Bir bardak kaynamış mısır suyu atılması gereken bir atık değil içilmesi gereken bir katıktır. Soğuyan mısır suyunu baharatlarla zenginleştirip yemeklere katabilirsiniz. Haşlanmış mısır suyu çok mimtarda vitamin ve mineral barındırır. mümkünse mısırı hazır almak yerine koçanlı olarak alalım.
Mısır suyunu sevdiğiniz baharatlarla karıştırarak salata ve çeşitli yemeklere katabilir, farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Haşlanmış mısır suyu, vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir.
Tencereniz kaynayınca ocağınızın altını kısıp düşük ayara getirin ve mısırlarınızı en az 4 saat kaynatın 5 saat bile kaynatabilirsiniz. Suyu eksilirse kaynamış su ekleyebilirsiniz. Soğuk su eklemeyin. Süre sonunda mısırlarınız sapsarı, kararmamış, yumuşacık lezzetli bir şekilde yenmeye hazır olacaktır.
Kaynattıktan sonra buz kalıplarına koyacağınız mısır püskülü suyu ile cildinize masaj yapabilirsiniz. Mısır püskülü bu uygulamada tonik görevi görerek canlı ve parlak bir cilde kavuşmanız için yardımcı olur.
Kesme tahtanıza dik olarak yerleştirip, keskin bir bıçağı koçana iyice dayayarak mısırın tanelerini kesin. Sonra silkeleyerek taneleri ayrıştırın. En güzeli bu mısırları salatanın üstüne eklemek.
İlgili 45 soru bulundu
Bütün olarak haşlayın. İster tanelerine ayırın, ister bütün dolarak buzdolabı poşetine koyun. Buzdolabında saklama ömrü çok kısa olan mısırın çabuk tüketilmesi gerekir. Mısırları ister bütün ister ayıklanmış olarak, hava almayacak şekilde buzdolabı poşetine yerleştirin.
Haşlanmış mısır tam tahıllı besinler grubuna girer ve içerisinde bol miktarda lif barındırır. Bu nedenle haşlanmış mısır özellikle diyet yapanlara önerilmektedir. Haşlanmış mısırın içerisinde yer alan bolca lif ve çeşitli vitamin ve mineraller sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olabilir.
Bir bardak kaynamış mısır suyu atılması gereken bir atık değil içilmesi gereken bir katıktır. Soğuyan mısır suyunu baharatlarla zenginleştirip yemeklere katabilirsiniz.
Artık yıkadıktan sonra haşladığınız mısır suyunu, hayatınızın pek çok alanında kullanıp tüketebilirsiniz!
İçeriğinde C ve K vitaminleri ile çinko, bakır, demir, potasyum gibi önemli mineraller bulunmaktadır. Mısır püskülü böbrek ve idrar yolu rahatsızlıklarında, sindirim sistemi, diyabet, saç ve cilt sorunlarında tedaviye yardımcı olarak kullanılmaktadır. Sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisi de bulunmaktadır.
Ayrıca kaynatırken mısıra tuz eklenmez mısırı sertleştirir. O yüzden mısıra tuz piştikten sonra yerken atılır. Mısıra haşlarken atacağınız bir miktar şeker mısıra hem güzel bir tat verecektir, hem de mısırı yumuşatacak ve çabuk pişmesini kolaylaştıracaktır.
Yine pişirme suyunun içerisine eğer mısırınız çok tatsızsa 1 çay kaşığı kadar toz şeker ve yine 1 çay kaşığı kadar tereyağı atabilirsiniz. Bu sayede lezzeti güzelleşecektir. Mısırınız yeterince taze ve lezzeti de güzelse şeker atmanıza hiç gerek yok.
Şeker oranı yüksek süt mısırı olarak tohumu satılan tatlı, süper tatlı veya silajlık mısırdan elde edilen süt mısırlarını yemek için tencerede kaynattığımızda ''kara su '' ortaya çıkar. Bu kara suyu tencere de çok kaynatmanızın oluşturduğu mısırdaki yüksek şekerintepkimeye girerek '' yanması '' oluşturur.
Mısır suyu, yaz mevsiminde serinleten etkiye de sahiptir. Bunların dışında mısır suyu, ishali önlemeye yardımcı olur.
Konserve içindeki su normalden çok daha tuzlu bu sodyum fazlalığı tek başına kullanmak için oldukça zararlı ama yemeğe katacaksanız ve tuz eklemeyecekseniz oldukça uygun. Ayrıca konservenin içindeki su içindeki sebzenin ya da yemeğin özelliklerine göre vitaminli sayılar lavaboya dökmek pek mantıklı bir hareket değil.
Yüksek posa içeriği ile barsak hareketlerinin hızlandırılmasına yardımcı olur. Ödem söktürücüdür ve vücuttan fazla suyun atılmasına yardımcı olur.
Mısırın yüksek miktarda karbonhidrat içermesi sindirim sistemi ve bağırsak sağlığını korur. Sindirim sistemi sağlığı açısından oldukça faydalı olan mısırın bu özelliği sayesinde bağırsak sendromu, kabızlık, ishal gibi sorunlar oluşmaz. Kilo vermeye yardımcıdır.
Aynı zamanda mısır haşlaması suyu, sindirim sistemini temizler. Bağırsak parazitlerini azaltır. Mide asidini dengeleyerek, ülser ve reflü gibi hastalıkları önler.
Mısır, etkili bir antioksidandır. Yapılan birçok araştırmada mısırın bu özelliği ile birçok serbest radikali etkisiz hale getirdiği kanıtlanmıştır. Yeterli miktarda mısır tüketerek özellikle göğüs ve karaciğer kanserinden korunmanız mümkündür.
Mısırın son suyu ise süt çizgisinin yarıya indiği dönemde kesilir.
Yüksek lif içeriği aynı zamanda formda kalmanıza yardımcı olur ve iyi bir sindirim sistemi sağlığını destekler. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Etkili bir anti-kolesterol desteğidir. Yüksek doymamış yağ içeriği sayesinde mısır, kötü kolesterolle savaşmaya yardımcı olur.
İçerdiği lif nedeniyle kabızlığı önleyebilir. Sindirim sistemini harekete geçirebilir. Bu sebeple en iyi atıştırmalıklardan biri olarak bilinmektedir.
Yediğiniz her tuzlu patlamış mısır tanesi size ödem olarak dönüyor ve göbek bölgesinde yağlanmaya sebep olabiliyor.
Mısır; zengin lif kaynağı olduğu ve bağırsak hareketliliği sağladığından metabolizmayı hızlandırır ve böylece kilo kaybına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri