Arap sabunu ile temizlik yüzyıllardır tercih edilmektedir. Mutfaktan banyoya kadar her alanda rahatlık ile kullanılabilir.
Arap sabunu birçok yerin temizliğinde kullanılmaktadır. Banyodan mutfağa, halılardan parkelere, tuvaletten yüzey temizliğine kadar hemen her bölgenin temizliğinde kullanılabilir. Ayrıca Arap sabunu saç temizliğinde de kullanılmaktadır. Hem saçı yağdan arındırırken hem de parlak bir görüntü kazandırmaktadır.
Süngerin üzerine bir miktar arap sabunu alarak lavabo veya küveti ovun. Eğer aşınmadan dolayı yerleşmiş kirler varsa lavanta yağı damlatılmış çamaşır sodası serpin ve ovmaya devam edin. Küvet veya lavabonuzun ışıl ışıl parladığını göreceksiniz.
Hassas Ciltler İçin Şifa Kaynağı Hassas ciltler, kimyasal içeriklere karşı daha duyarlı olabilir. Arap sabunu tamamen doğal içeriğiyle hassas ciltler için ideal bir seçenektir. Parfüm ve kimyasal katkı maddeleri içermez, bu da cilt tahrişini en aza indirir.
Vücudu da oldukça faydası bulunan önemli bir üründür. Özellikle cilt ve saçlar için büyük öneme sahiptir. Saç derilerini beslemek için arap sabunu birebir etkiye sahiptir. Saçları güçlendirir ve doğal şampuan görevi görür.
İlgili 24 soru bulundu
Aslına bakarsanız mutfak dolabı temizliği için kullanılabilecek çok fazla malzeme var. Hatta tamamen dolap temizliği için üretilen özel spreyler de var. Ama bunlar haricinde bulaşık deterjanı, elma sirkesi, arap sabunu, diş macunu ve karbonat kullanarak da dolapları pırıl pırıl yapabilirsiniz.
Arap sabunu ile temizlik yüzyıllardır tercih edilmektedir. Mutfaktan banyoya kadar her alanda rahatlık ile kullanılabilir. Kanepelerin, koltukların, halıların üstünü silmek için kullandığınız suyun içine Arap sabunu ekleyebilirsiniz. Bulaşık yıkarken, çamaşır yıkarken de bu ürünü kullanabilirsiniz.
Arap sabunu organik değildir, arap sabunu doğal değildir, arap sabunu organik kimyanın bir ürünüdür.
Arap sabunu, üretiminde alkali olarak—sodyum yerine—potasyum hidroksit kullanılan bir sabun türü. Çoğunlukla sarı veya açık kahverengi renktedir ve yarı akışkan, macunsu kıvamı nedeniyle Türkçede ve bazı dillerde yumuşak sabun olarak da bilinir.
Arap sabunu, ev temizliğinde en sık kullanılan temizlik malzemelerinden biridir. Sararan beyaz kapı temizliği ya da beyaz kapıların sararmasını önlemek için tercih edebileceğiniz bir seçenektir.
Arap sabununun temizlik alanı geniş olsa da sanıldığı gibi sadece temizlik için kullanılmaz. Halı ve kilim yıkama, mutfak ve banyo temizliği, koltuk ve diğer tekstil ürünlerinin temizliği, çamaşır yıkama genel ev temizliği, cilt ve saç temizliği gibi geniş ölçekte kullanım alanı vardır.
Ahşap yüzeyleri, 1 yemek kaşığı arap sabununu 1.5 litre sıcak suda iyice eritip 1 yemek kaşığı doğal temizlik sirkesi veya elma sirkesi ekleyerek silin. Arap sabunu ahşap yüzeyleri temizlemenin yanı sıra bakımını da yapar, parlatır.
Eğer Omo Active Sıvı gibi düşük ısıda bile lekeler üzerinde etkili olan bir çamaşır deterjanına erişmeniz mümkün değilse, Arap sabununu özellikle beyaz çamaşırlarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Arap sabunu içerisinde organik yağ bulunduran doğal bir üründür.
Sonuç: Yukarıda söylediğimiz gibi, bulaşıklar pırıl pırıl! Arap sabunu bulaşıkları çok iyi temizliyor, ama maalesef bir süreliğine. Aşağıdaki fotoğrafta da görebileceğiniz gibi, Arap sabunlu yıkamadan sonra makinenin filtresinde bir tortu birikiyor.
Yaka ve kol kirlerini çıkarmak için kirli bölgelere arap sabununu sürün ve öyle makineye atın. Doğal yağlar ve mineraller yüksek sıcaklıklarda daha etkili olurlar, makinenizi minimum 40 derecede çalıştırmanızda fayda var. Beyazları 60 derecede yıkamanız daha etkili olacaktır.
Arap sabunu, Arap coğrafyasındaki bazı ülkelerde kullanılan bir sabundur. Genellikle tuz, karbonat ve bitkisel yağlar gibi malzemelerden yapılır. Kullanımı, sabunlu su ile vücut veya eşyaları yıkamaktır.
Arap Sabunu
Doğal bir ürün olan sabun temizlikte oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Koltuğunuzu temizlemek için sabunu sıcak suda eritin, ardından bir bezi suya batırın, koltuk minderini ve kenarlarını silerek temizleyin. Artık temiz bir koltuğunuz var.
Zeytinyaglı arap sabununumuzun ana hammaddesi zeytinyağıdır. SLS, SLES, 1.4-dioksan, nanilfenol etoksilat, triklozan, etanolamin, amonyak, formaldehit, klor, fosfat, gluten, boya, esans içermez. Yağların sabunlaşması kullanılan Potasyum Hidroksit (KOH) sabunlaşma esnasında yağlarla birleşerek doğal gliserine dönüşür.
Arap sabunu kimyasal içermeyen ve buna rağmen oldukça temizleyici özelliğe sahiptir. Arap sabunu mikropları öldürerek istenilen temizliğin en doğal şekilde karşılanmasına yardımcı olur.
Arap Sabunu Formülü
Bir miktar sodyum hidroksit ya da potasyum hidroksit suya eklenerek üretime başlanır ve bunların üzerine zeytinyağı ya da defne yağı konur. Karışım daha sonra ısıtılarak bir saat kadar karıştırılır ve sabunlaşma işlemi gerçekleştirilmiş olur.
Satın alacağımız sabunun doğal sabun olup olmadığını anlamanın en iyi yolu etiketinde şu içeriklerin yer alıyor olması: Su, doğal yağlar (badem, papatya, defne vb), Sodyum Hidroksit/Kostik (NaOH), tuz (NaCl) ve gliserin. Doğal sabun ile ilgili yaşanabilecek potansiyel sorun yüksek ph değerine sahip olması.
Arap sabunu ile yarım kova su karıştırılarak, bu karışımın içerisine sünger veyahut bir bez batırılır. Bu doğal karışım fayanslarını parlattığı gibi aynı zamanda ortama temiz bir koku yayacaktır.
Tuvalet temizliği sırasında farklı temizlik malzemeleri kullanılır. En çok kullanılan malzemelerin başında çamaşır suyu gelir. Bunun yanı sıra yüzey temizleyiciler, arap sabunu, genel temizlik ürünleri ve dezenfektanlar kullanılır.
Duvar silme suyuna az miktarda karbonat, sirke, rendelenmiş beyaz sabun, arap sabunu veya mayi sabunu gibi temizlik malzemelerinden birini seçerek ekleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri