Motosiklet çantaları muayene esnasında hafif kusur kategorisine girer.
Özetle Bakan talimatıyla: Arka çantayı ruhsata işlettirmek gerekiyor ancak yan çantalar serbest.
Son olarak araç sahibi motor sepet projesi, motor araç tadilat muayene raporu ve tespit raporu ile notere başvuru yaparak araç ruhsat değişimi için 717 lira ödeyerek, motosiklet taşıma kutusunu araç ruhsatına işletiliyor.
Çantalar tadilat olarak kabul edilerek projelendirilmesi ve ardından da ruhsatlara işlenmesi gerektiğini bildirildi. Bunun üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü de illerdeki Trafik Denetleme Şubelerine ruhsata işlenmemiş çantaları olan motosikletlere cezai uygulama yapılmasını bildirdi.
Motosiklet muayenesinde ağır kusur sayılabilecek şeyler arasında lastik dişlerinin bitmesi vardır. Sinyallerin çalışmaması, kask olmaması ve bu gibi durumlar da ağır kusur sayılmaktadır.
İlgili 15 soru bulundu
Tabiki geçer ama siz sadece üst tarefı silindir pistonu değiştireceksiniz. Bu sebeple zorladığınız bi anda katırt diye bi ses duyarsanız yani krank keserse pek şaşırmam. Ama limitleri zorlamam okadar diyorsanız dert etmeyin muayeneden geçer.
50 cc motosikletlerde muayene: 50 cc motosikletin sıfır olması durumunda 3 sene sona ilk muayenesinin olması, 3 seneden sonra ise 2 senede bir muayene işlemlerini yapılması gerekmektedir.
Bu fikra hükmüne uymayanlara 196 Türk lirası idari para cezası verilir. Ayrıca, araç mevzuata uygun duruma getirilinceye kadar trafikten menedilir.
Hiç bir sorun çıkmadı. Yanında kask götür. Egzoz pulu, ilkyardım çantası, yangın tüpü gibi şeyler sorulmaz. far(uzun-kısa),sinyaller,park lambası,stop lambası,korna, Gidon bilyalarında boşluk var mı onu kontrol ediyorlar, lastik dişlerinin derinliği,frenler.
Satış işlemi gerçekleşmediği için, muayenesiz olarak aracın satışı gerçekleşmemektedir. Aracın muayenesi bittikten sonra da hemen satışı yapılamıyor. Bunun için araç çekme belgesini almanız gerekiyor. Bunu alarak noterden satış yapabilirsiniz.
Motosiklet için gerekli olan şartlar tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bulunuyor. oluyor. 50 cc motorlu bisikletler B sınıfı ehliyetle kullanımı, Motorlu Taşıtlar Vergisi'nden muafiyeti ve tescilinde Zorunlu Trafik Sigortası'nın zorunlu olmaması gibi avantajlarla satışa sunuluyor.
Motorlu bisikletlere Sigorta zorunluluğu geliyor. 50 CC altı motorlar, bilinen bir başka adıyla da motorlu bisikletler, hem motorlu taşıtlar vergisinden muaf tutuluyor, daha da önemlisi zorunlu Trafik sigortası kapsamına da girmiyor.
Özellikle sigorta ve vergisi bulunmaması sayesinde yıl içerisinde herhangi bir masrafı da olmuyor. İlk alındıktan sonra ise 3 yılın ardından muayenesi yapılır. Daha sonra da 2 yılda bir muayene gerektiren motosiklet çeşitleri arasında yer almaktadır.
Direksiyon kilidi, direksiyon mili boşluğu, direksiyon sınır dayamaları, fren hortumları, kumanda telleri ve elektrik kablolarının herhangi bir yere sürtüp sürtmediği ve zorlanıp zorlanmadığı muayene sırasında kontrol edilir.
Motosiklete takılan taşıma kutusunun projeye uygun olup olmadığı kontrol edilir. Ardından TÜVTÜRK'ten araç tadilat muayenesi alınarak TÜVTÜRK araç muayene istasyonuna gidilir ve araç tadilat muayenesi yapılır. En son noterden araç ruhsat değişimi gerçekleştirilir. Motosiklet taşıma kutusu ruhsata işletilir.
Motosiklet Muayenesinde Kask Takılır Mı? Muayene esnasında kask takma zorunluluğu vardır. Bu nedenle muayene işlemleri esnasında kullanıcıların mutlaka kasklarını yanında bulundurmaları gerekir.
50 cc'lik motosikler, tüvtürk muayene işlemine tâbii tutulmaz. Daha büyük motosikletler, 2 yılda 1 muayeneye girer.
sinyal olarak kullanırsan muayeneden geçer, ben kayarlı led sinyallerle geçmiştim, ancak amerikan park olarak sinyallerin sürekli açık kalırsa muayeneden kalırsın.
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na göre, kask takmayan sürücülere ceza verilir. Kasksız motosiklet kullanma cezası, 2023 yılı itibarıyla 437 TL olarak belirlenmiştir. Bu nedenle, sürücülerin ve yolcuların trafik kurallarına uyması ve kask takma zorunluluğunu yerine getirmesi hayati önem taşımaktadır.
Motosiklet römorku ile ilgili hiçbir yasa ve yasal düzenleme bulunmamaktadır.
Buna göre motosiklet hırsızlığı söz konusu olduğunda TCK 142 maddesinin birinci fıkrasının e bendinde açıklanan nitelikli halin oluştuğu görülmektedir. Aracın kullanımı gereği açıkta bırakılan eşya şeklinde kabul edildiği için faile üç seneden yedi seneye dek hapis cezası verilmektedir.
Motor hacmi 50 cc ve üzerinde olan sepetli veya sepetsiz tüm iki tekerli ve üç tekerli motorlu taşıtlar iki yılda bir olmak üzere TÜV istasyonlarında muayeneye tabidir.
100cc vergi ödemez , muayene yaptırır. 99 cc de hatta 49 cc motosikletin ruhsatina bakın muayene kısmı mevcuttur. 100cc vergi ödemez , muayene yaptırır.
50 cc motor otobana çıkabilir mi? Karayolları Trafik Yönetmeliğinin Hız Sınırları başlıklı 100'üncü maddesine göre motorlu bisikletlerin Erişme Kontrollü Karayolunu (Otoyol) kullanmaları yasaklanmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri