Doğum sonrası çatlaklar, ilk oluşmaya başlandığı dönemde henüz rengi pembe, mor ya da kırmızı iken tedavi edilirse ciddi oranda düzelme görülmekte ancak uzun süre tedavi edilmezse ve rengi beyazlaşırsa uygulanan tedavilerin çok az olumlu etkisi görülmektedir.
Çatlak Kendiliğinden Geçer mi? Cilt üzerinde oluşmuş bulunan çatlakların kendiliğinden geçmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Bununla birlikte ergenlik döneminde oluşmuş veya kilo alımı ve hamilelik sonucunda oluşan çatlaklarda azalma dahi gözlenmez.
Bu alanda çatlak oluşumunun ana nedeni derinin fazla gerilmeye maruz kalmasıdır. Gözle görülecek oranda incelen ve zayıflayan damarlar koyu mor bir şekilde ortaya çıkar. Zaman içinde renkleri solar. Vücuttaki yeri değişiklik gösterse de bacak çatlakları en sık rastlanan alanlardır.
Yani kırmızı çatlaklar tedavi edilmezse beyaz rengine döner. Bu aşamada ise tedaviler daha zorlayıcı olabilir. Çatlakların hiç oluşmaması için cildi nemli tutmak önemli bir konudur. Cilt kuru kaldığı takdirde çatlak riski artabilir.
İlgili 23 soru bulundu
Ayakta meydana gelen çatlaklar hemen fark edilmeyebilir. Muhtemelen ağrı kendini birkaç saat sonra gösterecektir. Şişme, morarma, uyuşma, sızı gibi belirtiler çatlağın habercisi olabilir.
Cilt bakım yağları arasında hyaluronik asit ya da bitkisel bir bileşen olan centella içeren ürünler çatlakların görünümünü azaltmada birebirdir. Bunun yanı sıra, hamile çatlakları için yağlar arasından sıkça tercih edilen argan yağıdır. Sıkça kullanılan bir başka yağ da, doğumdan sonra önerilen acıbadem yağıdır.
Cilt çatlaklarına ilk oluştuğu evrede müdahale edilmesi tedavi açısından yararlı olur. Sıklıkla kendiliğinden gerilemesi beklenmemeli artış yapmaması açısından gerekli önlemler alınmalıdır. Çatlakların giderilmesinde en uygun zaman ilk bir yıldır. İlk evresinde kırmızı olan çatlaklar daha sonra beyaz renge dönüşür.
Cilt Çatlakları Sporla Geçer Mi? Spor yaparken cildinizi sıkılaştırdığınız için yeni oluşmuş ve oluşan çatlaklara spor yapmak oldukça iyi gelecektir. Eğer bazı doğal yöntemlerle egzersizi bir arada yaparsanız şaşıracağınız sonuçlar almanız mümkün!
Genel koşullar altında çatlaklar daima kırmızımsı, mor, pembemsi ve gri renklerdedir. Hızlı kilo alıp vermeye bağlı olarak ortaya çıkan çatlakların görünümünün azaltılması, lazer tedavisiyle mümkün olabilmektedir.
Varis olarak adlandırdığımız genişlemiş kılcal damarların çapı inceyse ve damarlar cilde yakınsa kırmızı ve mor görünüm oluşur. Genişleyen kılcal damarların çapı daha büyükse ve damarlar derine yerleşmişse bacakta mavi damar belirginleşmesi olur.
Ergenlerde vücut çatlakları nasıl geçer sorusunun ilk yanıtı çatlak krem kullanımıdır. Elastin ve kolajen liflerin zarar görmesi tamamen engellenemese bile deri çatlaklarının oluşturduğu faktörler azaltılabilir. Vücutta meydana gelen çatlakların bir diğer tedavi yöntemi ise lazerdir.
Bir yıl içinde oluşan çatlaklar kullanılan tedavi yöntemleri ile görünümünde azalmalar sağlanabilir. Vücut çatlaklarının kesin olarak tedavi edilmesi söz konusu olmasa da görünümlerinde büyük oranda değişimler sağlanabilir. En etkili kırmızı çatlak tedavi yöntemi ise lazer olacaktır.
Ergenlik döneminde ise hormonal değişikler, hızlı büyüme, uzama ve kas yapısının gelişimi deri çatlağına yol açmaktadır. Bununla birlikte aşırı kilo alıp vermek ve vücut geliştirme sporlarında ağırlık kaldırmalar da çatlak sebepleri arasında bulunmaktadır. Bazen de hiçbir neden olmaksızın cilt çatlağı oluşabilmektedir.
İster aloe vera yaprağı, ister jel aloe vera jeli kullanarak çatlakları çok kısa bir zamanda gözle görülür oranda iyileştirebilirsiniz. Aloe vera sayesinde cildiniz hem çatlaklardan arınacak hem de düzenli kullanımda daha canlı ve pürüzsüz bir cilde sahip olacaksınız.
Karın çatlağı tedavi yöntemleri
Karın çatlağı belirtilerinde deri önce kaşıntıyla beraber pembeleşir. Sonraki aşamada görüntü kırmızı, mor ince yırtıklara dönüşür. Dermatoloji uzmanına erken dönemde başvurmak tedavinin başarısını hızlandırır.
bu sorun nasıl giderilir? Cilt çatlağı tedavisinde, Franksiyonel lazer sisteminden yararlanılmaktadır. Ciltte oluşan çatlaklara, lazer ışınları gönderilerek ışınların verdiği ısı ile çatlakların olduğu alanlarda kontrollü hasar oluşturulmaktadır. Böylelikle hasar alan dokularda kolajen sentezlenmeye başlanmaktadır.
Düzenli olarak gerçekleştireceğiniz yürüyüş, yüzme gibi aktivitelerin ardından kan dolaşımı artan ve sıkılaşan vücudunuzda çatlak görünümü de azalabilir. Ancak bu sportif faaliyetlerin yanı sıra vücudunuz için uygulayacağınız özel bakım da çatlaklarla mücadelede destekleyici olabilir.
Çatlak görünümünü büyük oranda azaltan lazer, PRP- SVF tedavisi, mezolift, dermoterapi, mikrodermabrazyon, kimyasal peeling gibi işlemler sayesinde ciltte yenileme sağlanır. Özellikle cilt çatlakları görünümü tamamen geçmez. Lazer yöntemleri ile görünümlerinin giderilmesi sağlanabilir.
Basen çatlakları neden olur konusunda ana etken hareketsizlik olduğun karşınıza çıkar. Spor yaparak bu sorunlara maruz kalma oranını azaltabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken ani hareketlerden kaçınmaktır. Ani hareketler farklı sağlık sorunlarına neden olabileceği gibi basen çatlakları da ortaya çıkarabilir.
Eğer kişinin karın bölgesinde sarkıklık varsa karın germe ameliyatında bahsedilen bölgedeki deri fazlalığı çıkartılacağı için buradaki çatlaklardan kurtulmak mümkündür. Ancak basen, bacak içi gibi bölgelerdeki çatlakları gideren ne krem, ne cerrahi müdahale ne de ameliyatsız bir güzellik yöntemi henüz mevcut değildir.
Cilt çatlakları mevcutta bulundukları rengi solaryum veya bronzlaşma ile kaybetmezler.
Ünlüler bunlar için temiz içerikli kremleri tercih ediyor. Cildin elastikiyetini artırmak ve çatlakları önlemek için karaçalı çiçeği ve doğum yaprağı özü içeren serumlardan yararlanabilirsiniz. Cildi nemlendirmek ve hücre yenilenmesini iyileştirmek için ise jojoba yağı kullanılabilir.
Özellikle çok sık rastlanan nasır ve topuk çatlakları için de sarı kantaron yağını deriye iyice yedirerek masaj yapıp sürmek yararlı olacaktır.
Doğum sonrası çatlaklar, ilk oluşmaya başlandığı dönemde henüz rengi pembe, mor ya da kırmızı iken tedavi edilirse ciddi oranda düzelme görülmekte ancak uzun süre tedavi edilmezse ve rengi beyazlaşırsa uygulanan tedavilerin çok az olumlu etkisi görülmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri