En iyi sonuç için zeytinyağı veya ayçiçeği tercih etmelisiniz. Mısır tercih ederken de önceliğiniz cin mısır ya da Arjantin mısırı olursa daha iyi bir sonuç alırsınız. Mısırlar şişmeye başladığında, rengi değişmeye başlayacak bu evreye kadar tencerenin kapağını açık tutun.
Yağ kullanırken istediğiniz yağı kullanabilirsiniz. Ama tereyağı kullanırsanız mısırlarınız kararır. Yine de “Tereyağı kullanmak istiyorum” derseniz saf, arıtılmış olanları kullanarak kararmayı önleyebilirsiniz. En iyi sonuç için zeytinyağı veya ayçiçeği tercih etmelisiniz.
Mısırların rengi değişmeye başladığı zaman tencerenin kapağı kapatılmalıdır. Patlama aşamasında mutlaka tencere kapak açılmadan arada bir sallanarak karıştırılmalıdır. Patlama aşamasında ocağın altı açılmalıdır. Diğer aşamalarda ocak kısık ateş olmalıdır.
İlgili 34 soru bulundu
Tuz ile birlikte istediğiniz baharatlardan koyun. (Pul biber vb ) baharatlı mısır patlatmasını da denemenizi tavsiye ederim. Sıvı yağ yerine margarin kullanarak da mısırlarınızı patlabilirsiniz.
Tencereyi iki elinizle biraz sallayın ve orta ateşte ocağa bırakın . Patlamaya başlayınca tekrar biraz sallayıp ateşe bırakın ve ocağı kısık ateşe verin patlama azalınca ocaktan alın ve servis edin.
Ama öte yandan yağsız ve tuzsuz patlamış mısır oldukça sağlıklı. Lif açısından çok zengin. Birçok sebze-meyveden daha fazla antioksidan içeriyor ve bu antioksidanlar hasar görmüş hücrelerin yenilenmesinde önemli rol oynuyor. Bu özelliği sayesinde kanser önleyici bir besin olduğu iddia ediliyor.
1.Tereyağlı Patlamış Mısır
Mısır patlatmak için 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile karıştıracağınız 1 yemek kaşığı tereyağını tencereye ekleyin. Hafif kızdıktan sonra mısırları ekleyip patlamaya bırakın. Sonunda çıkacak tereyağının mis kokulu lezzetine bulanan mısırları çok seveceksiniz.
Arçelik Ankastre Ocak'a derin bir tencere alın. İçine tereyağını ekleyip erimesini sağlayın. Üzerine mısırları atıp kavurmaya başlayın. Mısırlar patlarken arada tencereyi kapağını açmadan sallamayı ihmal etmeyin.
Tereyağlı Mısır Tarifi Nasıl Yapılır? Tereyağını tencerede eritip, mısırlarımızı ve tuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Sonra tencerenin kapağını kapatıp oluncaya kadar tencereyi sallıyoruz. Gerçekten zeytinyağından çok daha farklı oluyor.
Yağsız ve tuzsuz yapılan patlamış mısır B ve E vitaminleri açısından oldukça zengin bir besin haline gelecektir. Tuz ve yağ oranı arttıkça besin değeri düşecektir. Patlamış mısır kötü kolesterol ile savaşır ve kalp sağlığınızı korur. Ölçülü ve sağlıklı şekilde tüketilen patlamış mısır, kan şekerini düzenler.
Petrol Anahtar. Her tiyatro, patlamış mısırını biraz farklı yapar, ancak petrol hayati önem taşır. Bazıları temiz ve ince bir tada sahip olan kanola kullanır. Diğerleri bir kanola kombinasyonu kullanır ve hindistancevizi yağı Eşsiz bir tat için veya çekirdekleri yağ ve tereyağı tuzu karışımı içinde pişirin.
Bu oran yaklaşık % 14 civarında olmalıdır. Bu nedenle mısır tanesinin üzerine küçük bir delik açılıp tane güneşte bekletilirse ya da ısıtılırsa içindeki su buharı basınç yaratmadan delikten dışarı çıkar ve böylece mısır tanesi patlamaz.
%99 patlama oranı ile sektöründe en iddialı patlayan mısır olan Duru patlayan mısır, Türkiye'de üretilmektedir.
Patlattığınız mısırların yumuşamaması ve tencere içinde oluşan buhardan etkilenmemesi için tencerenin kapağını uzun süre kapalı bırakmamaya da dikkat etmelisiniz.
Teflon ağzı kapaklı tencerede yapalım mısırı, yağı, tuzu aynı anda tencereye dökelim karıştıralım. Ocağın üstüne koyalım, yüksek ateşte tencerenin ağzını açmadan 5 -6 kez sağa sola çalkalayalım. İyi patlaması için mısırların hepsi patlasın hemde yanmasınlar diye. Afiyet olsun.
İlk olarak sıvı yağımızı yüksek ateşte hafif ısıtıp mısırı ve tuzu ekliyoruz kapağını kapatıp arada sallayarak hep en yüksek ateşte patlama sesi bitene kadar pişiriyoruz.
Çıtır yapısı, lezzeti ve sağlıklı olmasıyla herkesin gönlünde taht kuran patlamış mısır her gün yese de bıkmayacak kişiler vardır. Bu yüzden daha sağlıklı olması için yağsız patlatılması gerekir. Airfryer ile mısırlarınızı hem yağsız hem de daha lezzetli ve eşit bir şekilde patlatırsınız.
Arzum Airtasty Airfryer üründe mısır patlatılmaz.
Patlamış mısırı 1 ila 2 haftaya kadar oda sıcaklığında saklayın. Patlamış mısıra tuz, tereyağı veya baharat eklemediyseniz en az 1 hafta dayanır.
Mısırözü yağı ise %56 oranında çoklu doymamış yağ içerir.
Mısırözü yağı ve ayçiçek yağı omega yağ asitleri bakımından zengindir. Uzmanlar her iki yağı da ölçülü tüketmenizi önermektedir.
Mısır yağı ile ayçiçek yağı arasındaki fark nedir? Ayçiçek yağı %66 oranında çoklu doymamış yağ içermektedir. Mısırözü yağı ise %56 oranında çoklu doymamış yağ içerir. Her iki yağ türü de bitkisel yağlardan olduğu için ölçülü miktarda tüketilmesi önerilir.
Mısırözü yağı, sağlıklı beslenme için önemli bitkisel yağlar arasında yer almaktadır. Mısırözü yağı, %56 çoklu doymamış yağ, %31 tekli doymamış yağ ve %13 (doymuş yağ içermektedir. Bu nedenle de kandaki kolesterolün düşmesini sağlar.Mısır yağı, doymuş yağların yerine yüksek miktarda çoklu doymamış yağ asidi barındırır.
Patlamış mısır, çoğu atıştırmalığa göre lif açısından yüksek, kalori açısından ise düşüktür. Patlamış mısırın bu özelliğini göz önüne alırsak, bilinenin aksine kilo yapmadığını ve zararlı olmadığını söyleyebiliriz. Ancak fazla yağ ile hazırlanmadığı sürece.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri