Muz, buzdolabında veya buzlukta doğru bir şekilde saklanırsa eğer, 1 ve 2 aya kadar tazeliğini koruyabilir. Buzlukta muz saklamak için en iyi yöntemlerden biri de, muzu kabuğundan ayırdıktan sonra dilimleyerek yada püre haline getirerek, buzdolabı poşeti içerisinde havasını güzelce aldıktan sonra saklamak olur.
Eğer muzları tatlılarınıza dilimler halinde eklemeyi seviyorsanız muzları dilimleyin, kilitli poşetlere birbirinin üzerine gelmeyecek şekilde dizin ve dikkatlice buzluğa kaldırın. Mis. Muzları buzlukta olgunluk süresine göre 1-2 ay boyunca saklayabilirsiniz.
Muzu kabuğundan ayırıp dilimli bir halde hava almayacak bir saklama kabında buzluğa koymak.
Muzun kararmadan saklanabilmesi için ilk olarak plastik poşetten çıkararak nemlenmesi önlenmelidir. Ayrıca kuru bir kapaklı kapta saklamakta muzun kararmasını önler. Muzun serin ve kuru bir ortamda saklanması da kararmasına engel olacaktır.
Marketten veya pazardan aldığınız muzları eve geldiğinizde plastik poşetlerinden çıkartın. Plastik torbalar nemli olduğu için muzun daha çabuk çürümesine yol açar. Muzlar hemen tüketilmeyecekse kağıt poşete veya normal bir şekilde buzdolabının kapaklı bölmelerine konulabilir. Böylece saklama süresi artacaktır.
İlgili 15 soru bulundu
Poşetlerin üzerine derin dondurucuya giriş tarihlerini yazmayı unutmayın. Muz, derin dondurucuda 6-8 ay saklanabilir.
Muzlu smoothie, muzlu ekmek veya kek, muzlu dondurma, muzlu pankek veya waffle, muzlu granola, muzlu yoğurt ve muzlu salsa gibi lezzetli tariflerle ezilmiş muzları harcamadan kullanabilirsiniz.
Genellikle olgunlaşmış muz, buzdolabında 1 ve 2 hafta süresince taze bir şekilde kalabilir. Muz, buzdolabında veya buzlukta doğru bir şekilde saklanırsa eğer, 1 ve 2 aya kadar tazeliğini koruyabilir.
Muz düşük sıcaklığa hassastır. Depolama koşulları için en uygun sıcaklık 14-16°C'dir. Bu nedenle çalışma sıcaklığı yaklaşık 4°C olan buzdolapları muzun saklanması için uygun bir ortam değildir.
Kararmış muz, besin değerleri bakımından olgunlaşmamış muza göre daha azdır. Şeker oranı yükseldikçe lif oranı düştüğü için muzdan faydalanma oranı en aza düşmektedir. Bu yüzden kararmış yerine daha yeşil muzun tüketilmesi tavsiye edilir.
Smoothie, pasta, kurabiye, dondurma gibi birçok farklı tatlıda kullanılabilir. Ayrıca muzlu kek, muffin, ekmek gibi hamur işlerinde de kullanılan dondurulmuş muz, lezzetinin yanı sıra sağlık açısından da faydalı bir meyvedir.
Muzların kabuklarını soyup ikiye bölün ve dondurun. Dondurulmuş muz parçalarını dondurma niyetine çocuklarınıza yedirebilirsiniz. Muzları küçük yuvarlaklar halinde keserek bir tepsiye dizin, 100 derecede ısıtılmış fırında 8 saat pişirin.
Muzun buzdolabında saklanması en doğru saklama yöntemidir. Fakat muzu buzluğa ya da derin dondurucuya koymayı da düşünebilirsiniz. Bunu yaparken muzu kabuğundan ayırarak ve dilimli şekilde buzluğa koymanız gerektiğini bilmeniz gerekir.
Ayrıca çabuk kararması önlemek için güneşe maruz bırakmamanız gerekiyor. Eğer fazla muz aldıysanız ve kararmasını istemiyorsanız muzu 3-4 parçaya bölüp buzdolabı poşetine koyun. Ardından poşetinin havasını iyice alın ve sıkıca bağlayıp derin dondurucuya atabilirsiniz.
Neyse ki, dondurucuda yanmış muzlar daha düşük kalitede olsa da, yine de yemek için güvenlidir. Dondurulmuş muzlar, taze muzlardan çok daha uzun süre dayanır ve çeşitli tariflerde kullanılabilir. Nasıl kullanmayı planladığınıza bağlı olarak, bütün, dilimlenmiş veya ezilmiş muzları kolayca dondurabilirsiniz.
Sıfır derecede her şey donar, muz bitkisi ise sıcaklık 5 derecenin altına düşünce büyük zarar görür.
Kararmış muz, içeriğinde yoğun oranda demir bulundurur. Bu özelliği sayesinde kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna yardımcı olarak kansızlık probleminin ortadan kalkmasını sağlar. Kısacası, kararmış muzu da kan yapan besinler arasına dahil etmekte hiçbir problem olmayacaktır.
Muz zengin potasyum içeriğiyle elektrolit dengesinin korunmasını sağlar. Aynı zamanda içeriğindeki potasyum, magnezyum ve kalsiyum mineralleri sayesinde kas kramplarının ve ağrılarının azalmasına yardımcı olur. Yağ ve kolesterol içeriği olmayan muzun enerji değeri yüksektir.
Şurada Paylaş! Yüksek miktarda etilen, muzlardaki sarı pigmentlerin enzimatik esmerleşme adı verilen bir süreçte karakteristik kahverengi lekelere dönüşmesine neden olur. Muz, çürüyene kadar etilen üretmeye devam eder.
Bu tarif için, iki tane donmuş muz kullandık, blenderde iyice krema haline gelene kadar ezin. İster dondurma külahı içinde ister bardakta çocuklara ikram edin. Gerçek dondurma sanacaklar:) İsterseniz üzerine ezilmiş ceviz, badem, renkli konfeti şekerde serpebilirsiniz. Miniklere afiyet olsun.
Muzu püre haline getirerek ya da kabuğundan çıkartıp meyveyi, Koroplast Buzdolabı Poşeti içerine yerleştirerek derin dondurucu içerisinde saklayabilirsiniz.
Ezilmiş muz, kek veya muffinlerin lezzetini arttırarak, daha nemli ve lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlar. Ayrıca, ezilmiş muzlar puding veya dondurma yapmak için de kullanılabilir. Muzlu puding veya dondurma, muzun sağlıklı özelliklerini korurken tatlı bir lezzet sunar.
Muzun faydaları oldukça fazladır ancak tüketirken sınırları zorlamamak gerekmektedir. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi, yetişkinlerin günde iki muzdan fazla yememesini önermektedir.
Muz püresine başlarken meyveyi yıkayıp, kurulayalım. Sonrasında kabuğunu soyup çatal arkasıyla ezerek bebeğin yiyebileceği kıvama getirin. Kıvamı çok koyu olursa anne sütü veya formula ile biraz seyreltebilirsiniz. Tamamen homojen bir püre yapmayın, kıvamı pütürlü olmalıdır.
4 cm kalınlığında dilimlediğiniz muzları önce nişastaya sonra sütlü karışıma batırın ve kızgın yağda kızartın. Kızaran muzları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirdikten sonra bir servis tabağına alın. Üzerine bal gezdirip Hindistan cevizi serpin. Sıcak servis yapın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri