Patlamış mısır, çoğu atıştırmalığa göre lif açısından yüksek, kalori açısından ise düşüktür. Patlamış mısırın bu özelliğini göz önüne alırsak, bilinenin aksine kilo yapmadığını ve zararlı olmadığını söyleyebiliriz. Ancak fazla yağ ile hazırlanmadığı sürece.
Patlamış mısır kötü kolesterol ile savaşır ve kalp sağlığınızı korur. Ölçülü ve sağlıklı şekilde tüketilen patlamış mısır, kan şekerini düzenler. Böylece insülin dengesini sağlar. Diyabet hastaları da evde hazırlanan yağ ve tuz oranı düşük patlamış mısırlardan yiyebilir.
İster sinemalarda satılanlar ister mikrodalga da hazırlananlar olsun fark etmez, bu türden patlamış mısırlar sağlıksız yağlarla, tuzla ve bazı durumlarda kimyasallarla doludur. Patlamış mısır yorucu bir antrenman için vücudunuza gerekli enerjiyi veremez ve antrenman sonrası toparlanmanıza katkı yapmaz.
"Her gün düzenli olarak bir kâse kadar yağsız ve tuzsuz patlamış mısır tüketilebilir. Abur cubur ve yağlı atıştırmalıkların tüketilmesi kilo vermeyi zorlaştırır. Aksine kilo alınmasına neden olabilir. Bu atıştırmalık yerine de öğün aralarında patlamış mısır tüketilebilir.
Mısır, lezzetinin yanı sıra yüksek lif ve içerdiği vitaminler sayesinde oldukça faydalıdır. Potasyum deposu olan mısır, kalsiyum, demir, protein, sodyum B-6 ve B12 vitaminleri açısından oldukça zengindir. Meksika ve Orta Amerika kökenli bir bitki olan mısır, bir tahıl ürünüdür.
İlgili 24 soru bulundu
Patlamış mısır diyet programlarına eklenmesi önerilen besinlerden biridir. Tok tutmaya ve iştahın kapanmasına yardımcı olur. Kilo verme sürecinde atıştırmalık olarak mısır tüketilmesi yemek yeme isteğinin azalmasını sağlar.
- Fazla tüketilen mısır bağırsaklarda gaz problemine neden olur. Biriken gaz hem bağırsaklara zarar verir hem de karında şişkinliğe neden olur. - Lif bakımından zengin olan mısır, aşırı tüketildiğinde mide sorunlarına yol açar. Ayrıca sindirilmesi zor olduğundan da hazımsızlık yapar.
PATLAMIŞ MISIRIN FAYDASI!
İçeriğindeki bol miktarda lif sayesinde sindirim hastalıklarına fayda sağlar. Aynı zamanda kan şekerini dengelediği uzmanlar tarafından halen savunuluyor. Zeytinyağı ile patlatıldığından omega-3 yağ asidi bakımından zengin olur. Bu da kalp ve damar hastalıklarını önler.
İçerdiği lif nedeniyle kabızlığı önleyebilir. Sindirim sistemini harekete geçirebilir. Bu sebeple en iyi atıştırmalıklardan biri olarak bilinmektedir. İçeriğinde bulunan karbonhidrat sayesinde enerji kaynağı olarak görev yaparak yorgunluğunuzu giderir.
Patlamış mısır, atıştırmalık yiyeceklerin çoğuna kıyasla lif açısından yüksek, kalori açısından ise düşüktür. Yani söylendiği gibi kilo yapmaz ve zararlı değildir.
Diğer yandan patlamış mısırı az yağla, hatta yağsız yapma olanağımız varsa cipsten daha masum bir atıştırmalık olacaktır. 25 gr patlamış mısır yaklaşık 4 gr yağ içeriyor ve yaklaşık 100 kaloriyken, 20 gr cips yaklaşık 11 gr yağ içerir ve yine 100 aynı kaloridir.
Patlamış mısır aynı zamanda kolesterol seviyesini dengede tutma konusunda oldukça etkili bir besin kaynağıdır. Kan şekerini düşürür ve belli bir dengeye ulaştırır.
Mısır yedikten sonra su içmek şiddetli karın ağrısına ve şişkinliğe neden olur, aynı zamanda sindirim sistemi ciddi anlamda yavaşlar. Bunun nedeni ise mısırın karmaşık karbonhidrat ve nişasta içermesidir. Bu içeriğe sahip bir besin üzerine su içmek, midede gaz salımı yaratır. Bu da beraberinde mide ağrısı getirir.
İlk mısır patlatma cihazı ABD'nin Chicago kentinde 1885 yılında Charles Cretors tarafından icat edilmiştir. 1912 yılından beri patlamış mısır ABD'de sinema ve spor salonlarının vazgeçilmez çerezi haline gelmiştir.
Patlamış mısır hazırlamak kolay olduğu için ucuza satılıyordu ve 1929 Dünya Ekonomik Bunalımı sırasında patlamış mısıra olan talep inanılmaz arttı. 1929 Dünya Ekonomik Bunalımı sebebiyle tüketiciler ucuz lüks olarak sayılan film izleme ve patlamış mısır tüketme alışkanlıklarını kazandı ve böylece iki kavramın bir araya ...
Yediğiniz her tuzlu patlamış mısır tanesi size ödem olarak dönüyor ve göbek bölgesinde yağlanmaya sebep olabiliyor.
1 su bardağı yagli patlamış mısır kaç kalori? Patlamış Mısır Yağlının 100 gramında 524 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 26 gram Patlamış Mısır Yağlıda 136 kalori bulunmaktadır.
Mısır ve Pirinç Patlağı
Atletlerin enerji için kaloriye ihtiyacı vardır ve bu çıtır atıştırmalıklar kandaki şeker oranını yükseltmekten başka bir işe yaramazlar. Ayrıca pirincin glisemik indeksi 91 ve neredeyse glisemik indeksi 100 olan glikoz ile yarışacak seviyede.
Fazla Miktarda Yağ ve Tuz İçeren Besinler
civarında tuza ihtiyacı vardır. Fazla alınması halinde vücut ödem yapmaya başlayacaktır, aynı zamanda tansiyon, böbrek hastalıkları gibi sorunlara yol açmaktadır. Fazla yağ özellikle donmuş yağlı gıdalar vücutta yağ depolamasına sebep olur.
Yağlı Süt Ürünleri ve Yağlanma
Tam yağlı süt ürünleri içerdiği hayvansal yağ ve beraberinde getirdiği yüksek kaloriden dolayı spor yapan bireylerin tercih ettikleri ürünler değildir.
İşte mısırın sağlığımıza olan zararları. – Kan şekerini yüklettiği için diyabet hastalarının tüketmemesi gereken bir yiyecektir. – Fazla tüketilen mısır bağırsaklarda gaz problemine neden olur. Biriken gaz hem bağırsaklara zarar verir hem de karında şişkinliğe neden olur.
Mısır Yemek Gaz Yapar mı? (
Bundan dolayı mısır yiyen yetişkinlerde gaz olması muhtemeldir. Çünkü mısırın tüketimi sırasında bağırsaklarda hareketlenme olur ve bu durum gaz olmasına neden olur.
Patlamış mısır tam bir tahıldır. Tam tahıllar, B vitaminleri ve demir gibi değerli miktarda lif ve besin sunar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri