NASA'nın okyanuslarda başladığı araştırmalarına bilinmeyen devasa bir tür keşfetmesi nedeniyle yarıda bıraktığı ve araştırmalarını dünyadan kurtulmaya yönelttiklerini belirten çeşitli videolar sosyal medyada korkutucu görsel ve seslerle paylaşılıyor.
NASA'nın amacı okyanusları araştırmak değil.
NASA, misyonlarından birinin doğal ve insan kaynaklı değişikliklerin küresel çevre üzerindeki etkileri hakkında bir anlayış geliştirmek olduğunu vurguluyor.
Sözcü'nün haberine göre; Güney Amerika ve Atlantik Okyanusu üzerinde dünyayı izleyen Suomi NPP isimli uydunun çektiği görüntülerde okyanusun ortasındaki bir noktada aşırı bir ısı artışı olduğu tespit edildi.
Hayır, TikTok Videolarında İddia Edildiği Gibi Gizemli Bir Gerçek Yok!
NASA başlangıçta uzay ve havacılık çalışmalarını ilerletmek amacıyla kurulmuş olsa da ilerleyen dönemlerde farklı alanlarda projeler yürütmeye başladı. NASA'nın resmi sayfasında yer alan bilgiye göre NASA okyanuslar üzerindeki ilk çalışmasını 1978 yılında başlattı.
İlgili 45 soru bulundu
Peki okyanusun ne kadarı keşfedildi? Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi'ne (NOAA) göre bu yüzde şaşırtıcı derecede küçüktür. Dünya okyanuslarının sadece yüzde 5'i keşfedildi ve haritası çıkarıldı. Özellikle yüzeyin altı olmak üzere gerisi çoğunlukla keşfedilmemiş ve insanlar tarafından görülmemiştir.
NASA, Ay'a dönük Apollo uçuşlarında, Skylab uzay istasyonu ve daha sonra uzay mekiği gibi çalışmalarla her zaman ABD'nin uzay çalışmalarına yön vermiştir. Günümüzde NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'nu desteklemekte ve yeni Ares I ve Ares V iniş araçlarını geliştirmektedir.
Okyanusların Dünya'nın yaklaşık %71'ini oluşturduğunu biliyoruz. Beş ana okyanus olan Pasifik, Atlantik, Hint, Arktik ve Güney Okyanusları vahşi yaşamın tam olarak %94'ünü barındırıyor. Okyanusların yaklaşık %5'inin keşfedildiğini söyleyebiliriz.
Mariana Çukuru (Challenger Çukuru), Dünya üzerinde bilinen en derin noktadır. Büyük Okyanus'ta, Guam Adası'nın güney batısında, Japonya ve Endonezya arasında, iki ülkeye de aşağı yukarı eşit uzaklıkta yer alır. Yapılan son ölçümlere göre en derin noktası yaklaşık 10.994 metredir.
Bilim tarafından okyanusların sadece yüzde 5'i keşfedildi. Bir dalgacın rekreasyon tüp ile okyanusta ulaşabileceği maksimum derinlik 40 metredir. Peki, sonsuz mavilikler hala keşfedilememişken gerçekte ne kadar derindir?
Türkiye'nin uzay bilimleri programı ile genel havacılık ve uzay araştırmalarından sorumlu devlet kurumudur.
InSight iniş aracından elde edilen verilerin daha ileri analizi, Mars'ın sıvı bir çekirdeğe sahip olduğunu öne sürdü. 25 Ekim 2023'te, InSight'tan alınan bilgilerin yardımıyla bilim adamları, Mars'ın kabuğunun altında radyoaktif bir magma okyanusu bulunduğunu bildirdi.
NASA okyanus araştırmalarına 1978 yılında dahil olmuş. Seasat adı verilen yapay uydu ile NASA ilk defa okyanusları incelemeye başlamış.
Oseonografya, oşinografi ya da okyanus bilimi; okyanusları ve denizleri inceleyen bilim dalıdır.
En derinde yaşayan canlılardan biri de Pseudoliparis amblystomopsis. 7.700 ile 8.145 metrede yaşayabilen bu canlılar gruplar halinde yaşıyorlar.
Okyanusun dibine inen ilk insan, 1960 yılında Jacques Piccard ve Don Walsh'tı. Piccard ve Walsh, Trieste adlı denizaltıyla Pasifik Okyanusu'ndaki Mariana Çukuru'nun en derin noktasına indiler.
Karadeniz çanağını dolduran suların hacmi 537000 km3 civarındadır. Karadenizin en derin yeri 2245 m ve ortalama derinliği 1271 m'dir. Bu nedenle türkiye denizleri arasında ortalama derinliği en fazla olanıdır.
Denizin bittiği yer ufuktur aynı zamanda. Ufuk da umut.
Dünyadaki okyanusların altında 20 milyon ton altın. rezervi vardır. Fotoğraf Galerisi.
Derin okyanus çukurları, binlerce km uzunluğunda dar alanlardır ve okyanusların en derin kesimlerini oluştururlar. Bunlara denizaltı vadileri de denir.
Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (National Aeronautics and Space Administration - NASA), ABD'nin uzaycılık kurumu. 1958 yılında kurulan NASA'nın merkezi Washington'dadır.
ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), 2046 yılında, "küçük de olsa" Dünya'ya çarpma ihtimali bulunan bir göktaşını (asteroid) gözlemlediğini duyurdu. ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), yeni bir göktaşı keşfettiklerini duyurdu.
NASA'da çalışmak için okunabilecek bazı bölümler şunlardır: Bilgisayar Bilimi Elektrik Mühendisliği Mekanik Mühendisliği Kimya Mühendisliği Biyoloji Fizik Astronomi Uzay Mühendisliği Uzay Bilimleri Uzay Teknolojisi NASA bu bölümlerden mezun olan adayların yanı sıra, diğer bölümlerden mezun olan adaylara da iş imkanı ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri