Bir kase suya birkaç damla limon suyu ya da sirke eklenerek bir karışım hazırlamak mümkündür. Bu karışım lavabo deliğine döküldüğünde etkili olur. Bu karışım sayesinde lavabodaki kötü kokuları kısa sürede gidermek mümkündür. Karbonat ve sirke, koku giderici bir diğer karışımın ana malzemeleridir.
Yarım fincan karbonata birkaç damla esansiyel yağ karıştırın. Esansiyel yağ seçimi tamamen size kalmış. İster nane, ister vanilya esansı, isterseniz başka bir koku kullanabilirsiniz. Bu karışımı lavabodan dökün, bir saat bekletin ardından sıcak suyla akıtın.
Lavabo kokusu karbonat ve sirke kullanılarak giderilebiliyor. Akla ilk gelen bu yöntemde öncelikle lavabo deliklerinin üzerini kapatacak şekilde yarım ya da bir su bardağı karbonat boşaltmanız gerekiyor. Ardından asidik özelliğe sahip bir miktar sirkeyi karbonatın üzerine dökerek köpürmeleri izleyebilirsiniz.
Beyaz sirkeyi lavabonun her bölgesine dökün ve özellikle gider deliğinden akıtmaya çalışın. Bir sünger yardımıyla lavabo yüzeyini güzelce silin. Gider deliğinden ılık su akıtın ve bu temizliği her akşam yapmaya çalışın. Düzenli şekilde sirkeli temizlik yaparsanız; atıkların neden olduğu kokuyu önlemiş olursunuz.
Lavabo giderlerinden gelen kötü kokuların birçok sebebi olabilir aslında. Borularda birikip kalmış yiyecek kalıntıları, atık yağlar, lavabo sifonunun düz olması ya da çok kullanılmayan lavabo sifonundaki su birikintisinin zaman içinde koku yapması gibi nedenler, bu kokuların oluşmasının en yaygın sebeplerinden.
İlgili 43 soru bulundu
Lavaboya dökülen yağın, su gibi akarak kanalizasyona gidileceği sanılır. Bu yanlış bir düşüncedir. Yağlar pimaş içinde soğuk su ile temas ettiklerinde tekrar donarak pimaş çeperine yapışır. Biriken yağlar, lavabo sifonunda su olmaması durumunda koku yaparak mutfağa yayılır.
Gider kokusunun giderilmesinde en çok kullanılan yöntem beyaz sirke ile suyu karıştırmak ve kokunun olduğu gidere dökmektir. Bu sayede gider kokusu azalır ve ortamda daha ferah bir koku hakim olur. Karbonat ve limon suyu karışımı da birçok kişi tarafından denenmiş ve gider kokusuna karşı etkili olmuş bir karışımdır.
En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz. Karbonat ve limon suyu karışımı da tuvaletteki istenmeyen kokuların giderilmesinde oldukça etkili.
Zararsız Maddeler İle Gider Temizliği
Diğer bir zararsız madde ise karbonattır. Karbonat ve sirke karışımı ciddi anlamda etkilidir. Bir gün kadar bekletildikten sonra karışım lavaboya dökülebilir. Sonrasında ise üstüne kaynar su döküldüğü takdirde lavabo tıkanıklığı hızlı bir şekilde giderilecektir.
Bir sprey şişesine beyaz sirke ve ılık su koyun. Bu karışımı duvarlara püskürtün ve silin. Karışım, hem duvarları temizler hem de kötü kokuları giderir. Leş kokusu nasıl giderilir: Bunun yanı sıra lavaboya kahve telvesi ve sonrasında kaynar su dökebilirsiniz.
Kimi zaman özellikle tatil dönüşleri evde lağım kokusuyla karşılaşılır. Sıcak havalarda daha çok kullanılmayan tuvaletlerden de bu kokuların yayıldığını görebiliriz. Lağım kokuları bütün lağım sisteminde bulunan maddelerin bozunmasına bağlı olarak oluşan gazlara özellikle lağım gazına bağlıdır.
Sanayide eritici, yakıt ve boya hammaddesi olarak; eczacılık ve parfümeride ise ara madde olarak kullanılır. Ayrıca lavaboların temizlenmesinde büyük rol oynar. Naftalin katı halden gaz hâle sıvılaşmadan geçer.
Popüler Üye. banyonuzu yıkadıktan sonra giderin içine güzel kokulu bir deterjan dökün yada giderin üstüne detarjanlı bez koyun banyonun herzaman güzel kokmasını sağlar.
Etkili yöntemlerden biri de sirke ve limonlu su kaynatmak. Yemekten sonra sinmiş olan kokuyu yok etmekiçin bir cezveye 1 bardak su, bir miktar elma sirkesi ve bir adet limonu sıkarak kısık ateşte kaynatın. Bu yöntem ile eve sinmiş kokular tamamen yok olacaktır.
Her markette kolaylıkla bulunan; karbonat, sirke ve tuz ile tıkanmış lavabo kolaylıkla açılır. Bir su bardağı karbonat ve bir bardak sirke karıştırılarak gider alanına dökülür. Ardından eldiven takılmış bir elinizle ya da tıpa ile gider kapatıp 30 dakika kadar bekleyebilirsiniz.
Ahır tabanından yayılan kokular ahır tabanının temiz ve kuru tutulması ile azaltılabilir. Bazı organik altlıkların kullanımı koku oluşmasını azaltıcı olmaktadır. Göreceli olarak az miktarda altlık kullanılması dahi koku yayılmasını önlemede yeterli olacaktır.
Porçöz Jel Lavabo Açıcı, kaynar su gerektirmeden lavaboların açılmasını sağlar. Ekstra güçlü açıcı, lavabo giderine dökülerek kullanılır. Gideri tıkayan birikintiler, kirler, jelle ve tazyikli su ile beraber sürüklenerek açılır. Porçöz lavabo açıcı jel, plastik ve PVC borularda kullanıma uygundur.
Normal bir bulaşık süngerinin sert yüzeyine deterjan sürerek ve üzerine bolca tuz serperek lavaboyu temizleyebilirsiniz. Ayrıca az miktarda diş macununu süngerin üzerine sürdükten sonra bu sünger ile de lavabo temizliği yapabilirsiniz. Bu işlem sayesinde lavabonuzu parlatabilirsiniz.
Gider borularında meydana gelen tıkanıklıklar için en basit yöntem bulaşık deterjanı ve kaynar su karışımı olabilir. Bunun için öncelikle gidere 100 ml bulaşık deterjanı dökün, yarım saat sonra da gidere kaynar su dökün. Saç, sabun kalıntısı gibi sebeplere bağlı olarak banyo giderlerinizde tıkanıklık meydana gelebilir.
Anüs önce rektuma daha sonra da kalın bağırsak ve devamında ince bağırsağa açılır. Dışkıya kötü kokuyu veren aslında volatil sülfür bileşikleridir. Sülfür içeren aminoasitler kolonik bakteriler tarafından fermente edilince ortaya çıkan gaz aşırı yoğun bir kokuya sahip olur.
Kirecin kümeslerde uygulama şekli:
Hayvanlar ahıra reaksiyon devam ederken erken alınırsa kirecin etkin kokusu hayvanda öksürük yaparak rahatsız eder.
Bazı bakteriler bağırsaklarda ve sindirim sisteminde enfeksiyona neden olabilir. Bu, normalden daha yüksek bir gaz hacmine ve kuvvetli kokuya sebep olur. Sindirim sistemi enfeksiyonu olan kişilerde, sıklıkla karın ağrısı ve ishal görülür. Bakteriyel bir enfeksiyonunuz olup olmadığını anlamak için doktorunuza görünün.
Bu nedenle banyodan gelen kötü kokuyu gidermek için tavsiye edilen yöntemlerin dışına çıkılmaması önerilir. Bu yöntemleri ise şu şekilde sıralayabiliriz: Sıcak Su ve Sirke: Küçük bir kaseye yaklaşık olarak yarım bardak sirke ve bir miktar sıcak su ekleyin. Karışımı iyice karıştırın ve lavabonuza dökün.
Gider borularının tıkanması ile meydana gelen lağım kokusunu gidermek için uygulanabilecek ikinci etkili yöntem ise vidanjördür. Bulunduğunuz şehrin belediyesinden talep edebileceğiniz vidanjörler binanın ana giderlerinden tazyikli suyu vermesiyle ya da çekim yapmasıyla gider borularınız açılabilir ve lağım kokusunun ...
Artık şebeke suları gaz halindeki klorla ilaçlanıyor. Eğer şebekeden alınan su, hemen içilmeyip bir süre dinlendirilirse içindeki gaz uçacak ve klor kokusu kalmayacak. Ayrıca şebeke suyunun soğuk olarak tüketilmesini öneriyoruz. "
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri