Mogan Gölü Parkı ücreti 2023 yılı itibari ile parka araç ile girmek isteyenler için 20 TL, araçsız girişler ise ücretsizdir. Parkın içinde çeşitli otopark alanları mevcuttur.
Burada gördüklerinizi iyileştirecek düzenlemeler önerin. Gölbaşı'nda bulunan doğa ile iç içe güzel bir alan. Giriş ücretli 10 TL idi en son.
Mogan gölü kıyısında yapılan 25 metre yüksekliğindeki deniz fenerinin balkonundan gölün tüm güzelliği izlenebilmektedir. Akşamları, deniz fenerinin tepesine takılan lazer sistemi ile gölün yüzeyi aydınlatılıyor.
Yaklaşık 30 metre derinliğe sahip olan baraj gölünde yüzülebilir, sörf, kayak ve dalış gibi su sporları yapılabilir. Gölbaşı'nı geçtikten sonra Bala yönüne dönüp, Beynam Ormanları tabelası yönünde gidilerek göle ulaşılır. Göl kıyısında belediyenin tesisleri ile bir de büfe bulunmaktadır.
Mogan gölünün kenarında piknik yapılacak alanlar vardır. Ailecek piknik yapılır.Gezinti yolunda yürüyüş yapılır. Etraf temizdir.
İlgili 39 soru bulundu
Park alanı göl kenarında bulunan çeşitli restoranlar ve kafeteryalar ile çevrilidir. Ayrıca parkın rekreasyon alanında binicilik sporuyla ilgilenenler için bir spor merkezi bulunur. Mogan Gölü Araştırma Merkezi, deniz feneri binası, kayıkhane, su deposu ve danışma binaları gibi tesisler de parkta hizmet vermektedir.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, halka açık Mogan Gölü rekreasyon alanına 'İçki içmek yasaktır' diye dev bir pankart astı. İçki yasağı önümüzdeki günlerde Gençlik Parkı'nda da uygulanacak.
Gölbaşı Özel Çevre Koruma bölgesinde en önemli doğal unsurlar olan Mogan-Eymir gölleri havzası yaklaşık 971 km2 büyüklüğünde genelde düzgün yer yer orta engebeli bir havzanın güney alt ucunda alüvyoner setlerin arkasında oluşmuş doğal baraj gölleridir.
Spor alanları, piknik masaları, yürüyüş ve bisiklet yollar, gölde tekne gezisi, mangal alanları, olta balıkçılığı gibi aktivite seçenekleri ve kahvaltı olanaklarına sahip olan Mogan Gölü'nde; bisiklet kiralayarak veya gezi trenine binerek etrafta gezebilirsiniz.
Mogan Gölü'ne otobüs ile gidecekseniz, Sıhhiye, Ulus, Kızılay noktalarından birine gelerek buradan da 101, 108, 177, 182 numaralı belediye otobüslerinden birine binerek yaklaşık olarak 30 dakika içinde kolaylıkla Mogan Gölü'ne ulaşım sağlayabilirsiniz.
Tulumtaş Mağaraları, Eymir ve Mogan Gölü gibi doğal güzelliklere de ev sahipliği yapan Gölbaşı ilçesine gidildiğinde mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında; Mogan Parkı, Atatürk Sahil Parkı, Bağiçi Köyü, Bezirhane Köyü, Bezirhane Kalesi, Müze Evliyagil ve Altınçanak Köyü yer almaktadır.
Göl Yerleşkesine saati: 22.00 den sonra ziyaretçi kabul edilmez, gölde bulunan işletmeler saat: 23.00 e kadar açıktır, saat: 23.30 itibari ile ziyaretçilerin gölden ayrılması gerekmektedir.
Yasak değildir.
2005 yılında kabul edilen Kabahatler Kanunu'nun 35. maddesi gayet açık. Kanunda halka açık yerlerde alkol almanın yasak olduğuna dair hiçbir ibare yok.
Gölde oltayla balık avı yapanların sayısının yaz aylarıyla birlikte arttığını aktaran yetkililer, şu bilgileri verdi: "15 Mart ile 15 Haziran arasında tüm balıkların tutulması yasak. Mogan'da yaşanılan durum balıkların cinslerine göre boy standartlarında avlanılmaması.
Mogan (Gölbaşı) gölü alüvyonların birikmesi ile oluşmuş bir göldür. Suyu hafif tuzlu olan bu göl derelerin sürüklemiş olduğu bol miktardaki kum ve çakıl gibi taş parçalarını bünyesinde barındırmaktadır. Mogan Gölü toplamda 11 dere ile beslenen özel bir göldür.
Burası sit alanı olduğu için her kurumun kaçakları önleme yetkisi var. Burada balık tutmak isteyenler için amatör balıkçılık belgesi veriyoruz. Olta balıkçılığı yapılabiliyor ancak ağ ile balık tutmak her zaman yasak.
Mogan ve Eymir Gölleri Ankara ili sınırları içinde, il merkezinden 20 km güneyindedir. Eymir ve Mogan Gölleri aynı su toplama havzasındadır. Mogan Gölü kotu 3m daha yüksek olduğundan su akış yönü Mogan Gölü'nden Eymir Gölü'ne doğrudur.
İl sınırları içinde Mogan, Tuz, Karagöl (Çubuk), Eymir, Karagöl (Kızılcahamam) gölleri bulunur.
Mogan Gölü, yakın çevresinde bulunan 11 dere yatağıyla beslenmektedir. 1910 yılında bölgeye yağan aşırı kar yağışı sebebiyle bir süreliğine de olsa Mogan ve Eymir Gölleri tek bir göl haline gelmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri