Mor un vücudun şeker dengesini sağlamaya yönelik olarak tüketebileceğiniz oldukça etkili bir besindir. Aynı zamanda doğal bir antioksidan özelliğine sahip olduğunu söylemek mümkündür. Mor un ile meyve ve sebzelerden alabileceğinizden daha yüksek oranda antosiyanin almanız da mümkün olmaktadır.
Sindirilebilir gluten yapısına sahip Mor Buğday Unu, her türlü ekmek, pasta, kek, kurabiye, börek ve tüm hamur işlerinde sağlıklı bir alternatif olarak kullanılabilir.
Dünya'da ki glisemik indexi en düşük undur. Diğer buğdaylara göre 3 kat fazla E vitamini içermektedir. Biz de mor buğday ununu kullanarak kek hazırladık. Hem lezzeti tartışmasız çok güzel, hem de mor rengiyle baştan çıkarıcı oldu.
Mor Un ile yapacağınız tüm unlu mamüller insülin direncini arttıracak ve vücudunuzun şeker dengesini sağlayacaktır. Mormix düşük glisemik indekse sahiptir. Doğal bir antioksidan deposudur. Mormix meyve ve sebzeleri tüketerek elde edebileceğinizden daha fazla antosiyanin içermektedir.
Diğer taraftan unlu bir mamul olan mor ekmek, fazla tüketildiğinde diğer ekmek türlerinde olduğu gibi kilo alımına neden olabilir.
İlgili 16 soru bulundu
Mor Ekmek Tarifi ve Mor Ekmeğin Yapımı
Örneğin; 90 gram ekşi maya, 200 gram beyaz un, 50 gram sarı sert buğday unu 115 gram tam buğday unu, 280 gram mor havuç suyu ve 7 gram tuz bu ekmeğin tarifi olarak verilmiştir.
Düzenli olarak tüketilmesi netice almada çok önemlidir. Başta kalp ve damar hastalıklarına, yüksek tansiyon, kalp ve damar tıkanıklarına, böbrek yetmezliğine, kol ve bacak uyuşmaları ile morarmalara, diz ve kalça eklem ağrılarına, erken yaşlanma ile başlayan unutkanlık gibi durum ve hastalıklara karşı etkilidir.
Çavdar, siyez, yulaf gibi diğer tohumlardan elde edilen unlar, tohumun veya tahılın ismiyle anılır. Renkleri, un topaklarının büyüklükleri ve içerdiği yararlı maddeler değişiklik gösterse de en sağlıklı unlar arasında yer alırlar.
Bebeklerin beslenmesinde en çok ihtiyaç duyulan unlar arasında bebek pirinç unu başı çekse de yulaf, buğday, siyez, keçiboynuzu unu, buğday rüşeymi de bebeklerin birçok ihtiyacına cevap verir.
Cevap: Merhaba, ürün mor un değildir. Mor buğday unudur. Dünyada ki en sağlıklı buğday çeşididir. Hiçbir topraktan çıkan buğdaydan mosmor renk alamazsınız.
Gizem Bahur, unun mor rengi sayesinde çocukların ilgisini çektiğini söyleyerek, “Rengi de çok güzel ve tadında hiçbir değişiklik olmuyor. Baklava ne ise o tadı ama biraz daha yumuşak halini alıyorsunuz. Simit ne ise ekmek ne ise o tadı alıyorsunuz. Renginden dolayı özellikle çocukların çok ilgisini çekiyor.
Sıvı yağ su şeker bir kaba alınır. Üzerine azar azar un eklenir ve maya eklenir. Ele yapışmayacak bir hamur elde edilir mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan istenilen büyüklükte parçalar yapıp istediğiniz şekli verip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dk kadar pişirilir afiyet olsun 😍.
Çok amaçlı un kurabiyeler, kekler ve ekmekler için idealdir ve sıklıkla kullanılır. Bu un sert ve yumuşak buğdayın karışımından elde edilir. Biraz sert olduğundan yaptığınız ekmekler de sert düşebilir. Ekmek unu, çok amaçlı una göre daha fazla protein içeriğine sahiptir.
100 g içinde 345 kadar kalori mevcut.
Buğday ununa Mor Meyve ve Sebze Ekstreleri ilave edilerek buğday ununa fonksiyonel özellik kazandırılmıştır. Her türlü hamur işlerinizde kullanabilirsiniz. Buğday ununa ilave edilen Mor Meyve ve Sebze Ekstreleri nedeniyle koku ve tat değişikliğine neden olmaz.
Gıda Boyası İçermez Mor renk, kırmızı sebze meyvelerdeki aktif bileşenlerin doğal renginden faydalı olan kısım şekerli olan kısım değil, rengini veren doğal kısımdır. Herhangi bir gıda boyası içermez.
Badem Unu (+12 ay)
E vitamini, lif, magnezyum ve fosfor içeriği de oldukça yüksektir. Bu sebeple badem unu bebeğinizin tariflerinde kullanabileceğiniz sağlıklı bir un alternatifi haline geliyor.
Anne koynunda değil beşikte uyumalı
Bebek hastaneden eve geçtikten sonra annesinin baş ucunda ama kendi beşiğinde uyumalıdır. Yenidoğan bir bebek asla annesinin koynunda uyumamalıdır. Birçok bebek ölümü bu sebeple gerçekleşir. Bebek beşiğinde sırt üstü, sere serpe yatmalıdır.
Tam buğday ekmeği
En sağlıklı ekmek türleri arasında birinci sırada gösterilen tam buğday ekmeği pek çok vitamin ve mineralin birleşiminden oluştuğu için en sağlıklı ekmek unvanını sonuna kadar hak ediyor.
Siyez Buğdayı Mı? Modern Buğdaylar Mı? Siyez buğdayı, modern buğdaylara göre; su tutma kapasitesi daha düşük, “glutensiz” olduğundan dolayı hamur yapısı daha zayıf bir yapıdadır. Ayrıca siyez buğdayının işlenmesi, diğer buğday çeşitlerine göre daha zor olduğundan, ekonomik açıdan daha fazla maliyet oluşturmaktadır.
günümüze kadar genetiği bozulmamış buğdayın atası olarak biliniyor.
Tam buğday unlu ekmek, çavdar ekmeği, yulaf ekmeği gibi tam tahıllı ekmekler demir, magnezyum, selenyum, B vitaminlerinden zengindir ve yüksek diyet lifi içeriğiyle kan şekerini dengede tutar, uzun süreli tokluk sağlar, bağırsak hareketlerini düzenler ve kan parametrelerini iyileştirir.
3) Tam Buğday Ekmeği
Buğdayın her bir kısmının kullanılarak hazırlandığı tam buğday ekmeği, beyaz ekmekle kıyaslandığında sağlık dostu ekmek olarak ilgileri üzerine toplar. Tam buğday ekmeğinin B vitamini, diyet lifleri ve pek çok vitaminler açısından zengin oluşu diyet besini olmasını sağlıyor.
TAM BUĞDAYLI EKMEKLER
Herkesin en sağlıklı bulduğu tam buğdaylı ekmekler, diğer ekmek türlerine göre daha çok vitamin, tahıl ve lif içeriyor. Ayrıca insülin direnci olan bireyler için kan şekerini olumsuz anlamda etkilemiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri