Kırmızı lahana kan şekerini kontrol altına alır. Bu görevini doğal insülin içermesi sayesinde gerçekleştirir. Düşük kalorili besinlerden biri olan mor lahana ile şeker hastalığının etkilerini en aza indirebilirsiniz. Ani şeker düşüşlerini ve yükselmesini kırmızı lahanayı öğünlerinize ekleyerek önleyebilirsiniz.
Mor lahana insan vücudunda pek çok alanda olumlu etkiler gösterir. Karaciğerden cilt sağlığına, kalp sağlığından bağışıklık sistemine, kanserden romatizmal hastalıklara, deri hastalıklarından gut hastalığa kadar pek çok sağlık problemine iyi gelir. Bu yüzden tüketimi yoğun olarak tercih edilmektedir.
Kan şekerini dengeliyor
Kırmızı lahana, kan basıncını dengelediği gibi kan şekeri üzerinde de dengeleyici bir etki oluşturuyor. Bu sayede diyabet sorunu olanlara iyi geldiği biliniyor.
Kansere karşı iyi bir koruyucudur. Astım, romatizma, siyatik, sarılık ve safra kesesi hastalıklarında faydalıdır. Kandaki şeker oranını düşürür.
Mor lahananın içeriğindeki antioksidan karaciğer sağlığına da iyi gelir.
İlgili 22 soru bulundu
Kırmızı lahana kan şekerini kontrol altına alır. Bu görevini doğal insülin içermesi sayesinde gerçekleştirir. Düşük kalorili besinlerden biri olan mor lahana ile şeker hastalığının etkilerini en aza indirebilirsiniz.
Kan basıncını düzenleme etkisine sahip mor lahana, sizi kalp hastalıklarından korur. Kırmızı kan hücrelerinin oluşmasını ve canlı kalmasını sağlayan kırmızı lahana, daha düzenli kalp atışlarını da gerçekleştirir. Kırmızı lahana hem salatası ile hem de suyu ile mideyi rahatlatan bir sebzedir.
Yüksek kan şekerini hızlı bir şekilde düşürmek için sabah ve akşam olmak üzere yeşil çay tüketimi önerilir.
Sebzeler ve meyveler içerdikleri mineral ve vitaminler, antioksidan ve besin lifi ile kan şekerinin düzeyini sabit tutmaktadırlar. Böğürtlen, çilek, greyfurt, turp, ıspanak, şalgam, brokoli, lahana, portakal gibi sebzeler ve meyveler önerilmektedir.
Suyu çıkan mor lahanaların sularını süzdürün. Eğer turşu olarak kullanacaksanız yıkamadan bir kavanoza alın. Direkt yiyeceksiniz ya da salataya koyacaksınız süzdürebilirsiniz. Çok tuzlu gelmişse yıkayıp süzdürebilirsiniz ve yeniden tatlandırabilirsiniz.
Düşük kaloriye sahip olduğu için rahatlıkla tüketilebilir. Lahana hangi organa iyi gelir? Lahananın iyi geldiği organlar arasında beyin, kalp, bağırsak ve göz bulunur. Bu organlar lahananın içinde yer alan A, B ve C vitamini, antioksidan ve polifenol sayesinde güçlenir.
Lahana diyeti 7 günde 5 kilo vermenizi sağlar. Hızlı yağ yakımını sağlar. Kilo vermesi kolay olmasının asıl sebebi ise, oldukça düşük kalorili olmasıdır.
Karbonhidrat içeren, salatalık da dahil hiçbir gıda kan şekerini düşürmez.
Bol su içeceksiniz, doğal köy tereyağı yiyeceksiniz, kalp krizini önlediği gösterilmiştir. Doğal zeytinyağı, az pişmiş yumurta tüketeceksiniz. Yumurta, şeker hastalığını da önler. Kalp krizinin temelinde şişmanlık ve şeker hastalığı yatar” diye konuştu.
Nişasta içermeye bir sebze olan domates, bu özelliği sayesinde kan şekeri seviyesinin kontrol altına alınmasını sağlamaktadır.
Elma sirkesi de kan şekerini düşürmede güçlü bir etkiye sahiptir. Sirkenin kan şekeri ve insülin seviyeleri için çok sayıda faydası olduğu çalışmalarda gösterilmiştir.
Bu noktada sarımsaklı yoğurt, şekeri düşüren özel bir formülü içerisinde barındırır. Bu doğal formülü sayesinde şeker hastaları, sarımsaklı yoğurdu sıklıkla tüketmektedir.
Mor lahana halk arasında kırmızı lahana olarak da bilinmektedir.
Kırmızı lahanayı doğrayıp bol tuz ile derin bir kapta bir gün bekletin. Ertesi gün elinizle suyunu sıkıp süzdürdükten sonra kavanoza doldurun. Ağzına kadar üzüm sirkesiyle doldurup, salata yapmaya hazır hale getirin. İsteğe göre roka, dilimlenmiş zeytin, mısır konservesi ilave edip salata yapın.
Önce lahana tüketimi hakkında birkaç uyarıda bulunalım: Beyaz lahana, kan sulandırıcı ilaç kullanan kişiler tarafından dikkatli tüketilmeli. Yine, yapısında bulunan bazı maddeler tiroit bezlerinin çalışmasını yavaşlatır. Bu nedenle hipotiroidi olan yani tiroitleri az çalışan kişiler tarafından da fazla tüketilmemeli.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri