İkametinizin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına giderek "Afet Yardımları" kapsamında başvuruda bulunabilirsiniz.
Başvurular sonucunda koşulları sağlayan kadınlara 4.000 TL tutarında destek ödemesi yapılacak. e-Devlet üzerinden Sosyal Yardımlaşma menüsüne ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardımlaşma menüsünden gerekli başvuruyu yapabilirsiniz.
Sosyal güvencesi olmayan ve hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3'ünden (2023 yılı için 3.800,78-TL) az olan vatandaşlarımıza yapılan yardımlardır. %40 ve üstü engelli raporu olan vatandaşlar faydalanabilmektedir.
İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e -devlet üzerinden elektronik ortamda başvuru yapılabilir.
- e-Devlet sisteminde karşınıza çıkan arama motoruna "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" yazın. - Arama üzerine karşınıza çıkan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ait "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" sayfasını açın. - Sayfa açıldığında sayfanın sağ kısmında görünen "Yeni Başvuru" butonuna tıklayın.
İlgili 23 soru bulundu
Bunun için e-Devlet sitesine girip 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' ekranından istenen bilgilerin doldurulması gerekiyor. Başvurusu onaylanan vatandaşlar PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşların ise destek miktarı kartlarına yansıtılacak.
Bir dilekçe ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen başvurulur. Ayrıca e devlet üzerinden de başvuru yapılabilmektedir. ”https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru” üzerinden “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” yapılabilmektedir.
Yedi gün 24 saat ücretsiz hizmet veren ALO 183'ü arayarak bulunduğunuz yere en yakın Sosyal Hizmet Merkezi, Aile Danışma Merkezi, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) ve kadın konukevleri ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eşi vefat etmiş, boşanmış, dul kalmış kadınlara yardım parası veriyor.Bu aylık için resmi ikametgahın olduğu il/ilçe sınırları içinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı'na başvuru yapmak yeterli oluyor. Başvuruda kimlik kartı dışında herhangi bir belge istenmiyor.
Kızılay 3 bin TL yardım ödemesi için herhangi bir başvuruda bulunulması gerekmiyor. İhtiyaç sahibi aileler SMS'le yatırılan miktar hakkında bilgilendirilip, desteği tek seferde T.C. kimlik numaralarıyla Halkbank üzerinden çekebiliyor.
Nakdi yardımlar; kaymakamlık, valilik ve belediye gibi devlet eliyle yürütülür ve sigortalı olmayan, aylık sabit geliri bulunmayan gelir durumu düşük olan kişilere yapılır. Ayni yardımlar ise sigortalı çalışanlara, gelir vergisi kesintisi kapsamında “işverenleri” tarafından yapılır.
Bir haber sitesinin iddiasına göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni bir nakdi yardım programı başlatıldı. Bu programa göre koşulsuz şartsız ihtiyaç sahiplerine 5 bin TL nakti yardım yapılacak.
Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.
Başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Başvurunun değerlendirilmesi sonucunda yardım süresi ihtiyaç durumuna göre belirlenecektir. Yardımdan yararlanacak anneler, 2.059 TL ile 3.700 TL arasında değişen miktarlarda destek ödemesi alabilecektir.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na Nasıl Başvuru Yapılır? Bazen "ev hanımları destek ödemesi" olarak da anılan bu yardım programına başvuru yapmak isteyen annelerin belirli şartları sağladıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.
3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerde yaşayan, annesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş çocuklar için yapılan nakdi yardımlardır. 2021 yılı itibarıyla aylık 150 TL ödeme yapılmaktadır.
Bayram harçlığı alınması için Deniz Feneri'ne resmi olarak müracaat edilmesi gerekmektedir. Telefon, faks, şube gibi farklı kanallar aracılığı ile başvuru yapacak olan ailelerin durumu incelenerek bayram harçlığı alması sağlanmaktadır.
- Başvuru formuna ulaşabilmek için e-Devlet üzerinden sisteme giriş yapmanız gerekiyor. - Giriş yaptıktan sonra kurum sayfaları içinden "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı"nı seçin. - Sonrasında "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” seçeneğine tıklayın.
Sözünü ettiğiniz evin arsası size ait ise ikametinizin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına giderek Barınma Yardımları kapsamında Ev Onarım veya Ev Yapımı Yardımlarına başvuru yapabilirsiniz.
Ayrıca bu destekler çalışan veya çalışmayan bütün kadınlara ödenmektedir. Bu kapsamda ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü ve sonrasındaki çocuklar için 600 TL verilmektedir. Doğum yardımı başvuruları için başvurular bağlı olunan Nüfus Müdürlüğüne yapılmaktadır.
ÇALIŞMAYAN KADINLARA ÖDEME
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşi ölmüş ve maddi desteği olmayan çalışmayan yada çalışamayan annelere refah ve destek sağlamak için ödeme yapmaktadır. Çalışmayan annelerin başvurması halinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafınca ödemelerin yapılacağı bildirildi.
Hem ev hanımları hem de belirli bir geliri olmayan, sigortası olmayan, herhangi bir işte çalışmayan ya da part time çalışan, sosyal güvencesi olmayan kişiler de isteğe bağlı sigortadan yararlanıp sosyal güvenlik hakkını devam ettirebilirler.
5500 TL öğrenci yardım başvurusu, e-Devlet üzerinden yapılmaktadır.
Hanede bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek sağlanacak. Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Bakan Yanık, “Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ilave destek sağlayacağız” dedi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri