Mobil Atık Takip Sistemi (MoTAT): Her bir taşıma işlemine ilişkin bilgilerin kaynağında kayıt altına alınması, • Atık taşıma firma ve araçların lisanslandırılması, • Atık yüklü araçların seyir halindeyken izlenmesi, Atık taşıma işlemlerinin etkin bir şekilde denetlenmesi amacıyla hazırlanan çevrimiçi sistemdir.
Atık yükleme / nakliye / atık boşaltma işlemlerinin online takibi amacıyla oluşturulan Mobil Tehlikeli Atık Yönetim Sistemi (MoTAT) Ocak 2018 tarihi itibari ile alternatifsiz olarak kullanılmaya başlandı.
MoTAT Belgesi alımı için Entegre Çevre Bilgi Sistemi (EÇBS) üzerinden E-Devlet kullanıcı bilgileriyle kayıt oluşturulduktan ve başvuru formu doldurulduktan sonra T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın İl Müdürlüklerinden belge alımı yapılabilmektedir.
- Tıbbi atıklar hariç olmak üzere tek seferde 50 kg altında taşınacak olan atıkların taşınmasında lisanslı araç taşıma zorunluluğu yoktur. Ancak bu atıkların kayıt altına alınabilmesi için MoTAT sistemine kaydı yapılır.
MoTAT, Mobil Atık Takip Sistemi, “Atıkların Karayolunda Taşınmasına İlişkin Tebliğ” kapsamında oluşturulan, tehlikeli atıkların izlenmesini ve kontrol edilmesini sağlayan bir sistemdir. Bu sistem sayesinde tehlikeli atıklar sınıflandırılabilir, geri dönüştürülebilir ve bertaraf edilebilir.
İlgili 43 soru bulundu
Motat, Atıkların Karayolunda Taşınmasına İlişkin Tebliğ kapsamındaki atıkların karayolu ile taşınmasına dair bir sistemdir.
Kullanıcı uygulamalarından, “Atık Yönetim Uygulaması (Atık Beyan Sistemi(TABS) / MoTAT / Kütle Denge Sistemi(KDS)))” başlığı seçilir. 3. Sol menüde bulunan, Atık Beyan İşlemleri (TABS) başlığının altındaki, “20XX yılı Beyanını Gir/Güncelle” butonuna basılır.
Mobil Atık Takip Sistemi (MoTAT): Her bir taşıma işlemine ilişkin bilgilerin kaynağında kayıt altına alınması, • Atık taşıma firma ve araçların lisanslandırılması, • Atık yüklü araçların seyir halindeyken izlenmesi, Atık taşıma işlemlerinin etkin bir şekilde denetlenmesi amacıyla hazırlanan çevrimiçi sistemdir.
İZAYDAŞ %100 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştirakidir.
Faaliyetleri sonucunda günlük 1 kg'ın üzerinde tıbbi atık oluşturan atık üreticisi tesislerin, oluşan tıbbi atıklarını atık işleme tesislerine gönderimi sırasında Atıkların Karayolunda Taşınmasına İlişkin Tebliğ kapsamında Mobil Atık Takip Sistemi (MoTAT) kullanımı zorunludur.
Üreticiler, e-devlet şifresi ile https://ecbs.cevre.gov.tr adresinden Entegre Çevre Bilgi Sistemi'ne giriş yaparak Atık Yönetim Uygulaması altında yer alan beyan formlarını (TABS) doldurup onaylayarak çıktı alabileceklerdir.
Mobil Atık Getirme Merkezi NEDİR? Geri kazanıbilir atıkların, diğer atıklarla karışmadan kaynağında ayrı toplanması ile geri kazanım sürecinin daha sağlıklı işlemesi amacıyla şehrin belli yerlerine konulan mobil konteynerlerdir.
Entegre Çevre Bilgi Sistemi; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 11.05.2018 itibari ile kullanıma açılmış olan online sistemdir.
Atık işleme tesisi için soruyorsanız unvan ya da vergi numarası ile çıkıyor. Ancak orada çıkan, firmanın lisans numarası değil Çevre Kimlik Numarası (ÇKN).
Sıfır Atık Bilgi Sistemi
12 Temmuz 2019 Tarih ve 30829 sayılı Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamındaki firma bünyenizden kaynaklanan tehlikeli ve tehlikesiz atıkların yönetimi, firmanızdan çıkan atık miktarları ve atık envanterinizin oluşturulduğu ve bilgilerinin girildiği entegre çevre bilgi sistemi uygulamasıdır.
Kısa adı İZAYDAŞ olan İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme A.Ş.
YEREL-Sen ile yapılan anlaşmaya göre, İZAYDAŞ'ta en düşük ücret net 18 bin 500 lira oldu. Üç yıllık sözleşmenin ilk yılında yapılan kademe ayarlaması ve yüzde 60 zammın ardından kalan diğer iki yılda ise 6 aylık dilimler halinde zam yapılacak.
Ulusal Atık Taşıma Formu (UATF): tehlikeli atıkların Bertaraf / Geri Kazanım tesislerine taşınması sırasında kullanımı zorunlu olan bir formdur.
Atık Yönetim Uygulaması ile atıkların içerisinde yer alan Atık Beyan (TABS), Mobil Atık Takip Sistemi (MoTAT) ve Kütle Denge Sistemi (KDS) ile atıkların üretildiği yerden geri kazanım / bertarafına kadar ki tüm süreçlerin çevrimiçi izlenmesi, denetlenmesi, raporlanması sağlanmaktadır.
Kurum Başvuru Belgeleri
Sözleşmenin imzalanmasından sonra tıbbi atık üreticilerinin, 425 32 25 numaralı "ALO TIBBİ ATIK " hattını arayarak, yetkilendirilmiş firmaya toplama başvurusu yapması gerekmektedir.
Ayrıca, beyanda bulunmayanların Çevre Kanunun 20.nci maddesinin (g) bendinde yer alan "12.nci maddede öngörülen bildirim ve bilgi verme yükümlülüğünü yerine getirmeyenlere 6.000 Türk Lirası (32.855 TL) idarî para cezası verilir" hükmü kapsamında idari yaptırım uygulanacaktır.
Atık beyanlarının faaliyet iş kolundaki işletmeler tarafından yapılması gerekmektedir. İşletme yetkilileri kendileri bu konuda deneyim sahibi olmadıkları için çoğu zaman panelin karmaşık olduğundan şikayet etmektedir.
Sıfır Atık Belgesini Almayanlara 20.000 TL İdari Yaptırım.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri