Mor un tamamen sağlığımıza zarar vermeyen bir yol izlenerek üretilmiş. Baklavayı yerken unun içerisinde bulunan meyveler şekeri kesiyor ve daha rahat yenilebiliyor. Baklavanın kilogramını 100 lira olarak belirledik.
Özel olarak hazırlanan Mor baklava malzemeleri; baklavalık özel sert buğday unu, özel buğday nişastası, sade yağ (Tereyağı), yumurta, içme suyu, tuz, kristal toz şeker, limon suyu ve Antep fıstığı, Kırmızı-mor meyve ve sebze özleri (Nar, böğürtlen, siyah havuç, vişne, ahududu, incir, kırmızı lahana), mısır ...
Mor baklava diğer baklavalara göre daha hafif, şeker (diyabet) hastaları daha rahat tüketebiliyor. Damağa şeker tadı yoğun bir şekilde gelmiyor aksine daha çok fıstığın ve sadeyağın tadı damaklara geliyor.
Mor baklavanın fıstık lezzeti de Gaziantep'te yetişen Antep fıstıklarından gelmektedir. Tatlı gurmeleri tarafından yüksek not alan mor baklava, çay ve kahve sohbetlerinin vazgeçilmez tatlısı oluyor.
Erzurum'da 28 yaşındaki Selami Atiş, Malatya'da yapılan mor ekmekten esinlenerek diyabet hastaları için mor baklava üretimine başladı.
İlgili 29 soru bulundu
Fıstıklı Baklava (1 kg.)
23 - 25 dilim.
Hediyelik tatlı paketleri istenilen şekilde hazırlanabiliyor. Tatlı fiyatları firmadan firmaya değişiyor. Şöbiyetin kilogramı 150-190, midye baklava 180-200, cevizli baklava 100-130, fıstıklı 150-175 lira, soğuk baklava da 100-135 lira arasında değişen fiyatlardan tüketiciye sunuluyor.
Diyecekler ki mor baklavanın kalorisi düşük değil, o nedenle antidiyabetik değil. İnternette kabaca yaptığım araştırmalarda 1 dilim baklavanın yaklaşık 125 kalori (kcal) olduğu ve 100 gram baklavanın ise 275 kalori (kcal) olduğu bildiriliyor.
Yaklaşık 220 çeşit baklava vardır.
Kadın çalışanların bu işi severek yaptığını ve sevgilerini kattığını dile getiren Uysal, "Baklavanın beyaz kalmasının sebebi, ısısı düşük fırında 4-5 saat kalmasıdır. Baklavayı görenlerin ilk tepkisi pişmediği yönünde ama yedikten sonra çok hoşlarına gidiyor." dedi.
Lezzet ve sağlığın ortak paydada buluştuğu içecek, milli içeceğimiz olarak adlandırdığımız ayran oluyor. Şeker oranı yüksek olan baklava gibi tatlıların yanında ayran içmek faydalı olabilir.
“Baklava buzdolabına konduğu zaman çok çabuk şekerlenir ve lezzetini kaybeder. Bunun yerine serin ve kuru bir yerde güneş ışığına maruz bırakmadan 5 güne kadar tazeliğini koruyabilirsiniz.”
Kuru baklava ile klasik baklava arasındaki en büyük fark daha az şerbet ve dolayısıyla daha az şeker içermesidir. Şerbeti daha kıvamlı olan içine kaymak konulmayan kuru baklava her mevsim afiyetle yiyebileceğiniz bir lezzet.
Baklava hamuru için sarı, sert buğday unu kullanırsanız lezzeti daha iyi yakalarsınız.
Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı M. Nejat Güllü, “Gerçek baklava, çıtırdama sesinden, renginin parlaklığından ve içerisindeki fıstığın dolgunluğundan anlaşılır. Kesinlikle boğazda ya da midede yanma hissi bırakmamalı ve burnunuza tereyağı kokusu gelmeli” dedi.
Sütlü Nuriye, Türk mutfağından bir tatlı. İhtilal tatlısı veya ihtilal baklavası da denir. Süt, fındık, şeker ve un ile yapılır.
Kahramanmaraş'ta bir pastanede altın tepside yapılan bülbülyuvası ve baklavanın fiyatı dudak uçuklattı. Altın tepside baklava 2.5 milyon, bülbülyuvası tatlısı ise 500 bin liraya satılıyor.
AB Komisyonu tarafından 8 Ağustos 2013 Tarihinde baklavanın Türk tatlısı olduğu tescil edilmiştir.
GAZİANTEP (AA) - ÖZKAN BEYER - UNESCO tarafından gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil edilen Gaziantep'te bir firma, "midye" şeklinde özel bir baklava üretti.
Bayramın olmazsa olmazı baklavadır... Baklava denince ilk akla gelen markalardan biri ise şüphesiz Güllüoğlu. Beşinci kuşak patron Faruk Güllüoğlu, içinde kaymak, süt olan baklavaları maksimum iki gün; diğer çeşitleri ise maksimum altı günde tüketmemiz gerektiğini söylüyor.
Baklava, bol kalorili, bol yağlı ve karbonhidratlı olması nedeniyle kilo almanıza sebep olabilir.
Tercih edeceğiniz baklava çeşidine göre 65 ile 156 dilim arasında ürün, 45 kişi ile 80 kişi arasında davetlinize ikram etmeye yeterli olacaktır.
1 kilo baklava kaç kişilik sorusunun birden çok cevabı bulunur. Fakat herkesin en az 1 dilim yiyeceğini düşündüğünüzde 28-30 kişiye 1 kilo baklavanın kafi geleceğini de rahatlıkla görebilirsiniz.
Baklavanın 'Tescilli ürün' olduğu Gaziantep'te bile tatlının kilosu 200 ile 300 TL arasında satılırken, bazı kentlerde ise içinde fıstık ve ceviz bulunmayan 'Boş' baklavanın kilosunun 19.90 TL'den satılması sosyal medyada gündem oldu.
BİR DİLİM BAKLAVA 15 TL
Esnaf tarfaından baklavaların kiloluk fiyatları ise şu şekilde belirtildi: Cevizli baklava: 210-230 TL. Klasik fıstıklı baklava: 250 TL.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri