Kavanozların kapağını sıkıca kapatıp, buzdolabına kaldırın. Hazırladığınız mor lahana turşusunu buzdolabında 1 gün beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Turşunuzu açtıktan sonra buzdolabında 2-3 ay boyunca muhafaza edebilirsiniz.
Turşunuzu yaptıktan sonra buzdolabında ya da kiler gibi güneş görmeyen soğuk bir yerde saklamanız da turşunuzun ömrünü uzatacaktır. Püf noktalarda da belirttiğimiz gibi ne kadar soğuk ortamda saklarsanız o kadar uzun dayanır.
Kırmızı Lahana Turşusu Ne Kadar Dayanır? Turşuyu yaptıktan sonra buzdolabında yaklaşık 2 ay kadar dayanır.
Lahanayı ince dilimleyin ve üzerine tuz dökerek elinizle ovun. Ovduğunuzda lahanaların suyu çıkacaktır. Bu suyu iyice süzdürün. Lahanaların üzerine zeytinyağı ve sirke dökün ve ağzı sıkıca kapanan cam bir kapta buzdolabında saklayın.
İlgili 22 soru bulundu
Mor lahana buzdolabında nasıl saklanır? Lahana yapraklarını buzdolabı poşetine veya hava almayacak bir kabın içerisine yerleştirin. Lahanayı buzlukta 3 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
İlk gün dışarda, ardından buzdolabına alarak muhafaza edin. 2-3 gün içerisinde dilediğiniz kıvama ulaşacaktır. Açtıktan sonra 2 hafta boyunca rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Turşunuzu saklamadan önce 2-3 saat boyunca ters bir şekilde bekletiniz. Bu adım aralarda kalmış hava kabarcıkları bir yerde toplanacaktır. Kavanozu tekrar çevirdiğinizde de hava kapağın tam altında kalacaktır. Kavanozunu ışık almayan, serin ve kuru bir yerde saklamalısınız.
Turşunuzu etkilememesi için kavanozunuzu önce 2-3 saat boyunca ters bir şekilde bekletin. Bu adım aralarda kalmış hava kabarcıklarını bir araya toplar. Kavanozu tekrar çevirdiğinizde de hava kapağın tam altında kalır; bunun da bir sakıncası yoktur. Artık kavanozunu ışık almayan, serin ve kuru bir yerde saklamalısınız.
Konserve turşular açıldıktan sonra mutlaka buzdolabında saklanmalıdır. Kapağı açılan ve tüketime hazır turşulan buzdolabında gevrkliğini ve lezzetini güzelce korur. Henüz kapağı açılmamış, olgunlaşma aşamasındaki fermente turşuları buzdolabına koymak ise her zaman gerekli değildir.
Turşu herkesin evinde yapabileceği bir üründür. Turşu yaklaşık olarak 15 gün içerisinde olgunlaşır. 15 gün beklenilmesi turşu için yeterlidir. Turşular ışık almayan serin noktalarda saklanması gerekir.
Mor lahanamızı ince ince doğrayalım, limon tuzunu az su ile eritip ekleyelim. Tuzu, yarım limonu da sıkalım ve ovalım 5 dakika. 1 litrelik kavanoza bastıralım. Üzerine 1 çay bardağı limon suyunu 1 çay bardağı suyu 3 yemek kaşığı sirkeyi ekleyelim buzdolabına koyalım. 2 gün sonra yemeye hazır.
Lahanaları ince ince doğrayın ve saklayacağınız kaba alın. Üzerine limon tuzu, sirke ve tuzu ekleyerek üstünü kapatana kadar kaynar suyla doldurun.
Tuzu az eklenen turşu; yumuşar, esner, suyu bulanıklaşır ve kararır. Tuzu fazla olan turşuların ise olgunlaşma süresi uzar, tadı fazla tuzludur ve özellikle salatalık gibi sebzelerin turşularının içinde fazla su birikmesine neden olur. Kaya tuzu ile hazırlayın: Turşu hazırlarken sofra tuzu yerine kaya tuzu kullanın.
Salatalarda ve turşularda kullanılan mor lahana sağlık açısından oldukça faydalıdır. Antioksidan özelliği ile bağışıklığı da güçlendiren mor lahananın insan sağlığına olan faydaları ise mor lahana hakkında yapılan araştırmaların artmasına yol açmıştır.
Kornişon, biber ve mor lahana, en çok turşu yapılan sebzeler arasındadır. Bu sebzelerden turşu yapılırken de beyaz sirkenin tercih edilmesi damak zevki ile ilgilidir. Turşu oluştuktan sonra turşuda keskin bir tat olsun istiyorsanız turşu yapımında beyaz sirke kullanabilirsiniz.
Mümkünse kaya tuzu kullanarak, tariflerde belirtilen miktarlara bağlı kalarak turşularınızı kurun. İçerisinde mutlaka limon, defne yaprağı gibi aroma verici malzemeler kullanın. Turşularınızın daha uzun süre dayanmalarını sağlayan iki kilit malzeme ise elma ve nohut. Mümkünse turşu kurarken içine elma ve nohut ekleyin.
Eğer evinizde turşu kapatıyorsanız kavanoza yerleştirip kapağını kapattıktan sonra yarı açık bir şekilde ters çevirip birkaç saat bekleyin. Bu sayede içeride kalan küçük hava kabarcıklarının yeri dolacaktır. Ardından kavanozu ışık almayan bir dolaba koyabilirsiniz.
Dayanma süresini uzatması sayesinde maydanoz, turşu yaparken vazgeçilmeniz olacak. Böylece sebzelerin küflenmesi de engellenmiş olacaktır. Ayrıca turşuları serin yerde muhafaza etmeyi de unutmayın ve tuz, su ve sirke oranı da bir turşunun yapım sürecindeki en önemli detaylardan biri.
Sıvı yağ kullanarak yaptığınız kırmızı lahana turşusu uzun süre bozulmaz ve rahatlıkla saklayabilirsiniz. Yağsız olarak kurduğunuz lahana turşusu ise buzdolabında maksimum 3 ay dayanır. 3 ay sonra ise kırmızı lahana turşusu tam olarak bozulmaz.
Kavanozunu ışık almayan, serin ve kuru bir yerde saklamalısınız. Turşunun olmasını beklediğiniz sırada arada bir suyunu kontrol etmeli ve azaldığı zaman içerisine turşu suyu ilavesi yapmalısınız.
Kullandığımız su, kaynayıp soğumuş değil, kaynar halde sıcak su olacak. Merak etmeyin sebzeler yumuşamıyor, bilakis daha çıtır oluyor.
Öncelikle mor lahanamızı iyice yıkayıp ince olarak doğrayın. Hepsini doğradıktan sonra 1 yemek kaşığı tuz döküp elinizle karıştırın. Daha sonra kavanozlara koyup üstünü geçecek kadar elma sirkesi dökün. Buzdolabında 1 ay saklamanız yeterli olacaktır.
Büyük bir süzgeçte kestiğiniz lahanaları yıkayın ve süzdürün. Lahanaların üstüne 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin ve ovalamaya başlayın. 1 limonun suyunu, 4 çorba kaşığı sirke ve 4 çorba kaşığı zeytinyağı üzerine ilave edip ovalamaya devam edin.
Lokanta Usulu Mor Lahana Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır? Lahananın üst yaprakları alınıp doğranır(ben iri iri doğradım). Doğranan lahana karıştırma kabına alınır üzerine kaya tuzu serpilip iyice ovulur. Yumuşayan lahana kavanozlara bastırılarak doldurulur arasına 2-3 diş sarımsakta konur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri