Gaziantep'in meşhur yemekleri şunlardır; Ali Nazik kebabı, batma kaymak, patlıcan kebabı, lahmacun, ayva kebabı, elma kebabı, nohut dürüm, firik pilavı, simit kebabı, içli köfte, pirpirim aşı, Antep fıstıklı şekerli börek, mahşe, cacıklı Arap köftesi, cartlak kebabı, yağlı köfte, ekşili taraklık tava, iç katması, ...
Şehre gelen turistlerin büyük bir kısmı İmam Çağdaş'a uğramadan dönmüyor. İmam Çağdaş hem şehrin en iyi kebapçılarından, hem de en iyi tatlıcılarından biri. Gaziantep'in tarihi çarşısının yakınlarında bulunan İmam Çağdaş'ta yemeden çıkmamanız gereken yemek ise Ali Nazik.
İlgili 29 soru bulundu
Türk mutfağına ait olup genelde Gaziantep'e mâledilir. Gaziantep Alenaziği /Antep Alenaziği 04.05.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Alinazik, pilav ile sunulurken.
Ali nazik patlıcan ve kıyma ile yapılan bir yemek olduğu için yanına mercimek çorbası iyi gider. Ali nazik yemeği ana yemek olduğu için yanına bulgur pilavı yaparak birlikte servis edebilirsiniz. Ali nazik yemeğinin yanına giden diğer yemeklerden birisi de kızarmış tavuk butlarıdır.
Gaziantep'te gün epey erken başlıyor ve Antep'lilerin beyran çorbası, cartlak (ciğer) kebabı ve kavurması, katmer tatlısı gibi bol enerjili yöresel kahvaltıları epey değişik ancak harika lezzetler. Geleneklere göre esnaf dükkanını açmadan önce, tüm gün kendisini tok tutacak 'beyran çorbası' ile güne başlarmış.
Gaziantep'te bulunan bu eğlence mekanları şunlardır:The North Shield Pub, Buzz Bar, Seyyah Bar, Bourbon Bar, Nari Bar ve Özgün Bar. Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde bulunan The North Shield Pub isimli mekan, Gaziantep'in en ünlü gece kulüplerinden bir tanesidir.
Dünya mutfaklarında da önemli bir yere sahip olan Gaziantep'in 291 çeşit yemeği olduğu açıklanmıştı. Bu yemeklere tatlı ve kebaplar eklendiğinde ise yemek sayısının 500'e yaklaşacağı belirtildi. Antep, özellikle kebap yapımının en yaygın olduğu mutfaklardan biridir.
Gaziantep'te baklavanın yanısıra şöbiyet, bülbülyuvası ve zümrüt yeşili dolama, kadayıf, künefe, susamlı, cevizli, leblebili helva, kuymak da aranılan tatlılardan. Ağzınıza değdiği an dağılan kurabiye ve katmer ise başka bir yerde bulamayacağınız tatlardan. Kahke'yi unutmamak gerek elbette.
Gaziantep'in hemen hemen her yerinde ve her tatlısında yoğunlukla göreceğimiz Antep Fıstığına diğer lezzetlerimizi anlatmaya başlamadan bir değinelim dedik. Yabani fıstık ağaçlarının meyvelerinden yapılan Menengiç kahvesi, şehrin kendine has lezzeti olan en meşhur içeceği.
1- Zeugma Mozaik Müzesi
Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, sanat tarihçisi ve arkeologların aynı zamanda tarih ve kültür meraklılarının göz bebeği Türkiye'yi ziyaret etmek için tek başına sebep oluşturabilecek bir zenginliğe sahip.
Neredeyse Türkiye'nin en pahalı şehri. Gastronomi kenti Gaziantep'te başta baklava olmak üzere, kebap, sebze, meyve, giyecek, gıda maddesi ve ev kiraları çok pahalı. Koronavirüs döneminde fiyatlar katlanarak daha da arttı. Ortada bir sorun var.
Gerçek bir Antepliyseniz ya da kendinizi öyle hissediyorsanız bu saatlerde yemek yemek için evden çıkmak olağan bir ritüeldir. Bu saatte kebap çeşitleri, ciğer kavurma ve kelle paça en favori yemeklerdir. Ciğer kebabının resmi olarak tam saatidir ve Ali Haydar Usta bu konuda efsanedir.
Antep Savunması
Dünya Savaşı'ndan sonra Mondros Antlaşması ile birlikte Osmanlı Devleti parçalanır. 17 Aralık 1918 tarihinde Antep, Birleşik Krallık'a, 5 Kasım 1919 tarihinde Fransa'ya bırakılır.
Gaziantep pahalı bir şehir mi? Gaziantep temel ürünlerin fiyatları Türkiye göre daha düşüktür. Gaziantep 'da alışveriş yapmak için Türkiye 'dan 1.11 kat daha az ödemeniz gerekiyor.
Gaziantep Baklavası denilince ilk akla gelen “Hamido” oluyor. Türkiye Çapında Bayilikler Veriyor: Hamido Baklavaları meşhur Gaziantep Baklavası ve Antep fıstığında Türkiye çapında bayilikler veriyor. Bayilik şartları ve detaylı bilgi 0 505 706 47 25 no'lu telefondan irtibata geçebilirsiniz.
Patlıcan ve et ile hazırlanan Ali Nazik, Gaziantep yöresinin en sevilen tariflerinden biridir.
“Alâ” Arapça güzel, “Nazik “ise yemek anlamına geliyor. Bir diğer anlatım, rivayete göre “Yavuz Sultan Selim 16.yüzyılda Antep'e geldiğinde müthiş bir karşılama töreni yapılmış ve bu yemek ikram edilmiştir. O kadar beğenmiş ki 'hangi eli nazik yaptı bunu' demiş ve oradan ismi Ali Nazik kalmış
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri