Mutfak dolaplarını temizlemek için: Küçük bir kovaya bulaşık deterjanı ve sirke dökün. Ardından yarısını biraz geçecek şekilde su koyun. Bu karışımı bezle ya da süngerle tüm dolaplara uygulayın. Islak bir bezi bol bol durulayarak tüm dolapların içini tekrar silin.
2) Bulaşık Deterjanı – Sirke Karışımı Kullanın
Bulaşık deterjanı ve sirkeden elde edeceğiniz karışım ile parlak mutfak dolapları nasıl temizlenir sorusuna yanıt almış olursunuz. Daha temiz ve yeni görünüme sahip dolaplar için yapmanız gerekenler ise çok basit!
Dolap temizliğinde aşındırıcılardan uzak durulması gerekir. Mikro fiber veya pamuklu bezler kullanılırsa çizilmeler önlenir, rendelenmiş sabun, arapsabunu ya da bulaşık deterjanı ile temizliği kolay bir şekilde yapılır.
Deterjan ve sirke karışımını kullanın.
Üzerine su ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız suyun içerisine temiz bir bez batırın ve suyunu sıkın. Ardından dolap kapaklarını ve rafları ovalayarak temizleyin. Eğer bez yerine bulaşık süngeri kullanacaksanız, mutlaka yumuşak kısmını kullanın.
Özellikle yağ lekesi olan dolapları silmek için bir parça limon ve elma sirkesi kullanabilrisiniz. Elma sirkesi tam bir yağ çözücüdür. Üstelik para vererek aldığınız kimyasal ürünlerden daha sağlıklıdır.
İlgili 28 soru bulundu
Biraz bulaşık deterjanı ve sıcak suyu karıştırarak, ocak yüzeyini temizleyin. Bu karışımı bir bezle ocak yüzeyine uygulayın ve yağ lekesini yumuşayıncaya kadar ovun. Bu işlemden sonra Asperox Sarı Güç yumuşattığınız alana püskürtün ve biraz bekletin. Daha sonra bir bez yardımıyla nazikçe temizleyin.
Boş sprey şişesine sirkeyi dökün ve mutfaktaki yağlı bölgelere sıkın. 5 ila 10 dakika bekletin. Yağ lekelerinin bu sürede kabardığını ve yüzeye çıktığını göreceksiniz. Yumuşak bir bezle silin. Sirke kokusundan hoşlanmıyorsanız sirkeyi yarım ölçek su ile seyreltebilirsiniz.
Mutfak dolaplarını temizlemek için: Küçük bir kovaya bulaşık deterjanı ve sirke dökün. Ardından yarısını biraz geçecek şekilde su koyun. Bu karışımı bezle ya da süngerle tüm dolaplara uygulayın. Islak bir bezi bol bol durulayarak tüm dolapların içini tekrar silin.
Mutfak Dolapları Neyle Silinir? Mutfak dolaplarının iç yüzeylerini temizlemek için sıcak su ve bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Bu karışımı bir kovada hazırlayabilir ve mikrofiber bez veya sünger kullanarak tüm iç yüzeyleri silebilirsiniz. Leke ve kirleri temizlemek için bazı durumlarda baskı uygulayabilirsiniz.
Yüzeyleri silin: Mutfak dolapları, ocak, fırın gibi yüzeyleri silmek önemlidir. Sıcak su ve bulaşık deterjanı ile bir bez kullanarak bu yüzeyleri temizleyin. Yağlı lekeleri çıkarmak Asperox Sarı Güç Yağ Çözücü ürününü kullanın. Temiz bir bezle silerek kurulayın.
Mutfak dolaplarının zaman içerisinde sararmasını, kirlenmesini ve yağ kalıntılarının birikmesini önlemek için dolap kapaklarının dış kısmını haftada 1, dolap içlerini ise 2 - 3 ayda bir düzenli aralıklarla temizlemeniz gerekir.
7 – Mutfak Temizliği
Mutfak temizliğinde ilk önce kirli bulaşıklar varsa makineye atılır. Tezgahta varsa eşyalarınızı toplayın ve tezgahı silin. Dolaptaki eşyaları çıkarın dolapları silin ve çıkardığınız eşyaları silip yerleştirin. Aynı şekilde buzdolabı içinde geçerli.
Beyaz lake mutfak dolabı temizliği için yapacağımız en sağlıklı temizleme yöntemi iki yumuşak bez (tercihen mikro fiber) ve ılık su yardımıyla olmalıdır. Eğer lekeler nemli bir bezle çıkmayacak kadar inatçı ise o zaman cam silmek için kullandığımız spreylerden biraz temizleme suyuna ilave edebiliriz.
Lake mutfak dolabınızı temizlerken yalnızca ılık su kullanmanız yeterli oluyor. Lake mutfak dolaplarında derinlemesine temizlik istiyorsanız da, ılık su içerisine cam temizleyici ürün eklemeniz gerekiyor.
Bir kovaya ılık su ve beyaz sirke ekleyin. Ardından karışımı lekeli yüzeye sürüp bir sünger yardımıyla güzelce ovalayın. Daha sonra temiz bir bezi ılık suya batırıp iyice silin. Bu işlem sonrası fayanslarınızın ne kadar temiz olduğunu görebilirsiniz.
Kirli yüzeyin üzerine püskürtün ve nemli bir bez veya sünger ile silin. Hangi Yüzeylerde Kullanılır? Ocak, fırın, mangal, davlumbaz, buzdolabı, banyo, lavabo, duşakabin, fayans arası, tuvalet, motorsiklet jantları, koltuk kumaşı gibi yüzeylerde zorlu kirleri ve lekeleri söker atar.
Peki, mutfak dolapları nasıl temizlenir? İki bardak beyaz sirkeyi bir bardak su ile karıştırıp temiz bir bezi bu karışımla ıslatıp dolapların içini ve dışını silin ve kuru bir bezle kurulayın.
Rutubet kokusuna karşı etkisi olduğu bilinen kedi kumunun ortamda tutulması kokuyu azaltıcı etki yaratıyor. Kedi kumunun nemi çekebilme düzeyinin yüksekliğinden dolayı rutubet kokusu ortadan kalkıyor. Küf sorunu üzerinde etkisi olduğu bilinen bir diğer giderici ise, çamaşır suyu ve camsil karışımı olarak öne çıkıyor.
Kararan mobilya kulpları, karbonat ile parlatılabilmektedir. Mobilya kulplarının temizliğine yetecek ölçüdeki karbonat, krem haline getirilerek dolap kulplarına uygulanabilmektedir. Nemli bir bez ile iyice arındırılan mobilya kulpları, ilk günkü görünümüne kavuşmaktadır.
Yumuşak paspas veya mop kullanarak ıslaklık bırakmadan silin. Islak kalırsa kuru bir havlu ile zeminin üzerinden tekrar geçin. Temizleyici ürün kullanmak istiyorsanız 5 litre kadar suya 1 kapak sıvı temizleyici katabilir veya beyaz sirke ile doğal temizlik yapabilirsiniz.
İnatçı bir yağ lekesiyle karşılaşırsanız, doğrudan süngere az miktarda bulaşık deterjanı sürün ve tekrar silin. Süngeri durulayın ve tüm yağ lekeleri çıkana kadar tekrarlayın. Kalan yağ veya sabun kalıntılarını temizlemek için mutfak dolaplarını kuru bir bezle silin.
Eğer yağ lekesi kurumuş ise o vakit bu lekeyi giysiden çıkarmak için deterjan kullanılır. 5 dakikada bekleme suresinin ardından ılık su ile temizlemek yeterlidir. Temiz bir bezle bolca sildikten sonra, düşük derecede dizi yıkanabilir. Bu lekeyi çıkarmak için karbonat kullanımı da oldukça etkilidir.
Yağ lekesinin üzerine karbonat dökün ve ıslak diş fırçası yardımıyla nazikçe ovalayın. Eğer yağ lekesi salçalıysa, bulaşık deterjanı ve karbonatı karıştırarak lekenin üzerine uygulayabilirsiniz. Ayrıca küçük parçalı kıyafetleri, karbonatlı su karışımının içinde bekleterek de lekenin çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Bulaşık deterjanları, doğrudan yemek yağlarını çözmek üzere üretildikleri için yağ lekesi üzerinde de oldukça etkilidir. Leke üzerine tuz veya karbonat döküp bekledikten sonra yıkamak da etkili bir yöntem olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri