Öncelikle Mısır unu ve galete bir tabak içerisine konur inceltilmiş olarak. yumurta soyulduktan sonra Sarısı tabaktaki mısır unu ve galete ile iyice karıştırılır ve inceltilir yumurta beyazı rendelenerek aynı işlem gerçekleştirilir ve Ek olan Besinleri ekleriz daha sonra rendelediğiniz havuç ile karıştırırız.
Doğrulanmış Cevap. ⇒ Muhabbet kuşları yem dışında şu besinleri tüketirler; ⇒ Havuç, marul, haşlanmış yumurta, haşlanmış pirinç, salatalık, haşlanmış mısır, elma, maydonoz, ıspanak yaprağı, kayısı, şeftali erik, çilek, haşlanmış patates. ⇒ Kuşlar memeli hayvan grubuna girmemektedirler.
Bunlara ilave olarak elma, muz, kivi, mango, kavun, çilek, bezelye, ıspanak, haşlanmış patates, salatalık ve marul tarım ilaçlarından arındırmak amaçlı iyice yıkanıp kurutulduktan sonra verilebilir.Ekmek, yağlı ve tatlı gıdalar verilmemelidir.
Az sayıda muhabbet kuşu besleyen arkadaşlar para verip mama almanıza hiç gerek yok. Haftada bir yapacağınız yumurta maması hazır mamalardan çok daha faydalıdır. 2 dilim tuzsuz etimek ezilecek, Haşlanmış yumurtanın yarısı ve serçe parmağı kadar havuç rendelenip karıştırılacak. Oranı büyütmek mümkün.
İlgili 25 soru bulundu
Muhabbet kuşları omnivor canlılardır yani hem etle hem de otla beslenebilirler. Muhabbet kuşları pek çok sebze ve meyveyi rahatlıkla tüketebileceği gibi böcekleri de yiyebilirler.
Kuş kraker kuşunuz için ödül maması konumundadır. Kuşunuzu mutlu etmek ve şımartmak için en lezzetli seçimlerin başında gelmektedir. Özellikle minik dostunuzun doğru sindirim yapması için de kuş ödül maması yani krakerleri arasından seçim yapabilirsiniz. Kuş krakerleri en leziz kuş yemleri arasında bulunmaktadır.
Kuş Krakeri
Her zaman verilmediklerinde ödül olarak da değerlendirildiklerinden eğitim sırasında büyük bir avantaj sundukları söylenebilir. Muhabbet kuşu ödül yemi, papağan krakeri ve kanarya krakeri gibi seçenekler bu nedenle kanatlı dostları olanlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.
Muhabbet kuşları tohum ve çeşitli kuruyemişleri çok severler. Bunlar darı, kabuklu yulaf, üzüm çekirdeği, çavdar, soya fasulyesi, susam, buğday, ceviz, fındık, fıstık, kestane, keten tohumu, ay çekirdeği ve at kestanesi olabilir. Tohumlar, kuşların ana besin maddesi değildir.
Bu konuda belli oranda haşlanmış yumurta, havuç, yumurta kabuğu, bisküvi, mısır unu ile beraber irmik yer alır. Bu besin kaynakları dikkatli bir şekilde karıştırılır ve blender üzerinden geçirilir. Tabii özel hazırlanan yemler içerisinde bu kaynaklarda ile beraber bal ve benzeri gibi önemli besin kaynakları da bulunur.
MUHABBET KUŞU BULGUR YER Mİ? Muhabbet kuşu üreticileri ya da sahipleri muhabbet kuşlarının beslenmesine ek olarak ıslatılmış yumuşak tahılları dahil etmektedir. Örneğin, bulgur, çavdar, buğday, pirinç gibi besinler su ile hafifçe nemlendirilerek verilebilir.
Muhabbet kuşu kafesinde olması gereken malzemeleri sıralayacak olursak yem kabı, su kabı, birkaç tünek olmazsa olmaz ürünlerdir. Bunların dışında eklenebilecek olan malzemeler ise vitaminler, balık kemikleri, ballı kraker, kuş salıncağı, zil, kafesin dışı için kafes tülü gibi sıralanabilir.
Mamayı hazırlamak için ilk önce havuçların kabuklarını soyun, ardından havuçla beraber kabakları küp küp doğrayın. Tencerenin içine karışımı ekleyip üzerine pirinç ve su koyun. Sebzeler iyice yumuşadıktan sonra şişene kadar pişirin. Daha sonra suyu ekleyip blenderda püre kıvamı elde edin.
Bu şekilde verilen portakallar muhabbet kuşları için oldukça lezzetli bir besin kaynağı olmaktadır. Bunlar dışında armut, üzüm, mandalina, çilek, dut, şeftali ve kayısı gibi meyveler de muhabbet kuşlarına verilen meyve çeşitleri arasında yer almaktadır.
Muhabbet kuşları ekmek yiyebilir ancak hazır olarak satılan ekmekler zararlı olabilmektedir. Muhabbet kuşlarının yedikleri ekmeklerin tuzsuz olması gerekmektedir. Sürekli olarak ekmek vermek doğru değildir. Ancak arada sırada verilmesinde sakınca bulunmamaktadır.
Kafeslerinin temiz olması gerekir. Kuşlar, etraflarını dağıtmayı seven hayvanlardır, özellikle de yalnızlığa çok fazla maruz kalmayan hayvanlar bir anda yalnız kaldıklarında çok daha fazla etrafa saldırır ve kirletirler.
Bir çok muhabbet kuşu, omuzlarınızda vakit geçirmeyi çok sever. Bu özelliklerine rağmen genellikle kucaklanacak, okşanacak hayvanlardan değildirler. Ama ara da bir başlarının kaşınmasından da hoşlanırlar. Muhabbet kuşları, kendilerine her gün dokunulmasını isterler.
Muhabbet kuşları kafes içi aktiviteleri çok severler. Çanlar, salıncaklar, aynalar ve oyuncaklar onlar için birer mutluluk kaynağıdır. Mutlu olan muhabbet kuşları stresten ve korkudan uzak olurlar. Bu da onların daha sağlıkla büyümesine, sahiplerine karşı sevgi ve güvenle davranmasına katkıda bulunur.
Taze sebzeler ve yeşillikler bir muhabbet kuşunun diyetinde mutlaka yer alması gereken yiyecekler. Ayrıca muhabbet kuşları sebze ve yeşillikleri çok da seviyorlar.
Muhabbet Kuşu Nasıl ve Ne Sıklıkla Yıkanır? Genel olarak muhabbet kuşlarına banyo yaptırma aralığı 2 haftada bir civarında olmalıdır. Hava şartlarına göre ayda 1 kez de banyo yaptırabilirsiniz.
Ancak sadece renge bakarak muhabbet kuşunun cinsiyetini belirleyebilmek için 20 - 24 haftanın geçmiş olması gerekmektedir. 20 - 24 haftalık kuşları eğitmek ve yeni evlerine alıştırmak çok daha zor olmaktadır. Bu nedenle muhabbet kuşu eğitim süreci cinsiyetten bağımsız olarak mümkün olan en erken dönemde başlamalıdır.
Bunun da tarifi var: Ödül maması
Yapılışı: Mutfak robotunda yer fıstığı ezmesi ve yumurtaları iyice karıştırın. Yulafı ve tam buğday ununu içine ekleyip yeniden karıştırın. Kabuklarını kazıyıp rendelediğiniz havucu ve iyice yıkayıp incecik kıydığınız ıspanağı da karışıma ekleyip yeniden karıştırın.
Herhangi iki hayvanı birbiriyle tanıştırmanın ilk yolu, yeni olanı tanıştırma anına kadar bir süre saklamaktır. Bu durum muhabbet kuşları için de geçerlidir. Bu sayede iki şey gerçekleşmiş olur. Yeni gelen kuş güvende kalır ve mevcut kuşunuz yavaş yavaş yeni bir kuşun varlığına alışmaya başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri