Baş dönmesi gibi araç ve makine kullanımınızı etkileyebilecek yan etkiler yaşayabilirsiniz. MONUROL'ün içeriğinde yardımcı madde olarak şeker (sukroz) bulunmaktadır. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.
MONUROL idrar yolu enfeksiyonlarında tek doz olarak kullanılır. cerrahi girişimden 3 saat önce, ikinci doz cerrahi girişimden 24 saat sonra alınmalıdır. Uygulama yolu ve metodu: MONUROL içeriği oda ısısındaki bir bardak suda karıştırılarak çözündürülür, hazırlandıktan hemen sonra tamamı içilir.
En sık görülen başvuru semptomların- da yan veya karın ağrısı, ağrısız karın şişliği, idrar yolu enfeksiyonlarıyla alakalı görülmektedir (3).
İdrar yolu enfeksiyonunda, idrar yaparken ağrı ya da yanma hissi, sık idrara çıkma ihtiyacı, acil veya aniden idrar yapma ihtiyacı ya da idrarda kan görülmesi gibi belirtiler görülebilir. Böbrek enfeksiyonunda ise ateş, sırt ağrısı, bulantı ya da kusma gibi semptomlar oluşabilir.
İlgili 24 soru bulundu
Karın ağrısı: Bağırsak enfeksiyonları, karın ağrısına neden olabilir. Bu ağrı, genellikle mide bulantısı ve ishaleden sonra ortaya çıkar. Halsizlik: Bağırsak enfeksiyonları, halsizlik hissi yaratabilir. Bu, vücudun enerji kaynaklarının bozulmasından ve su ve elektrolit kaybından kaynaklanır.
İdrar Yolu Enfeksiyonu Nerelere Ağrı Yapar? İdrar yolu enfeksiyonunun ağrı oluşturduğu kısımlar; kadınlarda alt karın bölgesi sırt bölgesi ve bel kısmı.
İdrar yaparken yanma, sık idrara çıkma, aniden idrara çıkma ihtiyacı, karnın alt kısmında ağrı ve bazen idrarda kan görülmesi en sık görülen belirtileridir.
Belsoğukluğu ve klamidya gibi cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan kaynaklanan bakteriler İdrar yolu enfeksiyonu yapar ve bu nadir de olsa idrar yolu enfeksiyonu karın ağrısı yapabilir.
Kasık veya alt karın bölgesinde ağrı İdrar renginde koyulaşma, kötü koku ve kan görülmesi. Mesanenin tam olarak boşalmadığı hissi.
Üromisin nedir; Üromisin monurol ile aynı içeriğe sahip tek kullanımlık Fosfomisin etken maddeli bir antiseptiktir. Basit idrar yolu enfeksiyonunda tek doz 3 gr tozu suya karıştırılıp içilen bir ilaçtır.
İdrar yolu enfeksiyonu, genellikle hijyenik olmayan ve ortak kullanılan havuzlar nedeniyle ortaya çıkıyor. Ayrıca, idrar yoluna yapılan operasyonlar ve sonda takılması gibi müdahaleler, hijyene yeterince önem verilmemesi, diyabet hastalığı, bağışıklık sistemi yetersizliği gibi nedenlerden de kaynaklanabiliyor.
Yetişkin erkek ve kadınlardaki alt üriner sistem enfeksiyonlarını da içeren idrar yolu enfeksiyonlarının diyagnostik ve cerrahi girişimlerinin profilaksisinde kullanılır.
Gebelik dönemi:
MONUROL plasentadan geçer. Hayvan çalışmaları, üreme toksisitesi açısından doğrudan veya dolaylı zararlı etkiler göstermemektedir (bkz. Bölüm 5.3). MONUROL yalnızca, gerekli görülürse, gebelik döneminde kullanılabilir.
Normalde bağırsak ve sindirim sisteminde bulunan ve zararsız olan bakterilerin mesaneye ulaşması sistit nedeni olmaktadır. Sistite en çok Escherichia coli (E. coli) bakterisi yol açmaktadır. Bakteriyel sistitin haricinde mesanenin zarar görmesi veya tahriş olması da sistit neden olabilir.
Karnın alt kısmında ağrının en muhtemel sebeplerinden biri sindirim sistemi sorunlarıdır. Bu sorunlar arasında irritabl bağırsak sendromu (IBS), gastroenterit, ülseratif kolit veya Crohn hastalığı gibi durumlar yer alabilir. Bu sorunlar, sindirim sisteminin düzgün çalışmaması sonucu ağrıya neden olabilir.
Özellikle ilk cinsel deneyimlerini balayında yaşayan kadınlarda uzamış ilişki süresi, vajina komşuluğundaki üretra denilen idrar kanalının dış ağzında tahrişe yol açar. Bu tahriş ile cinsel organdaki mikroplar kolayca idrar kanalına bulaşarak enfeksiyona yol açabilir.
İdrar yolu enfeksiyonu tedavi edilmediği zaman mesane ve böbreklerde ciddi hasarlar oluşabilir. Böbreklere geri idrar kaçması yaşanabilir ve bu tablo böbrek yetmezliğine kadar gidebilir.
Kronik idrar yolu enfeksiyonu, bakteriyel bir enfeksiyonun sonucudur. Çoğu durumda, bakteriler üretra yoluyla üriner sisteme girer ve daha sonra mesanede çoğalırlar. Nasıl geliştiklerini daha iyi anlamak için Kronik idrar yolu enfeksiyonu, mesane ve üretral enfeksiyonlara ayırmak yararlıdır.
Ancak tipik bir idrar yolu enfeksiyonu kaç gün sürer?: Duruma göre değişir, mesanenizde bir idrar yolu enfeksiyonu varsa bir ila yedi gün arasında sürebilir demek gerekiyor. Fakat böbrek enfeksiyonunuz varsa tedavi edilmesi 14 gün sürmesi şarttır, çünkü yetersiz ve uygun olmayan tedavi enfeksiyonu kronikleştirebilir.
Sağlıklı bir insanın idrarında bakteri (mikrop) yoktur. Bazen, vücut dışındaki bakteriler idrar yoluna girer ve enfeksiyona neden olur. Enfeksiyon, üretrayı (idrarı mesaneden dışarıyla yönlendiren tüp), böbrekleri veya mesaneyi etkileyebilir.
İdrar Yolu Enfeksiyonu Belirtileri Nedir? Belirti ve bulguları; Ateş Terleme.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri