Dilerseniz ana boya işleminden sonra daha canlı bir renk vermek ve mutfağınıza alışılmışın dışında bir görünüm kazandırmak için mutfak dolap kapaklarını en sevdiğiniz boyalarla boyayabilirsiniz. Mutfak dolaplarını boyama işlemi zor gibi görünse de aslında dolapları alüminyum folyo ile kaplamaktan çok daha kolaydır.
Mutfak dolaplarınızı boyamak için yağlı boya , su bazlı akrilik boya veya sprey boya tercih edebilirsiniz.
Yıllarca kullanılan ve yıpranan kapakların uygun boyalarla boyanması, onlara yeni bir görünüm kazandırır. Diğer yöntem ise dolap kapaklarının kaplanmasıdır. Bu kaplama işlemini yapabileceğiniz en uygun malzemeler ise PVC kapı folyosu veya PVC mat folyo dur.
Ahşap dolaplar, yağlı boya ve akrilik boya ile boyanabilir.
Akrilik esaslı, solvent bazlı, koruyucu ve dekoratif özellikli boya; dolap boyamak için çok ideal. Sprey formu ve hızlı kuruma özelliği sayesinde zaman kaybetmeden hızlı şekilde uygulama yapılabiliyor.
İlgili 32 soru bulundu
Mutfak dolaplarının eskimesi veya renginin solması durumunda, dolabın boyanarak ya da kaplanarak daha yeni bir görüntü elde edilmesi mümkündür. Her ne kadar yeni bir dolap kadar daha işlevsel ve şık olmasa da yapacağınız boyama veya kaplamanın ardından, dolabınızın daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz.
Su bazlı boyalar, boyama sırasında kokuya neden olmadıkları, çabuk kurudukları ve dayanıklı oldukları için mutfak dolapları açısından en iyi seçenektir. Bu boyalarla temizlenmesi ve rötüş yapması kolay, parlak bir son kat görünümü elde edebilirsiniz.
Peki Evde Hangi MDF Eşyalar Boyanır? Bugün MDF ürününü ele aldığımız için evde hangi mdf eşyaların ve objelerin boyanabileceğinden bahsedeceğiz. Ancak bilmenizi istediğimiz bir nokta ise evinizdeki mdf eşyalar dışındaki neredeyse tüm mekan ve objeleri kolayca boyayabileceğinizdir.
Zımparasız mobilya boyama
Parlak, kaygan, mdf kaplı, lake vb. gibi mobilyalarınızı boyamaya başlamadan önce tüm yüzeyler için 1 kat astar kullanırsanız, zımpara yapmadan mobilya boyayabilirsiniz.
Kulp yenileme çalışmaları için bugün sizlere iki farklı yöntem göstereceğiz. Bunlardan birincisi tamponlama tekniği kullanarak Cadence boyalar ile mobilya kulplarını boyamak. İkincisi ise peçete dekopaj ile kulpların üzerlerinde harika desenler oluşturma.
Metal kulp boyama denince ilk akla gelen sprey boyama, zaman ve boyama işlemini optimize eden bir işlemdir. Küçük eşyaları ufak dokunuşlarla değiştirmek için mükemmeldir.
Sık Tercih Edilen Sprey Ahşap Boyası Kullananlar
Mobilyalarınızın eskiyen veya yıpranan yüzeylerini yenilemek için bu ürünü kullanabilirsiniz.
Zımparasız Mobilya Hangi Boya ile Boyanır? Zımparasız mobilya akrilik su bazlı boya çeşitleri ile boyanarak, en iyi sonucu verebilir.
Ahşap boyama aşaması: Ahşap boyama için yağlı boya ya da su bazlı akrilik tercih edebilir, geniş açılarda rulo ve dar açılarda fırça kullanabilirsin.. Su bazlı olanlar neme daha dayanıklıyken yağlı boyalar temizlenmeye daha uygundur.
Su bazlı panel kapı boyaları da akrilik boya sınıfına girdiği için mobilya boyamak için kullanabilirsiniz. Yağlı Boya İle Mobilya Nasıl Boyanır? Mobilya boyama için yağlı boya kullanacaksanız 1 kat sentetik astar uygulanması gerekir. Bu astarın kuruması 24 saat kadar beklenir.
Lake mobilya kullanışlı mı? Lake mobilyaların birçok avantajı vardır. Bunlardan ilki, lake mobilya renkleri sınırsızdır, istenilen renkte üretilebilir ya da düşük bir maliyetle yeniden boyanabilir, renk değişikliği yapılabilir.
En iyi seçenek su bazlı olmayan (solvent bazlı) akrilik veya lateks MDF boyaları kullanmaktır. Tercihinize göre parlak veya mat bir son kat boya seçebilirsiniz.
1 Litresi İle Uygulama Şekli Ve Zemine Bağlı Olarak 16 - 20 M² Alan Tek Boyanır. Ağzı Açılmamış Orjinal Ambalajında Oda Sıcaklığında 2 Yıldır.
Vernikli Ahşap Boya Tutar Mı? Vernikli ahşap üzerinde boyama yapacaksanız zımpara yapmanıza gerek kalmadan Cadence Very Chalky Mobilya Boyası ile uygulama yapabilirsiniz. Boyada atma ya da akma olmadan kolayca yüzeye tutunacaktır.
Akrilik boya ile evinizdeki tüm mobilyaları olduğu gibi mutfak dolaplarınızı da kolayca boyayabilirsiniz. Boya işlemi için zemine göre moher rulo ya da kadife vernik rulo fırça ayrıca çıkıntılı ve dar bölümler için ipek fırça bulundurmalısınız. Boyanacak olan yüzeylerin her tür toz, kir ve yağdan temizlenmelidir.
Eski mutfak dolabı boyama işlemi için diğer seçeneğiniz sprey boyalar olabilir. Ancak spreyle dolap boyama oldukça kolay olsa da bu boyalar kapalı alanda uygulama yapmak için pek uygun değildir. Size önerimiz ise bu yenileme işlemi için akrilik boya ile mutfak dolabı boyama uygulamasını hayata geçirmenizden yana olur.
Eğer cevabınız boya kovasının içinde yani boyanın kendisinde bir pütürlük varsa bu normaldir. Suyla temas eden boya, doğal olarak köpürür ve üzerinde pütürlü bir tabaka olur.
Geniş bir kap içinde bir miktar bulaşık deterjanı ile bir çay bardağı sirkeyi karıştırın. Kullanacağınız alana göre üzerine su ekleyin ve yeniden karıştırın. Hazırladığınız bu temizlik suyunu bir sünger ile alın ve kirlenmiş dolap kapaklarını ya da raflarını ovalayarak temizleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri