Yeni nesil araçların artık çok daha fazla kilometre yapabildiğini kaydeden Bilgin, “İkinci el araç alırken kilometreye bakmaktan ziyade aracın dış aksamına, kaportaya bakmak daha mantıklıdır. Yeni nesil motorlu araçlarda 100 bin kilometreler çok da büyük rakamlar değil.
Motor: Yakıtın silindirler içine yanmasıyla oluşan ısı enerjisinden mekanik enerjinin üretildiği kısma motor denir. Bir arabanın çalışması için en önemli parçadır.
Böylece hasar sonucu ortaya çıkabilecek araç masrafları da kaportanın koruyucu etkisi nedeniyle minimuma inmiş olur. Kaportanın yalnızca aracın iç parçalarının koruyucusu olduğunu söylemek aslında yetersiz bir tanım olacaktır. Çünkü kaporta, aracın dış görünüşünü de belirleyen temel parçalar arasında yer alır.
Motoru yenilenme işlemi gören araç için usta kişilerin çalışmış olması tercih sebebi sayılabilir. Böyle bir durumda usta eller tarafından motoru yenilenen bir araç alınabilir. Bunda bir sakınca yoktur. Böyle bir uzun yıllar boyunca kullanılabilir.
Motor teknolojilerindeki gelişmeler maksimum 150-200 bin kilometreye kadar gidebilen benzinli motorların ömrünü 300 bine kilometreye çıkarırken, en büyük fark dizel motorlarda görüldü. Modern dizel motorlar 500 bin kilometrenin üzerine rahatlıkla çıkabiliyor.
İlgili 35 soru bulundu
Bir aracın motor ömrü kaç km? Geçmişte 150.000 km seviyelerinde olan araç motor ömrü günümüzde benzinli araçlar için 300.000 kilometreyi aşarken dizel araçlar için de 500.000 kilometre seviyelerin görmekte. Öyle ki kimi dizel araç motorlarının 1 milyon kilometreyi devirdiği de görülmekte.
Motorlu araçların, sağdan gelen araçlara karşı geçiş üstünlüğü bulunmaktadır. Motorsuz araçlar, motorlu araçlara geçiş üstünlüğünü vermek zorundadır.
Zira araçta yapılan motor değişikliğinin değer artışına değil değer kaybına neden olacağı, aracın değerinde kısmen de olsa azalma ve motor değişikliği sonucu ikinci el olan araç ile sıfır kilometre yeni araç arasında fark olacağı kuşkusuzdur.
kesinlikle. Rektifiye edilmiş aracın motoru sıfır motor gibidir.
Mercedes-Benz CLA 2019 yılında yapılan Euro NCAP güvenlik testini 5 yıldız ile tamamlamış ve kendini ispat etmiştir. CLA model araba yetişkin korumasında %96 ve çocuk korumasında %91 gibi çok yüksek oranlara ulaşmıştır. Bu sayede araba en dayanıklı araba markası nedir sorusunun da cevabını vermiştir.
Ayrıca çok kalın et kalınlığına sahip, sağlam olarak niteleyebileceğimiz kaporta parçaları, bir yayaya çarpma durumunda yaralanma yerine ölüme neden olabilir.
PPG Otomotiv Tamir Boyaları Türkiye ve Ortadoğu İş Geliştirme ve İş Çözümleri Müdürü Serdar Gürses, ”boyatılan aracın değeri düşer” kanısının kullanıcılar arasında oldukça yaygın olmasına karşın yanlış olduğunu belirtirken, tam tersine değerini artırdığını belirtiyor.
Podye özellikle ikinci el araç almayı düşünen kişilerin ilanlarda sıklıkla gördüğü bir terimdir. Aracın şasinin parçaları arasında yer alan podye, aracın güvenliği açısından hayati bir öneme sahiptir.
Motorun bir numaralı gıdası olan benzinin kalitesi yine motorun randımanlı kullanılmasını sağlamaktadır. Kalitesiz benzin her zaman için ilk zararı motora verir. Mümkün mertebe tek tip benzin marka ve çeşidi tercih edilmelidir. Bu sayede motorun gereksiz hararet yapması, segmen kayması gibi hasarlardan kaçınılmış olur.
Motor Beyni Değişince km Sıfırlanır Mı? “Motor beyni değişince kilometre sıfırlanıyor mu?” sorusunun cevabı hayır. Kilometre sayacı motora bağlı değildir ve bu nedenle motorun değiştirilmesi kilometreyi sıfırlamaz.
Motor değişimi eskiden değer kaybının kapsamına dahil edilmemiş olsada aracın motor değişimi ile araca tramer kaydı işlenmesi ve diğer araçlara göre satımının zorlaşması sebebiyle araç değer kaybına dahil edilmiştir.
Motosikletlerin görülme olasılığı otomobillere göre daha düşük olduğundan diğer sürücülerin çarpma olasılığı daha yüksektir.
Aksine bir işaret yoksa eğimsiz iki dar yolda aşağıdaki araçların karşılaşması halinde geçiş hakkı sırası ile; 1-Otomobil, Minibüs, Kamyonet'in (Kendi aralarında da verilen sırada) 2-Otobüs 3-Kamyon 4-Traktör (arazi taşıtı) 5-İş makinesi 6-En son motorsuz araçlarındır.
Geçiş hakkı, yayalar veya araçların o sırada yolda bulunan diğer yaya ve araçlara göre öncelikli geçiş hakkına sahip olmasına deniliyor. Her yaya veya araç trafik içindeki konumuna göre geçiş hakkına sahip olabilirken, geçiş üstünlüğüne sahip araçları bir tek Karayolları Genel Müdürlüğü belirleyebiliyor.
El Motor Alırken Kaç En Fazla Km Olmalıdır? Motosiklet gibi pratik ulaşım araçları da tıpkı arabalar gibi ne kadar uzun yol kat ederse, yıpranma payı o kadar artar. Motosiklet kullanıcıları tarafından sıkça sorulan “2.el motor alırken kaç km olmalı?” sorusuna verilebilecek en iyi yanıt, 25-30 bin km arasıdır.
Genel olarak rektifiye öncesinde bir motor için 500 bin kilometre ömür değeri biçilmektedir. Bu değer genel olarak benzinli araçlar için geçerlidir. Dizel araçlar içinse 600 bin kilometre sınırı söz konusudur.
Dizel motora sahip araç, düzenli olarak bakım yapıldığında ve araç doğru kullanıldığında motor dayanım süresi uzar. Dizel motor ömrü ortalama 400.000 ile 500.000 kilometre arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri