ürün formuna kavuşan mobilya türüdür.
Tematik yaklaşım farklı disiplinleri bir tema ya da konu etrafında ilişkilendirilerek kavramları bir bütünün içinde ele alır. Örneğin “taş” teması alındığında bütün dersler bu temayla ilişkilendirilerek işlenir.
Tematik eğitim, öğrencilerin belirli bir tema üzerinde etraflıca çalışmasını öngören bir eğitim modeli olarak ortaya çıkmıştır.
İlgili 38 soru bulundu
Disiplinlerarası tematik öğrenme yaklaşımı, kendi içinde her konuya uygulanabilecek, yetenek ve ilgi merkezli grupla öğrenmeye dayalı bir yöntem olarak sunulmaktadır.
Sanat eğitiminde disiplinlerarası - tematik yaklaşım birden fazla konu alanının birbirleriyle ilişkilendirilerek önceden belirlenen geniş içerikli genel bir tema ile bütünleştirildiği bir programdır.
Aktif öğrenme öğrencilerin aktif olarak doğru bilgiyi ve farklı fikirleri edindiği; ders boyunca görev ve aktivitelerin tamamlanması için gerekli becerileri kazanma ya da geliştirme ile ilgilendiği bir süreçtir. Öğrenme sürecinde öğrenciyi içine alan herhangi bir aktivite için aktif öğrenme denilebilir.
Harmanlanmış öğrenme, çevrimiçi eğitim materyallerini ve çevrimiçi etkileşim fırsatlarını geleneksel yer tabanlı sınıf yöntemleriyle birleştiren bir eğitim yaklaşımıdır.
Bilişsel açıdan öğrenme; bireyin zihinsel yapılarındaki değişme olarak tanımlanmaktadır. Bu zihinsel değişme bireyin davranışlarında da değişmeyi sağlamaktadır. İnsan beyninin çalışmasını bir bilgisayarın çalışmasına benzetir.
Sonuç olarak modüler öğretimi, herhangi bir öğrenme-öğretme sürecinde, içeriğin belirli analizlere dayanılarak kendi içinde küçük bütünler olarak düzenlendiği, bireysel öğrenmeye ve yeterlik geliştirmeye dayalı bir eğitim ortamı oluşturmayı amaçlayan öğretim yaklaşımı olarak tanımlamak mümkündür.
Modüler nedir sorusuna en basit haliyle “parçalardan oluşan modül” karşılığını verebiliriz. Parçaların birleştirilmesiyle tamamlanan ve ihtiyaç halinde yeniden parçalara ayrılabilen modüler yapılar, yapı sektöründe ise prefabrik ve konteyner şeklinde karşımıza çıkıyor.
Bilgisayar biliminde, modüler programlama ya da birimsel programlama, bir yazılımı diğer elemanlardan bağımsız çalışabilen modüller kullanarak tasarlama yaklaşımıdır. Bir programda modülerlik programın rastgele seçilen iki parçası arasındaki etkileşimin belirlenmiş arabirimler vasıtası ile gerçekleştirilmesi ile artar.
Modüler teori: Doğuştan gelen bir yeteneğin üstüne çevre ve olgunlaşma etkisini katan bir gelişimsel psikoloji yaklaşımıdır. Ayrı bir nöral alanı olduğunu iddia eder. Simülasyon teorisi: Doğuştan gelen bir yetenekten çok zamanla kendi davranışlarını ve başkalarının davranışlarını içselleştirmeyle geliştiğini söyler.
Modüler sistemler, tek bir modül ya da birden fazla farklı modüller ile farklı tasarım alternatifleri oluşturmamıza, hızlı ve kolay bir şekilde inşa etmemizi sağlayan yapım yöntemidir.
sıfat olarak kullanıldığında "takılıp sökülebilen, ihtiyaca göre kullanım alanı değiştirilebilen, kullanıcı isteklerine göre şekillendirilebilen" anlamı taşır. cümle icinde kullanımı : "sen çok modüler bir oyuncağımızdın lego."
Farkına varmadan, ödül olmadan, bilinçsizce yapılan öğrenmedir. Kişi ihtiyaç durumuna kadar bu öğrenmenin farkında olmaz, ihtiyaç ortaya çıktığında bilginin farkına varır. Örn. Her gün aynı yoldan evine giden bir kişi, yol üstündeki mağazaları görür, ancak farkına varmadan etraftaki bilgiyi zihnine kaydeder.
Beyin temelli öğrenme, düşünme sürecini kendi içinde ele alır ve bu süreç üzerinde durur. Öğrencilerin düşünme biçimlerini analiz etmek ve bu süreçte beynin nasıl işlediğini görmek. Bu öğretim yaklaşımı, öğrencilere düşünme sürecinin nasıl yapılandırıldığını ve uygulandığını öğrenmeyi amaçlamaktadır.
Hibrit Eğitim Nedir? Hibrit eğitim, yüz yüze sınıfları ve çevrim içi öğrenmeyi birleştiren bir eğitim yaklaşımıdır. Hibrit öğrenme yoluyla bazı öğrenciler sınıfa bizzat katılırken diğerleri sanal olarak uzaktan dahil olabilirler.
Akvaryum tekniği, öğrencilerin ilgi duyduğu ya da üzerinde anlaşmaya varamadığı konuların öğretiminde çok etkili bir tartışma tekniğidir. Sınıf içi tartışmaları canlandırmak mümkün olduğu kadar çok sayıda öğrenciyi tartışmaya katmak için kullanılır.
Hızlı tur tekniğinde ise öğrencilere bir konu veya soru verilir. Öğrenciler, söyleyecekleri şeyleri düşünürler ve sırayla konuşmaya başlarlar. Her öğrenciye konuşma fırsatı veren bu teknik, utangaç öğrencilerin de kendilerine güvenmelerini sağlar.
Kubaşık öğrenme (işbirliğine dayalı öğrenme), öğrencilerin, sınıf ortamında küçük karma kümeler oluşturarak, ortak bir amaç doğrultusunda, akademik bir konuda birbirlerinin öğrenmelerine yardımcı oldukları, genelde küme başarısının değişik yollarla ödüllendirildiği bir öğrenme yaklaşımı olarak tanımlanabilir.
Kuantum öğrenme yaklaşımı belirsizlik, olasılık ve bütünsellik ilkelerine dayanmaktadır. Kuantum öğrenme, sonuçları kesin ve net ifadeler yerine olasılıklar ile ortaya koyar. Olaylara holistik bir bakış ile yaklaşarak olayların birbirini etkilediğini ve birbirinden ayrılmayacağını vurgulamaktadır.
Tam öğrenme modeli; hazırlık, uygulama, değerlendirme ve tamamlama aşamaları ile uygulanır. Tam öğrenme modelinde ilk olarak öğrencilere ders sonunda kazandırılacak hedef davranışlar, tutumlar, bilgiler vb. belirlenmelidir. Bunları belirlerken ön test yapılabilir.
Disiplinler arası yaklaşım, birden fazla disiplinin bilgi ve yöntemlerinin kullanılarak bir kavramın, konunun ya da problemin incelenmesidir. Disiplinler arası yaklaşım, iki ya da daha fazla disiplini tutarlı bağlantılarla birbirine entegre eden bir bakış açısı sunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri