Mutfak dolapları için yağ çözücü uygulayın. Mutfak dolaplarınızda leke bırakmamak için silme işleminden sonra mutlaka kuru bir bezle yüzeyin nemini alın. Eğer dolaplarınızda bezle çıkaramadığınız donmuş yağ lekeleri varsa yumuşak uçlu bir temizlik fırçası kullanarak daha etkili sonuç alabilirsiniz.
Dolap temizliğinde inatçı yağları çıkartmak için karbonatı su ile karıştırıp bir fırça yardımı ile ovarak temizleme işlemi yapılır. Durulamanın ardından iyi bir kurulama ile dolap kapaklarında iz kalmamış olur. Mutfak dolabı temizliğinde kullanılan sirke aynı zamanda parlak bir görüntü sağlar.
Mutfak dolabı temizliği sabunlu su ve nemli bezle yapılmalıdır. Yüzeylerde yağlı kirler oluşmuşsa, içeriğinde çözücü madde bulunmayan temizlik ürünleri de kullanılabilir. Ardından duru su ve pamuk içeren bir bez ile kurulanması gerekir. Ahşap esaslı olan dolapların üzerinde suyu bekletmeden kurulamak önemlidir.
Ürünümüz çok güçlü bir temizleyici olduğundan yüzeye püskürtme işleminden sonra maksimum 1 dakika bekletilmeli ve ardından iyice durulanmalıdır. Yoğun kirler için geliştirilmiş güçlü formüle sahiptir.
Yağ Çözücü Kullanım Alanları
Mutfağınızda yağlanmış ocak, fırın ve aspiratör yüzeylerinde kullanabileceğiniz gibi ayrıca tencere, tava ve borcam gibi yağlanmış mutfak eşyalarınızda da güvenle kullanıp istediğiniz sonuçları kısa sürede alabilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Yağlı mutfak dolapları için sirke ve karbonat karışımı kullanılarak yağ çözülür ve ardından yumuşak bir bezle silinir. Ayrıca, yağ çözücü özellikli temizleyicilerle de yağlı dolaplar temizlenebilir.
Yapışmaz tavaları temizlemek için genellikle hafif bulaşık sabunu ve yumuşak bir bez veya süngerle hızlı bir fırçalama yeterlidir. Yağlı tava nasıl temizlenir diye baktığımızda ise en inatçı kalıntılar için, hafifçe ovalayarak temizlemeden önce tavayı birkaç saat ılık, sabunlu suda bekletmeniz gerekebilir.
Elma sirkesi tam bir yağ çözücüdür. Üstelik para vererek aldığınız kimyasal ürünlerden daha sağlıklıdır. Hem sizin için hem de dolaplarınızın daha az zarar görmesi ve aşınmaması için elma sirkesi ve ılık bir bez yardımı ile dolaplarınızı silebilirsiniz.
Yüzeyleri silin: Mutfak dolapları, ocak, fırın gibi yüzeyleri silmek önemlidir. Sıcak su ve bulaşık deterjanı ile bir bez kullanarak bu yüzeyleri temizleyin. Yağlı lekeleri çıkarmak Asperox Sarı Güç Yağ Çözücü ürününü kullanın. Temiz bir bezle silerek kurulayın.
Tavanın içine bir miktar tuz serpilir ve üzerine limon suyu sıkılır. Karışım bir süre bekletilir ve ardından bir sünger veya yumuşak bir fırça kullanılarak yanmış alanlar ovulur. Yanmış teflon veya seramik tavalar için, yumuşak bir fırça yerine alüminyum folyo kullanılabilir.
Deterjan ve sirke karışımını kullanın.
Geniş bir kabın içerisine bulaşık deterjanı ve bir çay bardağı sirke koyun. Üzerine su ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız suyun içerisine temiz bir bez batırın ve suyunu sıkın. Ardından dolap kapaklarını ve rafları ovalayarak temizleyin.
Dolapların iç ve dış yüzeylerini sıcak ve deterjanlı bez ile silin. Kir ve yağ lekeleri için, bulaşık deterjanı veya sirke kullanın. Dolapların yüzeylerini temizledikten sonra, temiz ıslak bez ile silin. Kurulamak için, mikrofiber bez veya sünger kullanın.
Donmuş yağı fırından çıkarmak için karbonat kullanmak etkili bir yöntemdir. Sadece bu adımları uygulamanız kısa sürede etkili bir sonuç sağlayacaktır. Boş bir sprey şişesine üç yemek kaşığı karbonat koyun, ardından üzerini suyla doldurun ve tüm karbonat eriyene kadar güzelce karıştırın.
Yağ lekelerini çıkarmak için dolapların üzerini nemli bezle silin. Bulaşık deterjanı, bulaşıklardaki yağ ve kiri temizlemede çok etkilidir, bu nedenle mükemmel bir dolap yağ gidericidir.Bir kase ılık suya en sevdiğiniz bulaşık deterjanından birkaç damla ekleyin. Temizleme süngerini suya batırın ve iyice sıkın.
Mutfak Dolapları Neyle Silinir? Mutfak dolaplarının iç yüzeylerini temizlemek için sıcak su ve bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Bu karışımı bir kovada hazırlayabilir ve mikrofiber bez veya sünger kullanarak tüm iç yüzeyleri silebilirsiniz. Leke ve kirleri temizlemek için bazı durumlarda baskı uygulayabilirsiniz.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Otomobillerin plakalarında ve tampon bölgelerinde, dış dikiz aynalarının arka kısımlarında, farlarında, jant bölgelerinde, otomobil içi koyu renkli koltuk yüzeylerinde, otomobil kapı içlerinde ve iç göğüs kısımlarında, motorunda bulunan kirleri çıkardığı raporlanmıştır.
Duş kabinlerinde, mutfak ve banyo bataryalarında, lavabo ve fayanslarda, duş başlığı gibi metal yüzeylerde, cam, seramik, plastik yüzeylerde bulunan su lekelerinde, kireç ve sabun kalıntılarının bulunduğu tüm yüzeylerde etkilidir. Banyo yüzeylerindeki sabun artığı ve su lekelerini çıkarır, buğulanmayı yok eder.
Boş sprey şişesine sirkeyi dökün ve mutfaktaki yağlı bölgelere sıkın. 5 ila 10 dakika bekletin. Yağ lekelerinin bu sürede kabardığını ve yüzeye çıktığını göreceksiniz. Yumuşak bir bezle silin. Sirke kokusundan hoşlanmıyorsanız sirkeyi yarım ölçek su ile seyreltebilirsiniz.
Yağ çözücünün yağı aşındırıcı bir madde olduğunu unutmamalıyız. Yağ çözücüler ahşaba zarar verebilir. Mobilyalarınızda lekeler varsa bu lekeleri su ile karıştırdığınız az miktarda bulaşık deterjanı karışımıyla temizlemenizi öneririz. Köpüklenen karışıma bir bez batırın.
Bulaşık Sabunu: Ilık suya birkaç damla bulaşık sabunu eklenir ve iyice köpürtülür. Bez Kullanımı: Yumuşak bir bez ya da sünger sabunlu suya batırılır ve sıkılır. Ardından yağdanlık dış yüzeyi nazikçe silinir. Yağ lekesi ve sızıntılar bu şekilde etkili bir şekilde temizlenir.
Karbonat leke ve kirleri temizleme konusunda oldukça başarılıdır. Özellikle kottan yağ lekesi nasıl çıkar diye düşünenler karbonatla temizliği deneyebilirler. Yağ dökülen yüzeye karbonat serpiştirin ve diş fırçası yardımıyla bu yüzeyi fırçalayın.
Beyaz sirke ve karbonat da kurumuş yağ lekeleri için tercih edebileceğiniz bir ikilidir. Yine motor yağı gibi kalın yağlar kuruduğunda herhangi bir ürünle müdahale etmeden önce kuruyan yağı kazımanız gerekir.
Yağ lekesinin üzerine karbonat dökün ve ıslak diş fırçası yardımıyla nazikçe ovalayın. Eğer yağ lekesi salçalıysa, bulaşık deterjanı ve karbonatı karıştırarak lekenin üzerine uygulayabilirsiniz. Ayrıca küçük parçalı kıyafetleri, karbonatlı su karışımının içinde bekleterek de lekenin çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri