Ancak toplam 3 ana öğünde de tüketilerek zayıflamak amacıyla kullanımında tüm gerekli besin ihtiyaçlarını gün içerisinde karşılamadığı için tüketilmesi doğru değildir. Özellikle hayvansal protein açısından yetersizdir ve sadece öğünlerde tüketiminin sonucunda anemi, kas kayıpları gibi sağlık problemleri oluşabilir.
Güne yüksek şekerli bir kahvaltı gevreği ile başlamak kan şekerinizi ve insülin seviyenizi yükseltecektir. Birkaç saat sonra kan şekeriniz düşebilir ve vücudunuz başka bir yüksek karbonhidratlı yemek veya atıştırmalık isteyecektir. Kahvaltılık gevrekler sağlıklı olarak pazarlanmaktadır.
Çikolata aromalı mısır ve buğday gevreği olan Nesquik, diyet yapanlar için riskli bir besin değildir. Öncelikle bunu belirtmekte fayda var. Ancak her öğünde fazla miktarda tüketilirse, bağırsakların durgunlaşmasına ve tek tip beslenmeye neden olacaktır.
Daha iyi diyet lifi alımına sahiptirler. Daha düşük yağ ve kolesterol alımına sahiptirler. Özellikle B vitaminleri, folat, kalsiyum, demir, magnezyum ve çinko gibi mikro besin alımları yüksektir. Önerilen besin ihtiyaçlarını karşılama oranları daha yüksektir.
Peki kahvaltılık gevrek ne kadar tüketilmeli? 3-4 kaşık tahıl gevreği kalori bakımından bir dilim ekmeğe eş değerdir (182 kcal). Kalori miktarı çok yüksek olmasa da hazır paketli bir ürün olduğu için, çeşitli katkı maddeleri içerir. Bu nedenle günde bir kase ile sınırlandırılması sağlık açısından faydalı olur.
İlgili 36 soru bulundu
Ancak toplam 3 ana öğünde de tüketilerek zayıflamak amacıyla kullanımında tüm gerekli besin ihtiyaçlarını gün içerisinde karşılamadığı için tüketilmesi doğru değildir. Özellikle hayvansal protein açısından yetersizdir ve sadece öğünlerde tüketiminin sonucunda anemi, kas kayıpları gibi sağlık problemleri oluşabilir.
Egzersizlerden yarım saat sonra yemek yemek her zaman kolay olmuyor. Tahıllı mısır gevreği, bu durumlar için harika bir atıştırmalıktır.
Beslenme uzmanlarının tavsiye ettiği mısır gevrekleri güne enerjik başlamamızı sağlayarak, konsantrasyonu etkili hale getirir. Kan şekerinizde ki dengeyi sağlamak için ara öğünlerde tüketebilirsiniz. Lif bakımından oldukça zengin olan mısır gevreği aynı zamanda sindirim problemlerine de iyi gelmektedir.
Eğer bir sabah kahvaltısında yulaf ezmesi ya da mısır gevreği alternatiflerinden birini seçmek zorunda olursanız, sağlığınız için yulafı seçin. Yulafın içeriği mısır gevreğine göre daha temiz. Yapısı daha seçkin. Kalorisi daha düşük.
Günün en önemli öğünü olarak kabul edilen kahvaltıda tükettiğimiz mısır gevreği, gece yemekleri için de en uygun yiyecek haline gelebilir. Yapılan araştırmalar tam tahıllı ve şeker ilavesi olmayan mısır gevreklerinin yatmadan önce tüketilebileceğini gösteriyor.
Kahvaltılık gevrek seçerken yapısını daha fazla koruyacak tahıl içerenleri seçin. Yulaf, yapısını daha uzun süre korur ve sizi daha uzun süre tok tutacağından sağlıklıdır. Düşük lifli kahvaltılık tahıllar süt eklediğinizde hızlı ıslanmazlar ve doyurucu özellikleri azdır.
Mısır Gevreği/Cornflakes içeriğinde 25,23 Karbonhidrat(g), 2,25 Protein(g), 0,12 yağ(g), 0,99 lif(g), 218,70 Sodyum(mg), 50,40 potasyum(mg), 1,50 Kalsiyum(mg), 535,80 A Vitamini(ui), 6,30 C Vitamini(mg), 8,67 ve Demir barındırır.
Mısır gevreği içerisine süt veya yoğurt konulabilir. Mısır gevreği, 1 kase süt ile birlikte alındığında düşük bir kalori değerine sahiptir. Süt ile birlikte alınması da süt proteinleri açısından yararlıdır.
Kontrolsüz gevrek tüketerek, kilo vermeyi amaçlarken kilo almamaya dikkat etmelisiniz. Bol miktarda lif içeren, mümkün olduğunca şekersiz gevrekleri tercih etmelisiniz. Çikolatalı mısır gevreği ve renkli mısır gevreklerinden, bu nedenle uzak durmanız gerekiyor.
Mısır gevrekleri içeriğindeki şeker ve çıtır çıtır oluşunun verdiği haz hissi nedeniyle bağımlılık yapan besinlerden.
Pratik bir kahvaltılık olan mısır gevreği süt ile kısa bir zamanda hazırlanır ve tüketilir. Besin değeri yüksek olan mısır gevreği kişiyi tek başına zayıflatmaz.
6) Diyet lifi eklenmiş mısır gevrekleri midede şiştikçe uzun süre tok tutar ve bağırsakları çalıştırır.
Uzun süre mısır gevreği kullanan kişilerde kas kaybı ve anemi gibi sağlık sorunları oluşabilir ve içerdiği katkı maddeleri unutulmamalıdır. Yulaf, sağlıklı bir diyete iyi bir katkı sağlayabilir.
Bir kâse kuru yulaf ezmesi 3.4 mg demir ve 0.9 mg niyasin yani B3 vitamini içerir. Demir oksijenin kan akımına ve kaslara taşınmasından sorumludur. B vitaminleri ise karbonhidratların enerjiye dönüştürülmesine ve proteinlerin uygun bir şekilde kullanılmasına yardımcı olur ve bu sayede kas gelişimine katkıda bulunur.
MISIR GEVREĞİ
Açılmamış bir paket mısır gevreği dolabınızda 6-12 ay kadar dayanabilirken, açılmış bir poşetin 4-6 ay içinde tüketilmesi gerekir. Mısır gevreği yemek için güvenli değilse, ambalajda kötü bir koku, böcekler ve sinekler ve hatta küf fark edersiniz.
Mısır gevreği, popüler bir kahvaltı gıdasıdır. Maltın kızartılarak yapılmasından oluşan bir kahvaltılık gevrektir (mısır). Tahıl, 1894 yılında John Harvey Kellogg tarafından Michigan'daki Battle Creek Sanitarium hastaları için sağlıklı olacağını düşündüğü bir gıda olarak yaratıldı.
Mısır Gevreği/Cornflakes içeriğinde 25,23 Karbonhidrat(g), 2,25 Protein(g), 0,12 yağ(g), 0,99 lif(g), 218,70 Sodyum(mg), 50,40 potasyum(mg), 1,50 Kalsiyum(mg), 535,80 A Vitamini(ui), 6,30 C Vitamini(mg), 8,67 ve Demir barındırır. Mısır Gevreği/Cornflakes kalorisi ve besin değerleri…
Egzersizlerden yarım saat sonra yemek yemek her zaman kolay olmuyor. Tahıllı mısır gevreği, bu durumlar için harika bir atıştırmalıktır.
Lif bulunuyor olması, bu ürünü sağlıklı bir ürün olmaktan ziyade, kan şekerini hızla arttıracak ve kısa süre doyma hissi oluşturacak bir ürün haline getiriyor. Bu durum da, ürünün kahvaltıda tüketilerek uzun süre tok tutma amacıyla veya uzun süre enerji sağlamak amacıyla kullanılmasını zorlaştırmaktadır.
Bilmenizde fayda var:
Tam tahıllar, yeterli ve dengeli beslenmenin önemli bir parçasıdır. Tam tahıllı Nestle® Nesfit® kahvaltılık gevrekler, yüksek lif, düşük yağ, 5 vitamin, demir ve kalsiyum içeriğiyle yeterli ve dengeli beslenmenizde ihtiyacınız olan besin öğelerinin alımına katkıda bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri