Zeminde seçeceğiniz mat bir seramik, özellikle ıslak mekanlarda kayganlığı azaltır, dokulu yüzeyi sayesinde tutunma sağlayarak tehlikeleri önler. Mat seramikler kolay temizlenir, üzerindeki küçük çizik veya lekeleri göstermez ve dayanıklılığı parlak modellere göre daha uzundur. Mat seramiklerin dezavantajı çok azdır.
Akrilik mutfak dolapları çok sayıda düz renk seçeneğine sahiptir. Genellikle parlak yapıya sahip renkler tercih edilir.
Modern mutfak dekorasyonlarında sıklıkla kullanılan lake mutfak dolabı yüzeyleri özellikle pürüzsüz ve parlak görünümleri ve dayanıklı ve uzun ömürlü yapıları nedeniyle tercih sebebi oluyorlar.
Parlak mdflam kapaklar, daha şık ve gösterişli bir görünüm sağlarken, mat mdflam kapaklar, daha sade ve doğal bir görünüm sağlar. Mdflam kapakların üretiminde kullanılan kaplama malzemesi melamindir. Melamin, MDF levhanın üzerine preslenerek uygulanır ve böylece su geçirmez ve leke tutmaz bir yüzey oluşturur.
Mat Beyaz Mutfak Dolabı
Çünkü beyaz renk ortamı rahatlatır, dar mutfağı havadar hale getirir. Özetle dar mutfaklarda beyaz renk kullanmak, görsellik açısından geniş ferah alanların oluşturulmasında oldukça etkilidir. Ayrıca beyaz mat dolaplar iç mimarlar tarafından özgün ve kullanışlı bulunmaktadır.
İlgili 44 soru bulundu
Membran kapaklar dünya sağlık örgütü tarafından onaylı, nem tutmaz, leke tutmaz özelliklere sahiptir. Lake mutfak dolapları ise gerçek ahşap hissine tonlarına en yakın mutfak dolabı türüdür.
Sirke, beyaz mutfak dolaplarının temizliği için etkili bir doğal temizleyicidir. Dolapların yüzeylerine sirke-su karışımı püskürtüp bir bez veya süngerle silebilirsiniz. Temizleme etkisinden faydalanmak için bir süre bekleyebilirsiniz.
Yumuşak bezler veya sünger ile silinmelidir. Bu tarz parlak mutfak dolaplarını çizecek temizleme tellerini kullanmamalısınız. Çizilmez özelliği olan kapakları tahrip edici malzemeler ile temizlerseniz dolapların çizilmez özelliği kaybolur.
Ahşap, mutfak dolaplarında kullanılan en kaliteli malzemelerden biridir. Doğal bir malzeme olması ve estetik bir görünüm sunması, ahşabı popüler bir seçenek haline getirir. Ancak, ahşap dolaplar neme ve suya karşı hassas olabilir, bu yüzden koruyucu bir kaplama veya boyama işlemi gerektirir.
En iyi mutfak dolapları Lake mutfak dolaplarıdır. En uzun ömürlü mutfak dolabı Akrilik mutfak dolaplarıdır. En uygun mutfak dolapları MDF(Melamin) mutfak dolaplarıdır. En parlak mutfak dolapları High Gloss mutfak dolaplarıdır.
Bu özelliğini malzemenin ve boyanın kalitesi ile akrilik ipek mat vernik uygulamasından almaktadır. Boyanın kalitesinden kaynaklı, uzun yıllar boyunca solmaz ve sararmaz. Kimyasal maddeler ile silindikçe, ultraviyole ışınlara maruz kaldıkça sararma ihtimali artar.
Dolapların kapak kısımlarında ve ana gövdelerinde kullanılabilecek en iyi malzeme MDF olarak gösterilir. Membran, laminant, akrilik ya da lake dolap malzemeleri de MDF grubunda yer alan kapak türlerindendir ve her birinin birbirine göre avantaj ve dezavantajları vardır.
Dolapların iç ve dış yüzeylerini sıcak ve deterjanlı bez ile silin. Kir ve yağ lekeleri için, bulaşık deterjanı veya sirke kullanın. Dolapların yüzeylerini temizledikten sonra, temiz ıslak bez ile silin. Kurulamak için, mikrofiber bez veya sünger kullanın.
Akrilik kapak uzun süre kullanımda güneş ışığına dayanıklılık gösterebilir fakat lake kapak için bu süre daha kısadır. Lake kapak nem ve buhara, akrilik kapaktan daha uzun vadede dayanıklılık gösterebilir. Akrilik kapakta çizilmez özelliği ön planda iken lake kapakta bu özellik fazla ön planda değildir.
Mat beyaz ya da parlak beyaz dolaplara gold dolap kulpları iyi bir seçenektir. Bunun haricinde dolaplara hiç kulp kullanmadan çeltik atılarak dolap üzerine yapılan açma yerleri de oldukça güzel dekorasyonlar karşımıza çıkarmaktadır.
Akrilik dolapların temizliği için kullanılabilecek en ideal bez mikrofiber bezdir. Mikrofiber bez ıslatılarak ve iyice sıkılır. Bu bez yardımı ile dolap içleri iyice silinir. Daha sonra kuru bir bez ile kurulanarak kapaklar kapatılır.
Membran Kapaklar: Membran kapaklar dolap çeşitlerinin hepsinde tercih edilebilecek bir bir malzemedir. Mutfak dolaplarında da en çok tercih edilen malzemedir. Çok fazla tercih edilmesinin nedeni çok uzun ömürlü olmaları ve renk, desen çeşitliliğinin çok fazla olmasıdır.
Her rengin kolay bir şekilde temizliği yapılabilir. Lake mutfak dolaplarında zamanla renk solması, sararma ya da canlılığını kaybetme gibi bir problem söz konusu olmaz. Lake mutfak dolapları parlak olduğu için ışığı yansıtma özelliği vardır. Bu sayede mutfağınız son derece ferah ve aydınlık bir görünüme kavuşur.
Parlak Mutfak Dolabı Ne ile Temizlenir? Parlaklığını kaybetmesine sebep olmayacak ürünler kullanarak temizlenir. Çamaşır suyu ve benzeri ürünler renginde bozulmalar yaratabilir. Temizlikte en çok ahşap temizleme ürünleri, sirke ya da karbonat kullanılır.
Kulpsuz mutfak dolabı kullanışlı mı? sorusunun yanıtını evet olarak verebiliriz. Çünkü bazı kulp modelleri mutfaklarda abartılı durabilmekte, hoş olmayan ve kötü görüntülere sebebiyet vermektedir. Yeni nesil mutfak dolapları sade, şık ve estetik görünümleriyle ön plana çıkıyor.
High Gloss mutfak dolaplarında kullanılan kapaklar yüzey olarak parlak ve pürüzsüzdür. Ankastre mutfak için en ideal seçimler arasındadır. Leke tutmayan, kirin barınmadığı, ılık su ile kolaylıkla temizlenebilen bu kapaklar kullanım kolaylığı sağlar.
Lake mutfak dolabınızı temizlerken yalnızca ılık su kullanmanız yeterli oluyor. Lake mutfak dolaplarında derinlemesine temizlik istiyorsanız da, ılık su içerisine cam temizleyici ürün eklemeniz gerekiyor.
Dolap kapaklarını çizmemek için yumuşak bir bez hazırlayın. Bu bezin üzerine bulaşık makinesi parlatıcısından bir kapak dökün. Elinizdeki bezle tüm kapakları iyi şekilde silin. Silinen yerdeki parmak izleri ve lekeler saniyeler içinde temizlenmiş olacak.
Bir sprey şişesinin içinde beyaz damıtılmış sirke, su ve bir miktar bulaşık deterjanından oluşan bir DIY solüsyonu siyah mutfak dolabı bakımı ve temizliği için yeterli olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri