Mikrofiber bezleri uzun süreli kullanmak için yüzeyindeki kirler ve tozlar, yıkama öncesi mutlaka alınmalıdır. Ayrıca, gözeneklerin yapısının korunması için bez, çamaşır makinesinde yıkanmamalıdır.
Mutfak bezleri nasıl yıkanır diyorsanız, çamaşır makinenizin deterjan gözüne beyaz sabun rendesini ekleyip ayarlanabilen en yüksek derecede tüm bulaşık bezi ve kurulama bezlerinizi yıkayabilirsiniz.
Özellikle kötü kokular gelen bezleri temizlemek için, çamaşır suyu kullanabilirsiniz. Bunun için bir kovaya su ve bir ölçek çamaşır suyu ekleyin. Ardından bezi batırıp çıkartın ve elinizle ovalayın. Çamaşır suyuna buladığınız bezi, makinede yıkayabilirsiniz.
Bu sebeple demir döküm, granit, teflon ya da çelik tencere ve tavaların bulaşık makinesinde yıkanması önerilmez.
Derin bir kabın içine sıcak su ekleyin. Sıcak suyun içine sirke koyun ve el bezlerini bu suyun içine bastırın. El bezlerini sirkeli suyun içinde en az yarım saat bekletin. Daha sonra çıkarın ve duru su ile yıkadıktan sonra iyice sıkarak asın.
İlgili 28 soru bulundu
SuperClean Mikrofiber bezlerinizi Elde ve Çok kirliyse çamaşır makinasında yıkayabilirsiniz. Elde yıkarken akan suyun altında Beyaz sabun ile ovarak temizleyebilir ve sıktıktan sonra asarak kurutabilirsiniz. Ürünler çok kirliyse Çamaşır makinasında 90'C sıcaklığa kadar yıkayabilirsiniz.
Mikrofiber bezleri yıkarken yumuşatıcı ya da çamaşır suyu da kullanmamalısınız. Deterjansız, ılık ya da soğuk suyla elde yıkamanız önerilir. Bezleriniz çok kirlendiyse beyaz sirke ya da beyaz sabunlu suda bekletip ardından hafifçe çiteleyebilirsiniz.
Bulaşık makinesindeki yüksek sıcaklık ve nem, bıçağın hem çeliğine hem de sapına zarar verebiliyor. Bulaşık makinesinde yıkanan bıçakların aşınma direnci azalıyor. Bu da zaman içinde keskinliklerini kaybetmelerine ve paslanmalarına neden oluyor.
Granit tavanın temizliği oldukça kolaydır ve sizi hiç yormaz. Granit tavayı kullanım sonrasında temizlerken şu maddelere dikkat etmeniz önerilir: Sote, kızartma ya da diğer yemeklerin yapımından sonra granit tavayı sudan geçirip bulaşık makinesine koyabilirsiniz. Bulaşık makinesi yıkamasına uygun bir yapıya sahiptir.
TREND MİKROFİBER TEMİZLİK BEZİ 4'LÜ EKO PAKET AÇIK
Özel mikrofiber dokusu sayesinde yüzeyi çizmez. Ardında hav, iz ve leke bırakmaz. Tozu, kiri içine hapseder. Çamaşır makinesinde 60°C'ye kadar yıkanabilir.
Mutfak dolabı temizliği sabunlu su ve nemli bezle yapılmalıdır. Yüzeylerde yağlı kirler oluşmuşsa, içeriğinde çözücü madde bulunmayan temizlik ürünleri de kullanılabilir. Ardından duru su ve pamuk içeren bir bez ile kurulanması gerekir. Ahşap esaslı olan dolapların üzerinde suyu bekletmeden kurulamak önemlidir.
ağır bakteri etkileşimleri nedeniyle kokan, üzerinden yükselen yeşil bir koku silüeti de barındırabilecek bezdir. derhal çöpe atılıp yenisi ile değiştirilmelidir... her yere yetiştiginin göstergesidir.
Tahta kaşık, oklava, kesme tahtası gibi malzemeler suyu ve deterjanı emebildikleri için makinede yıkanması uygun değildir. Ayrıca tahta eşyaları makinede yıkamak kararmalarına ve bakterileri içine çekmelerine neden olabilir. Bulaşık makinesi, teflon yüzeylere zarar verdiği için bu ürünlerin makineye atılması önerilmez.
Gümüş veya alüminyum parçaları bulaşık makinesinde yıkamayın. Alüminyum ve gümüş parçalar hava, kükürt ve suyun reaksiyona girmesi nedeniyle kararabilir. Bu parçalar yıkandığında, diğer bulaşıklarda, sepetlerde ve bulaşık makinesinin iç kısmında siyah tortuların oluşmasına neden olur.
Havlular kaç derecede yıkanır sorusu, temizlik için oldukça önemlidir. Bu ürünleri yüksek sıcaklıkta yıkamamanız önerilir. Düşük sıcaklıkta temizlenen havlular zarar görmez. Bundan dolayı 30 ya da 40 derecede, hassas program seçmeniz önerilir.
Plastik Eşyalar:
Yüksek sıcaklıktan dolayı deforme olabilecekleri için plastikler de bulaşık makinelerinde yıkanmamalıdırlar. Plastik eşyaların makinede yıkanma özelliği varsa da bu eşyalar makinenin sadece üst sepetinde yıkanmalıdırlar.
Dünyada yapılan araştırmalar bulaşık makinesi ile bulaşıkları yıkamanın %85'e varan su ve enerji tasarrufu sağladığını gösteriyor. Ayrıca bulaşıkların elde yıkamaya göre daha iyi temizlendiği ve daha hijyenik olduğu belirtiliyor.
Sonrasında kapağı kapatın ve 30 dakika bekledikten sonra tekrar açıp bulaşıklarınızı makineden çıkarın. Bulaşık makinenizde yıkadığınız mutfak gereçlerinin yüzeyleri bozulduğunda bozulmadan dolayı üzerlerinden su akışı olmayacağı için yeterli kurutma sağlanamayacaktır.
Cam ürünlerinizi “alüminyum” içeren malzemelerle birlikte yıkamayın. Bulaşık makinesinde “alüminyum” çözünerek suya karışmakta ve cam ürünlerde bozulmalara neden olmaktadır. (Bazı tava ve tencerelerin tabanları alüminyum içerebilmektedir.) Alüminyum içeren deterjanların da cam ürünlere olumsuz etkileri vardır.
Ankastre bulaşık makinesi yerleştirme işlemleri, mutfak tezgahının altına yapılmaktadır. Bulaşık makinesinin tezgah altına yerleştirilmesi, kirli bulaşıkların, tezgah üzerinden kolaylıkla makine içerisine yerleştirilmesini sağlayacaktır.
Çoğu bulaşık makinesi deterjanı içerisinde az miktarda olsa parlatıcı içeriği bulunur. Ama yine de daha iyi kuruma ve su lekesiz bulaşıklar için normal parlatıcı kullanılmalıdır.
40 derece, bez için yeterli bir ısıdır. Diğer kıyafetlerle birlikte yıkanan bezler, tozu ve kiri kıyafetlere bulaştırabilir. Ayrı bir şekilde yıkanması tavsiye edilir.
Cevap: Merhaba Evet yıkanabilir bezler makinede yıkanabilmektedir.
YES MÜSLİN BEZ: %100 Pamuktan müslin (özel bir dokuma çeşidi) dokuma mutfak bezlerimizi, sarı bez yerine, bulaşık altına sermek için, bulaşık kurulamak için, el havlusu, yeşillik kurutma ve sarıp saklama, buzdolabı sebze sepetine serme, pilav demlendirme ve bitkisel süt süzme, yoğurt süzme gibi birçok keyifli noktada ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri