a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat, b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat, c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat, ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat, ders okutmakla yükümlüdürler.
Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, müdürlük, müdür başyardımcılığı, eğitim şefliği, müdür yardımcılığı yapan öğretmenler haftada 6 saat ders okutmakla yükümlüdürler. Bunlara, ihtisasları içinde veya muvafakat ettikleri takdirde ihtisasları dışında haftada oniki saate kadar ücretle ek ders ve ekzersiz verilebilir.
-Yöneticiler normal müfredat da dâhil toplam 22 saate kadar derse girebilir. -Derslerin tamamını DYK kapsamında girmeleri durumunda hafta içi okuttuğu 6 saati aylık karşılığı, 16 saati ek ders karşılığı sayılır.
Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 10. maddesine göre 25 Saat. Her gün 7 saat ders yapıldığından 3 gün+ 6 ders saati (3x7=21+6=27 ders saati) okulda bulunma zorunluluğu bulunmaktadır. Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 5. maddesine göre 6 saat aylık karşılığı derse girecektir.
08.00-17.00 saatleri arasında okulda bulunmalıdır. 08:30-17:00 normal resmi mesai saatleriniz.
İlgili 16 soru bulundu
Müdür Yardımcısı olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Müdür Yardımcısı maaşı 2023 verilerine göre ortalama 25.800 TL civarındadır.
Müdür yardımcısının iki ve daha fazla olması durumunda, Müdür Yardımcıları hafta sonu ve diğer resmi tatil günlerinde hafta içi mesaisine uygun saatlerde mesai yapar . Bu durumdaki nöbet, hafta içi nöbet işleyişine uygun olarak yürütülür.
4 saat veya daha kısa süreli işlerde 15 dakika, 4 saatten fazla ve 7.5 saate kadar (7.5 saat dahil) süreli işlerde yarım saat, 7.5 saatten fazla süreli işlerde 1 saat, ara dinlenmesi verilir.
Bir eğitim kurumundaki müdür yardımcısı norm kadrosu, öğrenci sayısı 1500'e kadar olanlar için 6'yı, 1500 ve daha fazla olanlar için 7'yi hiçbir şekilde geçemez. verilir. (2) Özel eğitim ihtiyacı olan çocuklara yönelik anaokulları ve ana sınıflarında açılan her şube için 1 okul öncesi öğretmeni norm kadrosu verilir.
4 saatten 7.5 saate kadar süreli işlerde 30 dakika. 7.5 saatten fazla süreli işlerde 1 saat. 11 saat süreli işte 1 saat. 11 saatten fazla süreli işte 1.5 saat.
a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat, b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat, c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat, ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat, ders okutmakla yükümlüdürler.
Müdür/Kurs Yöneticisi hafta içi mesai saatleri içinde kendi okulunda kurs verebilir. Yönetici mesai saatleri içinde başka okulda kurs veremez.
Görevleri, müdürle birlikte çalışarak kurumun hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak ve kurumun günlük işleyişini yönetmektir. Müdür yardımcıları, müdürün yokluğunda veya meşgul olduğu durumlarda onun yerine geçebilirler ve bazı kararlar alabilir.
Diğer eğitim kurumlarında görev yapan müdür yardımcıları haftalık 20 saat ek ders ücreti ve haftalık 3 saat nöbet görevi ile birlikte haftalık en az 23 saat ek ders ücreti almaktadırlar.
Müdür Yardımcısı Ne İş Yapar? Üniversitelerin öğretmenlik bölümlerinden mezun olan ya da formasyon sahibi olan kişiler, Müdür Yardımcılığı Sınavı'na (Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı - EKYS) girerek bu mesleği icra edebilir.
Okul müdür yardımcısı ne iş yapar sorusuna genel olarak, okulla ilgili yönetim işlerine destek olur cevabı verilebilir. Okulun her türlü yazışma, yönetim, güvenlik, bakım, beslenme ve etkinlik gibi işleri ile ilgilenir.
ç) Yazılı sınavın son başvuru tarihi itibariyle müdürlük sınavı için en az sekiz yıl öğretmenlik, iki yıl müdür yardımcılığı veya müdür yetkili öğretmenlik yapmış olmak; müdür yardımcılığı sınavı için de en az iki yıl öğretmenlik yapmış olma şartı aranır.
Müdür yardımcısı, sınıf öğretmeni kökenli ise aylık karşılığı (6) saat derse isterse girmeyebilir. Branş öğretmeni ise öncelikle kendi branşında (6) saat derse girmek zorundadır. (6) saat daha isteğine bağlı olarak derse girebilir.
İşyerinde iki gün gece, iki gün gündüz, iki gün dinlenme şeklinde çalışan işçinin haftalık 45 saati aşan çalışması bulunmasa da gece çalışmalarındaki 7,5 saati aşan çalışmalar fazla çalışma sayılmalıdır.
16 SAAT ÇALIŞTIRMA HUKUKİ DEĞİL
Bu süre, aksi kararlaştırılmadıkça, işyerlerinde haftanın çalışılan günlerine eşit olarak bölünerek uygulanır. Kanun yine amir hüküm olarak ayrıca, günlük çalışma süresi her ne şekilde olursa olsun 11 saati aşamayacağını da açıkça belirtmiştir.
Fazla Çalışma
Haftalık ortalama çalışma süresi 45 saat olarak belirlendiği veya 45 saat altında belirlendiği iş sözleşmelerinde ise 45 saati aşan çalışmalarda işçiye çalıştığı her saatin ücretinin, normal ücretinin yüzde 50 zamlı olarak ödenmesi gerekmektedir.
MADDE 44 - (1) Müdür yardımcıları, okulda kendilerine verilen nöbet görevini yerine getirir, nöbetçi öğretmen ve öğrencileri izler, nöbet raporlarını inceler, varsa sorunları müdür başyardımcısına veya müdüre bildirir.
23 üncü madde: "Devlet memurları, bu kanunda gösterilen süre ve şartlarla izin hakkına sahiptirler." 102 nci madde: "Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (on yıl dahil) olanlar için 20 gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür.
Öncelikle nöbet zorunlu bir görevdir. Müdür yardımcısı da nöbet görevi alır. İdarecinin okulda bulunma zorunluluğu olsa da okulla ilgili bir iş bahane edip çıkabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri