mısırı uzun süre çiğnemek sindirim sisteminin daha fazla besine (diğer bileşenlere) erişmek için selüloz duvarlarını parçalamasına yardımcı olabilir. yani kısacası, mısır sindirilir, selüloz sindirilmez.
Daha yavaş olanlar, genellikle yaklaşık 50 dakikada sindirilen havuç, pancar ve diğer kök sebzelerdir. Dahası, balkabağı, enginar, mısır vb. ile birlikte sindirilmesi 60 dakika kadar süren patates gibi nişastalı kök sebzeler de vardır.
– Lif bakımından zengin olan mısır, aşırı tüketildiğinde mide sorunlarına yol açar. Ayrıca sindirilmesi zor olduğundan da hazımsızlık yapar.
Mısır içerdiği lif sayesinde sindirimi kolaylaştırır. Mısırın kabızlık, şişkinlik ve mide sorunlarına iyi geldiği bilinmektedir. İçerdiği B6 sayesinde hafızayı güçlendirmektedir. Mısırın içerdiği demir kansızlık, halsizlik, enerji düşüklüğü gibi sorunlara iyi geldiği gözlemlenmiştir.
Mısır karbonhidrattan sayıldığı için elbette düzenli tüketimden sonra kilo alımına sebep olabilir. Bir de mısıra yağ ve tuz ekleyerek patlatmışsak işte o zaman kilo artışı kaçınılmaz demek. Evde yağlı ve tuzlu şekilde patlatılmış 100 gram mısır tam tamına 420 kalori içerir!
İlgili 44 soru bulundu
Haşlanmış Mısır Kilo Yapar mı? Gerekli ölçüsü kaçmadan doğru şekilde karşılandığı takdirde, haşlanmış mısır herhangi bir biçimde kilo aldırmaz. Aksine kilo verme konusunda önemli bir potansiyel teşkil ettiğini söylemek mümkün. Çünkü içerisindeki bol lif kaynağı ile birlikte önemli oranda tok tutma hissi yaratır.
Patlamış mısır zararlı mı yoksa söylenenlerin aksine zayıflamaya yardımcı mı oluyor?" Patlamış mısır, atıştırmalık yiyeceklerin çoğuna kıyasla lif açısından yüksek, kalori açısından ise düşüktür. Yani söylendiği gibi kilo yapmaz ve zararlı değildir.
İçerdiği lif nedeniyle kabızlığı önleyebilir. Sindirim sistemini harekete geçirebilir. Bu sebeple en iyi atıştırmalıklardan biri olarak bilinmektedir. İçeriğinde bulunan karbonhidrat sayesinde enerji kaynağı olarak görev yaparak yorgunluğunuzu giderir.
Gaz yapan sebzeler pişirilerek tüketildiği zaman bu etkileri azalabilir. Tahıl ve Baklagiller: Mısır, kuru fasulye, yeşil mercimek, buğday, bulgur, soya, yulaf ve kepekli gıdalar tükettiğiniz zaman bebeğinizde gaz sancısı olabilir.
Mısır yedikten sonra su içmek şiddetli karın ağrısına ve şişkinliğe neden olur, aynı zamanda sindirim sistemi ciddi anlamda yavaşlar. Bunun nedeni ise mısırın karmaşık karbonhidrat ve nişasta içermesidir. Bu içeriğe sahip bir besin üzerine su içmek, midede gaz salımı yaratır. Bu da beraberinde mide ağrısı getirir.
Kakanızda mısır tanesi görürseniz bu selüloz yüzündendir.
Bu aslında oldukça basittir. Mısır tanesinin dışı tamamen selüloz olduğu için insan vücudunda sindirilemez.
mısırı uzun süre çiğnemek sindirim sisteminin daha fazla besine (diğer bileşenlere) erişmek için selüloz duvarlarını parçalamasına yardımcı olabilir. yani kısacası, mısır sindirilir, selüloz sindirilmez.
Mısırın, sindirilememiş biçimde vücuttan geri çıkmasının nedeni, insanların sindirim sistemi için uygun olmayan selüloz adlı bir karbonhidrata sahip olmasıdır.
İçindeki yoğun selülozdan dolayı lahana ve yaprak hazmı en zor besinler arasında yer alıyor. Bu ürünler hiçbir şekilde midede sindirilemiyor, sadece parçalanarak vücuttan atılıyor. Özellikle sindirim sorunu olan kişilerin bu gıdaları fazla tüketmesi durumunda kabızlık gelişebiliyor.
FAO-100 grubunda yer alan çeşitler çok erkenci, genellikle 70-75 günde olgunlaşmasını tamamlarlar. FAO-800 grubunda yer alanlar ise, çok geçci, yaklaşık 140 günde olgunlaşmalarını tamamlarlar.
Mısır, lezzetinin yanı sıra yüksek lif ve içerdiği vitaminler sayesinde oldukça faydalıdır. Potasyum deposu olan mısır, kalsiyum, demir, protein, sodyum B-6 ve B12 vitaminleri açısından oldukça zengindir. Meksika ve Orta Amerika kökenli bir bitki olan mısır, bir tahıl ürünüdür.
Patlamış mısır, çoğu atıştırmalığa göre lif açısından yüksek, kalori açısından ise düşüktür. Patlamış mısırın bu özelliğini göz önüne alırsak, bilinenin aksine kilo yapmadığını ve zararlı olmadığını söyleyebiliriz. Ancak fazla yağ ile hazırlanmadığı sürece.
Bardakta satılan mısırları tüketebiliriz fakat dikkat edilecek nokta lezzet vermek için mısıra karıştırılan tereyağı tarzı yağlı besinlerden uzak durmak ve mısırı çok tuzlu şekilde tüketmektir.
Haşlanmış mısır tam tahıllı besinler grubuna girer ve içerisinde bol miktarda lif barındırır. Bu nedenle haşlanmış mısır özellikle diyet yapanlara önerilmektedir. Haşlanmış mısırın içerisinde yer alan bolca lif ve çeşitli vitamin ve mineraller sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olabilir.
Anemiyi engeller: Mısırdaki B12 vitamini ve folik asit, demir eksikliği sonucu oluşan kansızlığı önler. Sindirim sistemini temizler.
Artısı: Kilo kontrolüne yardımcı olabilir. Yüksek lif oranı, nispeten düşük kalorisi ve porsiyon hacmi, patlamış mısırı sağlıklı atıştırmalıklardan birisi yapıyor. Doğru tekniklerle pişirilmiş patlamış mısırın bir bardağı 30 kalori içeriyor.
Orta boy 1 kase patlamış mısır kaç kalori sorunuza yanıtımız: 62 kalori. 60 gramlık porsiyon patlamış mısır 246 kalori. Koca bir tabak dolusu patlamış mısır 369 kalori olacaktır. 100 gr patlamış mısır kaç kalori derseniz 410 kalori olduğunu ifade edebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri