9.00-22.00: Çağrı merkezi çalışma saatleri arasında firmaların kullandığı yaygın mesai aralığıdır. Bir önceki madde ile aralarında bir fark bulunmamaktadır. Firmaların çift vardiya uygulayabilmesi için uyguladıkları çalışma aralığıdır. Mesainin 22'de bitmesi müşteriler için daha avantajlı görülmektedir.
Çağrı merkezi çalışma saatleri genellikle sabah 09.00 ile akşam 22.00 arasında yani 11 saat kadardır. Bazı kurumlar 24 saat çalışmayı esas alabilirler. Büyük firmalar genellikle müşterilerine 24 saat hizmet vermek isteyebilirler. Müşteri memnuniyeti açısından bu önemlidir.
Daha önce de Halk ekmek ile ilgili müjdemizi paylaşmıştık. Bugünde işçilerimizle ilgili bir hayırlı haber veriyoruz. İşçilerimizden en az ücret alan işçilerimizin ücretini 5 Bin TL zam yaparak en az ücret belediyemizde 16 Bin 500 TL olmuştur.
MADDE 17. a) Acil Çağrı Merkezi, resmi ve dini tatil günleri dâhil olmak üzere 7 gün 24 saat çalışma esasına göre hizmet verir. b) Ardahan 112 Acil Çağrı Merkezinde görev yapan tüm personel Yönetmelik ve bu Yönergede belirtilen esaslara göre çalışır.
eleman.net verilerine göre, Müşteri Temsilcisi 2023 yılında ortalama 17.300 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Müşteri Temsilcisi , Ocak 2023 yılında ortalama 13.420 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.272 TL maaş alıyordu.
İlgili 19 soru bulundu
Lise programlarından ya da üniversitelerden mezun olmak yeterlidir.
Çağrı merkezi alanında görev almak ve bu alanda kendini yetiştirmek isteyenlerin merak ettiği hususlardan biri de çağrı merkezi yaş sınırı oluyor. Öncelikle çağrı merkezinde çalışmak için yaş sınırı olarak 18 yaşını doldurmuş olma koşulunun bulunduğunu belirtmeliyiz.
ALO 153, Türkiye'de uygulamaya giren yerel idare hizmetlerine ulaşma telefon numarasıdır.Telefonla 153 aranıldığı zaman o il sınırları içinde sorumlu olan büyükşehir belediyesinin ilgili personeli tarafından, talep edilen ücretsiz kamu yerel hizmetler verilmektedir.
Çağrı merkezi elamanı, müşterilerin firmayla temas ettiği ilk kişidir ve kritik bir konumdadır. Çağrı merkezi temsilcisi ya da Call Center personeli olarak da adlandırılan çağrı merkezi elemanı, müşterilerin sorularını yanıtlar, taleplerini yerine getirir ve yaşadıkları sorunları çözüme kavuşturur.
Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü Bölümü
Çağrı Merkezleri “Tehlikeli” Sınıfa Alındı
Son düzenlemeyle Çağrı Merkezi Hizmetleri Sektörünün tehlike sınıfını tekrardan “Tehlikeli” olarak değiştirildi. Bundan böyle her çağrı merkezi için işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı görevlendirilmesi zorunluluğu başlamıştır.
Acil Çağrı Merkezi, 7 gün 24 saat çalışma esasına göre, resmi ve dini tatil günleri dahil olarak hizmet verir, 5.2. Acil Çağrı Merkezi'nde hizmet veren ilgili kurumlara ait çağrının alınabilmesi için yeterli alt yapı kaynak ve sistemleri sağlar.
Genellikle müşteri hizmetleri departmanına bağlı olarak çalışan müşteri temsilcisi, farklı iş kollarında görev alan bir mesleği icra eder. Hedef kitle için iletişim kurma ve bilgilendirme gibi temel görevleri yerine getiren müşteri temsilcisi, bazı yetkinlik ve becerilere sahip olarak görevini yerine getirir.
Çağrı Merkezi Elemanı Eğitimi Süresi
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2010 yılında oluşturulan eğitim programı 544 saat olarak planlanmıştır. 544 saatlik eğitim yaklaşık olarak 6 ay sürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu alanda farklı saatlerdeki eğitimleri de bulunmaktadır.
Müşteri temsilcisi olmak için çoğunlukla bir mezuniyet derecesine veya belgeye gerek yoktur. Ancak bazı işletmeler belirli bir alandaki tecrübe veya uzmanlığı tercih edebilir. Müşteri temsilcisi olmak için gerekenler arasında iyi iletişim, problem çözme, organizasyon, müşteri odaklılık ve takım çalışması yer alır.
Ahize ağza yaklaştırılarak konuşulmalı, ahize dudaklara en fazla 2,5- 3 cm mesafede tutulmalıdır. Konuşma normal bir ses tonu ile tıpkı karşımızdaki birisiyle konuşuyormuş gibi olmalıdır. Nazik bir ses, düzgün bir ifade şarttır. Telefon konuşmaya açıkken boş kalması önlenmelidir.
Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Lise mezunu olmak, Üniversitelerin ilgili fakültelerinde bulunan İletişim, İşletme, İktisat, Halkla İlişkiler gibi bölümlerinden mezun olmak, Tercihen özel eğitimlere katılarak sertifika sahibi olmak.
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. - Ön lisans ve lisans mezunları için KPSS'den en az 60 puan almış olmak. - Erkek adayların askerliğini yapmış olması ya da belirli sebeplerden dolayı muaf olması. - Herhangi bir sebepten dolayı kamu haklarından mahrum olmamak.
Çağrı Merkezi Çalışanlarında Aranan Şartlar Nelerdir? Çağrı merkezinde çalışmak için diploma zorunluluğu yoktur. İletişim, işletme, halkla ilişkiler ve iktisat bölümlerinden mezun olanlar meslekte daha öncelikli tercih edilir. Sektörle ilişkili özel eğitimlere katılmak ve olumlu referanslar tercih sebebidir.
Çağrı Merkezi Elemanı olmak için mutlaka bitirilmesi gereken bir ön lisans ya da lisans bölümü bulunmamaktadır. Lise programlarından ya da üniversitelerden mezun olmak yeterlidir. Gerekli nitelikleri taşıyan adaylar, Çağrı Merkezi Elemanı olarak çalışabilir.
Hastaneye gelen bütün dâhili ve harici telefonların arayanların hasta veya hasta yakını olduğunun bilincinde olarak, hastanemiz kurum kimliğine uygun bir üslupta, doğru ve zamanında gerekli yerlere aktarılmasını sağlamak.
Türkiye'de polis memurlarının maaşı, rütbe, hizmet yılı, eğitim durumu, görev yaptıkları bölge ve alınan ek ödemeler gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. 2023 yılı itibariyle, Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan yeni bir polis memurunun maaşı 25.539 TL'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri