kesinlikle. Rektifiye edilmiş aracın motoru sıfır motor gibidir.
Zira araçta yapılan motor değişikliğinin değer artışına değil değer kaybına neden olacağı, aracın değerinde kısmen de olsa azalma ve motor değişikliği sonucu ikinci el olan araç ile sıfır kilometre yeni araç arasında fark olacağı kuşkusuzdur.
Öyle bir işlem yok. Sıfırlamanız mümkün değil, sıfırlasanız bile sahtekarlığa girer. Sadece motoru rektefe yapan yer fatura verdiyse sizde satarken onu ibraz edebilirsiniz. Öyle bir işlem yok.
Rektifiye işlemine tabi tutulan bir motorun performansı, niteliği ve en önemlisi motor gücü (beygir gücü) artırılmış olur. Bu durumda motor rektifiye işleminin herhangi bir zararı söz konusu değildir.
Yani rektefiye denilen motor yenileme işleminde, motor bloğu, krank mili değişmez, kontrolleri yapılarak arabanın hizmete sunulur. Bu durumda güvenle motoru yenilenmiş araba alınır mı? sorusuna cevap olarak alınabilir diyebiliriz, hatta yüksek maliyetleri karşılayamayacak kişilerin tercihi olabilir.
İlgili 38 soru bulundu
Genel olarak rektifiye öncesinde bir motor için 500 bin kilometre ömür değeri biçilmektedir. Bu değer genel olarak benzinli araçlar için geçerlidir. Dizel araçlar içinse 600 bin kilometre sınırı söz konusudur.
kesinlikle. Rektifiye edilmiş aracın motoru sıfır motor gibidir. Bilmeyen için düşebilir.
Kullanıma göre değişmekle beraber 10.000; 20.000 km. gibi rakamlar rektefiye için komik rakamlar. Hor kullanılan motorlar bile kolaylıkla 50-60 bin km.yi geçerler. İyi kullanılan motorlar ise 100 bin kilometrenin çok üstüne çıkabilirler.
rektifiyeden sonra motoru 0 km olarak kabul edip motor bloğundaki hareketli parçaların birbirine alışması için gerekli kritik km tutarını(yaklaşık 1000 km) aracı fazla zorlamadan kullanmanız yeterlidir..
Rektifiye edilen motorun performansı, kalitesi ve en önemlisi motor gücü (beygir gücü) arttırılır. Bu durumda motorun taşlanmasında bir sakınca yoktur. Yeni bir motorlu araç satın alınırsa, bilgili ve yetkin kişilerin kefil olarak öne çıkması alıcı için olumlu bir durumdur.
Rektifiye ne demek diye merak edenler için Türkçede düzeltme veya yenileme anlamına geldiğini belirtmek gerekiyor. Rektifiyede piston kafası, silindir kapağı, motor kayışları, segmanlar, krank mili, eksantrik mili ve supaplar gibi önemli motor bileşenleri üzerinde yenileme ve düzeltme işlemi yapılıyor.
Geçmiş olsun motoru kim revize ettiyse yeniden baksın çok büyük miktarda yağ yakıyor motorunuz.
Motor rektefiye işleminin kaç gün süreceği ise götürdüğünüz oto servisin yoğunluğuna bağlı olarak değişir. Motorun silindir, piston, yakıt sistemi gibi parçaları incelenir ve sonrasında gerekli düzenlemeler yapılır. Bu düzenlemeler 3-5 gün içerisinde tamamlanabilir.
Araçta oluşan, plastik tampon, elektronik parçalar, mekanik parçalar, camlar ve vidalı parçalarındaki hasarlardan ötürü araç değer kaybı talep edilemez .
Araçlar Kaç Yıl Sonra Değer Kaybeder? Araçlar satın alındıkları gün, ikinci el statüsüne geçtikleri için değer kaybederler ve bu süre uzadıkça değer kaybı artar. Üstelik aracın yeni jenerasyonu ya da makyajlanmış versiyonunu çıkarsa değer kaybı büyür. Ortalama araç makyajlama süresi 2-3 yıl arasında değişir.
Araç Değer Kaybı Nedir, Nasıl Olur? Meydana gelen bir kaza sonucunda hasar alan araçta yapılan onarım, parça değişimi gibi işlemler nedeniyle aracın 2. el piyasasındaki değerinin düşmesine araç değer kaybı veya hasar değer kaybı denir.
Rektifiye sonunda ilk yağın daha ince olması gerekirdi, 5W gibi.. bu aşama geçmiş. Şu an sadece yağ filtresi değişimi ve tahminen eksilecek olan 1L yağı ilave etmek en faydalısı olacaktır. 5 Lt tam sentetik Castrol 5w-40 aldım Tekin hocam.
Motor Beyni Değişince km Sıfırlanır Mı? “Motor beyni değişince kilometre sıfırlanıyor mu?” sorusunun cevabı hayır. Kilometre sayacı motora bağlı değildir ve bu nedenle motorun değiştirilmesi kilometreyi sıfırlamaz.
Rodaj döneminde kalkış yapmadan önce motorun yeteri kadar ısınmış olmasına da oldukça önemli. Arabayı çalıştırdıktan sonra 30-60 saniye kadar bekleyerek motorun ısınmasını sağlayabilirsiniz. 1000-1500 kilometrelik ideal rodaj süresi tamamladıktan sonra aracı yüksek devir ve hızlarda kullanmaya başlayabilirsiniz.
Bir aracın motor ömrü kaç km? Geçmişte 150.000 km seviyelerinde olan araç motor ömrü günümüzde benzinli araçlar için 300.000 kilometreyi aşarken dizel araçlar için de 500.000 kilometre seviyelerin görmekte. Öyle ki kimi dizel araç motorlarının 1 milyon kilometreyi devirdiği de görülmekte.
Rektifiye işlemi öncesinde motor için biçilen ömür ortalama 500.000 kilometredir. Bu değer benzinli araçlar için belirlenmiştir. Dizel araçlar için belirlenen rektifiye süresi 600.000 kilometredir. 600.000 kilometreyi dolduran dizel araçlara rektifiye işlemi uygulanmaktadır.
Rektefiye sonrası kaç km gider? Bir motoru rektefiye yaptırdığınız zaman, baştan aşağı yenileniş olursunuz. Dolayısıyla bu işlem sonrasında aracın motor ömrü uzayacaktır. Rektefiye edilen bir motor ortalama olarak 500 bin km kadar gidebilir.
Motorun gömlek ve piston kısımları dışında kalan parçaları revizyona uğramış motorlara yarım sandık motor deniliyor.
Motorun bir numaralı gıdası olan benzinin kalitesi yine motorun randımanlı kullanılmasını sağlamaktadır. Kalitesiz benzin her zaman için ilk zararı motora verir. Mümkün mertebe tek tip benzin marka ve çeşidi tercih edilmelidir. Bu sayede motorun gereksiz hararet yapması, segmen kayması gibi hasarlardan kaçınılmış olur.
Araç hararet yaptığı zaman öncelikle araç durdurulmalı ve motorun soğuması beklenmelidir. Uygun bir süre beklenmeli ve aracın kapağı hemen açılmamalıdır. Sıcaklık 100 derecenin üzerinde ise araç kapağı açıldığında patlama olacağından bekleme hususu önemlidir. Araç soğuduktan sonra temiz su eklemesi yapılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri