Bir başka tavada bir yemek kaşığı tereyağ eritin ve içerisine kekik ve limon kabuklarını ekleyin. Kekikleri yakmadan kavurun. İçine limon suyunu da ekleyerek mısırların üzerine dökün, tuz ve karabiberle baharatlandırın. Baharatlı aromaları seviyorsanız bu tarifle cipse benzer bir lezzet elde edebilirsiniz.
Mısırları bir tencerenin içine döküyoruz ve üzerini kapatacak şekilde su ekleyip yarım saatte yakın kaynatıyoruz ki sert kalmasın. Kaynayan mısırları süzüp bir tabağın içine alıyoruz. Bir-bir buçuk yemek kaşığı tereyağını ve 1 çay kaşığı tuzu mısırların üzerine koyup, yağ eriyinceye dek karıştırıyoruz.
Bu lezzetinin en nefis ve sağlıklı bir şekilde ortaya çıkarmanın da yolu onu haşlamaktan geçiyor. Mısırı ise en yumuşacık ve lezzetli haşlamak için ise süte ihtiyacınız var. Süt sayesinde mısırlarınızın tadı güzelleşiyor, daha yumuşacık oluyor ve daha hızlı bir şekilde pişiyor.
Mısırları soyma işlemi bitince mısırları ortadan ikiye bölün ve tencerenin içine alın tencereniz büyükse mısırları bölmenize gerek yok . Tencereye aldıktan sonra üzerini geçecek kadar su doldurun . İçine yarım çay bardağı süt ilave edin . Kapağını kapatıp ocağın üzerine alıp kaynamaya bırakın.
4. adım: 10-15 dakika mısırların su buharında pişmesini sağlayın.
İlgili 25 soru bulundu
Mısırlarınızı haşlarken daha ilk aşamada suyun içerisine tuz atmayın. Aksi halde mısırlarınızı sertleştirirsiniz. Tuzu biraz daha haşlanmaya başladıktan sonra ilave edebilirsiniz. Daha yumuşak mısırlar elde etmek isterseniz yarı oranda süt yarı oranda da su kullanarak mısırlarınızı haşlayabilirsiniz.
Kabuklarını da içerisine mutlaka koyun ki mısırlar lezzetlensin. Mısırınızı süt ya da suyun içerisinde haşlayabilirsiniz. Suyun içerisinde haşlayacağınız zaman içine mutlaka tuz ilave edin. Bu şekilde pişen mısırların lezzetleri daha bir nefis olacaktır.
Süt Mısır Nasıl Seçilir? Mısır Haşlamanın Püf Noktaları Nelerdir? Seçtiğiniz mısırların taneleri iri ve dolgunsa aynı zamanda üzerlerine baskı uyguladığınızda hemen parçalanıyorsa mısır taze ve süt mısırdır. Eğer mısırlar buruşuk ve sert taneli ise almayın.
Tereyağını eritin, baharatları ve sarımsağı ekleyip, kızdırın. Dilimlenen mısırları sosa ekleyin ve her yerine sos değecek şekilde sallayarak pişirin. Kaşar rendesi serpiştirin, taze kekik ekleyin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Kavrulan salçanın üzerine 1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı nane,1 çay kaşığı pul biber ekleyerek karıştıralım. Baharat ve salça ile harmanlanan mısırımızı bardaklara ya da küçük kuplara alalım.
Ayrıca kaynatırken mısıra tuz eklenmez mısırı sertleştirir. O yüzden mısıra tuz piştikten sonra yerken atılır. Mısıra haşlarken atacağınız bir miktar şeker mısıra hem güzel bir tat verecektir, hem de mısırı yumuşatacak ve çabuk pişmesini kolaylaştıracaktır.
Tencereye 3 litre soğuk su, mısır ve aroma versin diye birkaç kabuk konulacak ve kaynatılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra tencere kapağı kapatılacak.
Eğer kart mısıra denk gelmediyseniz 1.5 saatte pişiyor. Emin olmak için mısır tanelerine çatal batırıyorum. Pişmişse çatal mısır tanelerine delik açıyor.
Harlı odun ateşi üzerine oturtulan büyük kazanlar veya tencereler içerisinde bolca su kullanılarak mısır taneleri pişirilir. Kullanılacak kül müktarı bir çay bardağı ile en fazla bir su bardağı kadardır. Yakşalık 1 saat kadar küllü suda kaynayan mısırlar, daha sonra bol su altında küllerinden temizlenir.
Mısırın sütlü olup olmadığını anlamak için elinize almanız gerekir. Eğer elinize aldığınız mısır, ağırsa sütlü ve taze bir mısırdır. Ancak mısırlar hafifse bu bayat ve sütsüz bir mısır olduğunu gösterir. İyi bir mısır almak için püsküllerine de bakmak gerekir.
Mısır tanelerinin kurumasını beklerken, isterseniz bu süre içinde sosunu hazırlayabilirsiniz. Ayrı bir kapta damak zevkinize göre domates salçası, biber salçası, kırmızı biber, tuz ve karabiberi harmanlayın.
Soslu mısır tanelerinde nişasta, A vitamini ve doymamış yağ asitleri mevcuttur. Kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağlar. Mide şikayetlerinin azalmasına yardımcı olur. Mısır, yüksek nişasta ve karbonhidrat oranı ile enerji kaynağıdır.
Baharatlı Patlamış Mısır
Yağ, tuz ve mısırları tencereye ekleyin. Mısırlar patlamak üzereyken kırmızı tatlı toz biber, kimyon, karabiber, kekik, sarımsak tozu gibi sevdiğiniz baharatları ekleyip tencere kapağını kapatıp patlamaya bırakın. Sonrasında lezzete doyabilirsiniz.
Yerli Mısır (3 adet)
Atalık tohumlardan üretilmiş yerli mısırlarımız düpdüzgün değildir, inci gibi dişleri yoktur, şekerli bir tadı yoktur, tanelerindeki tokluğu yerken farkedeceksiniz, farkını hem tadından hem görünüşünden anlayacaksınız.
Haşladığınız mısır tanelerini 500 ml lik cam kavanoz içine koyun. Üzerine 1 çay kaşığı tuz ve 2 çay kaşığı toz şeker ekleyin. Daha sonra mısırların üzerine çıkacak kadar sıcak su dökün. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
Çünkü bir mısır normal bir tencere içerisinde yaklaşık 3 veya 4 saat içerisinde pişer. Bu durum aynı zamanda mısırın cinsi ve sayısına bağlı olarak da değişkenlik gösterebilir. Yine de normal tencere içerisinde en fazla 4 saat içerisinde süt mısır haşlanır.
Tuzun eklenme zamanı da en önemli püf noktayı oluşturur. Mısırların tuzu iyice yemesi için tuzu kavurma yani karıştırma aşamasında eklemelisiniz.
Şeker oranı yüksek süt mısırı olarak tohumu satılan tatlı, süper tatlı veya silajlık mısırdan elde edilen süt mısırlarını yemek için tencerede kaynattığımızda ''kara su '' ortaya çıkar. Bu kara suyu tencere de çok kaynatmanızın oluşturduğu mısırdaki yüksek şekerintepkimeye girerek '' yanması '' oluşturur.
Bütün olarak haşlayın. İster tanelerine ayırın, ister bütün dolarak buzdolabı poşetine koyun. Buzdolabında saklama ömrü çok kısa olan mısırın çabuk tüketilmesi gerekir. Mısırları ister bütün ister ayıklanmış olarak, hava almayacak şekilde buzdolabı poşetine yerleştirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri